Lounas New Yorkissa

Lounas New Yorkissa

Lounas New Yorkissa syödään yleensä kello 11.00–15.00. Jos kello 11.00 tuntuu aikaiselta, on newyorkilainen siinä tapauksessa varmaankin jättänyt aamiaisen väliin ja kutsuu lounasta brunssiksi. Monella ravintolalla on lounasruokalista, jonka annokset ovat puolet halvempia. Kannattaa ehdottomasti käydä lempiravintolassa myös lounaalla, vaikka tunnelma saattaakin olla kovin erilainen kuin illalla.

Contents

Parhaat lounaspaikat New Yorkissa

Pizzafanina ensimmäinen suositukseni on tietenkin hakea herkullinen pala pizzaa yhdestä top-5 suosikkipizzerioistani. Listan toinen pizzeria on ehdoton, sillä he tarjoilevat pizzaa paloittain. Toinen lounassuosikkini on hampurilainen. Katso kokoamastani listasta parhaat hampurilaiset New Yorkissa.

Balthazar

Haluatko tarjota itsellesi hienon ja perinteisen newyorkilaisen brunssin? Oletko valmis maksamaan siitä? Annos paahtoleipää, kananmunia ja kahvia maksaa noin 30 dollaria. Palvelu ja ruoka ovat erinomaisia vaikka hintavia, mutta saat ranskalaista ruokaa ja erikoisannoksia. Balthazar on aivan SoHon sydämessä ja täten mallien ja varakkaiden suosiossa.

Lounas New Yorkissa - Balthazar 1

Jack’s Wife Freda

Jack’s Wife Fredalla on useita ravintoloita New Yorkissa ja se sopii loistavasti lounaalle tai brunssiin. Paikka tarjoilee välimerellistä ruokaa, kuten grillattua halloumijuustoa ja piri piri -kanaa. Heidän ruusuvesi-vohvelinsa ovat myös hyviä. Itse tykkään ravintolan taiteellisesta sisustuksesta, hyvin hipsteriä New Yorkia.

Lounas New Yorkissa - Jack's Wife Freda

Lounas mukaan New Yorkissa

Rakastan takeaway-lounasta. Mikään ei ole mukavampaa kuin ottaa lounas mukaan ja istua ulkona katsellen kaupunkia samalla kun syöt pizzaa.

Ericin vinkki: Kaksi suosikkipaikkaani syödä lounasta ovat Brooklyn Bridge Park ja High Line. High Line Park on erityisen mukava, koska se sijaitsee lähellä Chelsea Marketia, josta löytyy valtava valikoima erilaisia lounasvaihtoehtoja.

Ruokatorit ja kauppahallit

New Yorkissa on monia ruokatoreja ja kauppahalleja. Ruokatori on loistava paikka syödä lounasta, varsinkin jos olet liikkeellä perheen kanssa. Koska kaikki ruokakojut ovat lähellä, jokainen pystyy valitsemaan oman lounaansa. Usein voit istua alas lounaalle, mutta annokset voi ottaa myös mukaan.

Parhaat ruokatorit New Yorkissa:

  • Turnstyle (Columbus Circlen alla)
  • Eataly (200 5th Avenue)
  • Urbanspace Vanderbilt (230 Park Avenue)
  • Chelsea Market (75 9th Avenue)
  • Mercado Little Spain (Hudson Yardsin sisällä)
  • Le District (225 Liberty Street)
  • Essex Street Market (120 Essex Street)

Lounas New Yorkissa - Urbanspace

Essen

Tuoretta, terveellistä ruokaa ilman monimutkaisia ruokalistoja tai kohtuuttomia hintoja? Se löytyy Essenistä. Tämä ketju tarjoaa ruokaa samalla konseptilla kuin Whole Foods: itsepalvelu kulhoihin ja rasioihin. Kokoa ateriasi ja ota se mukaasi, Näin voit nauttia lounaan puistonpenkillä tai piknikeväänä puistossa. Essenissä on tarjolla ruokaa maailman kaikista kolkista: italialaista, japanilaista, kiinalaista ja kreikkalaista vain mainitakseni muutamia.

Whole Foods Market

Astu sisään Time Warner -rakennukseen Columbus Circlellä ja ota rullaportaat alas. Täältä löytyy Whole Foods: jättimäinen ruokakauppa, joka myy herkullisia tuoreita voileipiä, tuoretta sushia, pizzaa, juomia jne. He ovat myös tunnettuja keitoistaan. Juuri valmistetut annokset tarjoillaan erityisen suojan kera, jotta ne pysyvät lämpiminä. Ruoka on vielä lämmintä kun pääset läheiseen Central Parkiin, vaikka mikä estää sinua syömästä ruokaa samantien!

Delit ja niiden salaattibaarit

Manhattanilta löytyy paljon deli-kauppoja, jotka myyvät voileipiä (tai bodega kuten newyorkilaiset niitä kutsuvat). Monesta delistä löytyy myös salaattibaari, josta voi koota oman salaattinsa. Etkö osaa valita parasta voileipää? Kysy henkilökunnalta mikä on talon erikoisuus. Jos terveellinen lounasvaihtoehto kiinnostaa, suosittelen lämpimästi Sweetgreeniä.

Lounas New Yorkissa - Deli

Lounas erityistilaisuuteen New Yorkissa

Haluatko juhlistaa jotain New Yorkissa? Erityiselle lounaskokemukselle löytyy muutamia vaihtoehtoja. Yksi suosikeistani on lähteä Bateaux-lounasristeilylle. Bateaux on valmistettu kokonaan lasista, minkä ansioista risteilyltä avautuu upeat skyline-näkymät. Bateaux’ssa lounasmenu on päätetty etukäteen. Voit valita buffetlounasristeilyn.

Peak NYC sijaitsee Hudson Yardsissa New Yorkissa. Ravintola löytyy näköalatasanne Edgen yläpuolella olevasta kerroksesta. Istumapaikasta riippumatta ravintolasta on upea näköala kaupunkiin: voit muun muassa nähdä Empire State Buildingin läheltä ja One World Trade Centerin horisontissa.

Lounas New Yorkissa - Peak

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja