New Yorkin parhaat museot

New Yorkissa on paljon museoita, mutta mitkä ovat New Yorkin parhaat museot? Mietit varmasti missä museossa kannattaa käydä ja valinta voi olla vaikeaa, kun kaupungissa on yli 200 museota puhumattakaan New Yorkin lukuisista taidegallerioista. En ole museoiden suurin ystävä, mutta aina silloin tällöin (kun on sateinen tai hyvin helteinen päivä) minut löytää katselemassa antiikin Rooman patsaita tai oppimassa lisää fossiileista. Tämä on tietenkin makuasia, mutta olen listannut New Yorkin tärkeimmät museot. Annan myös vinkkejä kuinka säästää aikaa ja rahaa NYC-museoissa.

New Yorkin parhaat museot

New Yorkin parhaat museot sisältävät tietenkin vähän kaikkea: taidemuseoita, luonnontieteen museoita sekä historiallisia museoita. Olen sisällyttänyt listaan myös bonuksen, museon joka on New Yorkille todella erityinen, ja lisäksi vinkkejä mitä tehdä New Yorkissa sateella tai kun ulkona on liian kuuma. Jos etsit hauskoja museoita New Yorkissa, skrollaa sivun alalaitaan.

9/11 Museum

9/11 Museum New York (viralliselta nimeltään National September 11 Memorial & Museum tunnetaan myös nimellä Ground Zero Museum) on mielestäni paras museo New Yorkissa. Se muistaa vuoden 2001 syyskuun 11. päivän ja vuoden 1993 iskujen uhreja ja jokaisen tulisi vierailla 9/11 Memorial -muistomerkin lisäksi myös museossa. Opettavainen 9/11 Museum antaa samalla tilaa museovieraille, jotka eivät halua kohdata suoraan hurjia kuvia tai esineitä.

 • 9/11 Museum lipun hinta: aikuiset 29€
 • Sijainti: Lower Manhattan

Osta 9/11 Museum -liput tästä

Met Museum New York

Met (virallisesti Metropolitan Museum of Art) on valtava museo, joka kuuluu Louvren ja British Museumin kaltaisten maailman parhaimpien museoiden kaartiin. Voin eksyä helposti egyptiläisen taiteen osastolla ja mielestäni näytillä olevat aseet ja haarniskat ovat todella mielenkiintoisia. Se mistä pidän Met-museossa eniten, on kokoelman moninaisuus. Ei ole vaikeaa löytää jokaiselle jotakin – tai ehkä onkin, koska museossa on niin paljon nähtävää. Ajan säästämiseksi suunnittele käyntisi siis etukäteen. Hyvä puoli Met-lipuissa on se, että pääset käymään myös kahdessa muussa Met-museossa: Cloisters ja Met Breuer -museoissa. Siinä missä Met Breuer on 10 minuutin kävelymatkan päässä Met-museon kuuluisilta rappusilta, Met Cloisters on kauempana ja suosittelisin käymään siellä vain keväällä tai kesällä.

 • Met Museum lipun hinta: aikuiset alkaen 30€
 • Sijainti: Upper East Side

Osta Met Museum -liput + opastettu kierros tästä

Natural History Museum New York

Natural History Museum New York eli New Yorkin luonnontieteellinen museo (viralliselta nimeltään American Museum of Natural History) on loistava paikka lasten kanssa. Museon sisäänkäynnillä sinua tervehtii heti dinosaurus. Liskonlantioisten dinosaurusten salissa (tai “dinosalissa” kuten itse sanon) saat tietää lisää mahtavasta Tyrannosaurus Rexistä. Kannattaa katsastaa myös iso sinivalas, joka on yksi Natural History Museumin erikoisuuksista. Museossa sijaitsee myös New Yorkin avaruusmuseo: Rose Center for Earth and Space, josta löytyy mm. Hayden Planetarium.

 • Natural History Museum lipun hinta: aikuiset 25€
 • Sijainti: Upper West Side

Osta Natural History Museum -liput tästä

Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum New York (viralliselta nimeltään Solomon R. Guggenheim Museum) on ehkäpä yksi New Yorkin ikonisimmista museoista. Se tunnetaan parhaiten futuristisesta valkoisesta rakennuksesta, jota ei voi olla huomaamatta Fifth Avenuella. Museorakennus muistuttaa helmiveneen spiraalimaista kuorta ja on hyvin valokuvauksellinen, joten jos et halua käydä itse museossa, voit ottaa siitä kuvan ja käydä kahvilla lähistöllä. Guggenheim-museon näyttelyt ovat rohkeita ja ajatuksia herättäviä. Muotonsa takia museon läpi on helppo kulkea.

 • Guggenheim-museon lipun hinta: aikuiset 27€
 • Sijainti: Upper East Side

Osta Guggenheim Museum -liput tästä

MoMA – Museum of Modern Art New York

MoMA on listani viimeinen taidemuseo New Yorkissa. Tämä New Yorkin modernin taiteen museo on viralliselta nimeltään Museum of Modern Art. MoMA:an kannattaa mennä, jos haluat nähdä esimerkiksi Andy Warholin, Jackson Pollockin tai Frida Kahlon teoksia. Museon kokoelmista löytyy niin modernia kuin nykytaidetta. Long Island Cityn kaupunginosassa sijaitsee pienempi museo MoMA PS1, joka esittelee enemmän ajatuksia herättävää ja kokeellista taidetta. MoMA on helppo yhdistää vierailuun Top of the Rockissa, sillä se on vain 10 minuutin päässä.

 • MoMA-lipun hinta: aikuiset 27€
 • Sijainti: Midtown West

Osta MoMA-liput tästä

Brooklyn Museum New Yorkissa

Brooklyn Museum New Yorkissa on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja vanhimmista museoista. Museo tunnetaan monipuolisesta kokoelmastaan, joka sisältää puolitoista miljoonaa taideteosta. Sieltä löytyy taideteoksia monilta eri ajanjaksoilta ja eri puolilta maailmaa. Museossa on esillä muun muassa Picasson, Van Goghin ja Judy Chicagon teoksia. Monipuolisessa Brooklyn-museossa on jokaiselle jotakin, mikä on seikka, josta todella pidän. Museoon pääsee helposti julkisilla, sillä metroasema sijaitsee sisäänkäynnin edessä.

 • Brooklyn Museum -lipun hinta: aikuiset 15€
 • Sijainti: Brooklyn

Osta Brooklyn Museum -liput tästä

New Yorkin parhaat museot - Brooklyn Museum

Ericin vinkki: Lower East Sidella sijaitseva Tenement Museum New York on museolistani bonus. Se on mielestäni erinomainen museo, kun haluat tutustua New Yorkin siirtolaisten elämään 1800- ja 1900-luvuilla.

New Yorkin museopassi

Jos aiot käydä useammassa museossa ja etsit museopassia New Yorkiin, kannattaa hankkia alennuspassi. Sinulla on monia eri vaihtoehtoja, kuten Go New York Explorer Pass tai New York Pass, joilla pääset sisään New Yorkin parhaisiin museoihin. Moni museolippu maksaa noin 23€, joten kannattaa vertailla mikä vaihtoehto on sinulle sopivin. Joissakin museoissa on käytössä “pay as you wish” eli maksa mitä tahdot, mutta henkilökohtaisesti koen, että tämä vaihtoehto on parempi jättää vähäosaisille paikallisille. On myös päiviä, jolloin sisäänpääsy joihinkin Nykin museoihin on ilmainen. Itse kuitenkin vältän näitä päiviä: museot ovat silloin täpötäynnä.

Onko sinulla hakusessa hauskat museot New Yorkissa? Jos matkustat lasten tai teini-ikäisten kanssa, suosittelen Spyscape-vakoilumuseota. Museo on mainio paikka, jos haluat olla hetken salainen agentti 007 tai Jason Bourne. Sataako New Yorkissa vettä? Ota suunnaksi Madame Tussauds ja tapaa vahajulkkiksia.

Lista New Yorkin museoista

New Yorkissa on myös monia muita museoita. Tässä vielä museoita, joissa kannattaa käydä New Yorkissa:

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja