NHL-jääkiekko New Yorkissa 2022

NHL-jääkiekko New Yorkissa kerää katsomot täyteen sekä turisteja että paikallisia. Kaupungissa on kaksi erinomaista jääkiekkojoukkuetta, ja jopa New Jersey kilpailee kansallisessa jääkiekkoliigassa eli NHL:ssä (National Hockey League). Mikäli haluat kokea todellisen amerikkalaisen elämyksen matkasi aikana, NHL-peli on ehdottomasti hyvä vaihtoehto. Tältä sivulta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää jääkiekosta New Yorkissa ennen otteluun lähtöä. Jääkiekkokausi on lokakuusta huhtikuuhun.

New Yorkissa on 3 jääkiekkojoukkuetta:

(NHL) National Hockey League (NHL): New York Rangers, New Jersey Devils & New York Islanders

New Yorkin jääkiekkojoukkueet

New Yorkissa on kaksi jääkiekkojoukkuetta: New York Rangers ja New York Islanders. Manhattanilla sijaitseva Madison Square Garden on Rangersin kotiareena, kun taas Islanders pelaa UBS Arena Elmontissa. Voit myös halutessasi mennä New Jersey Devils -peliin. Islanders-Rangers-vastakkainasettelua kutsutaan epävirallisesti nimellä “The Battle of New York”.

Ericin vinkki: New Jersey Devilsin areena on kauempana Manhattanilta kuin kaksi muuta areenaa, eikä sinne pääse metrolla. Siksi kannattaa ennemmin ostaa liput New York Rangers tai Islanders-peliin. Vaikka New York Islanders -liput ovat yleensä halvempia kuin Rangers-liput, on Rangers edelleen New Yorkin kärkijoukkue.

Katso 2022 jääkiekko-otteluohjelma New Yorkissa tästä

NHL jaakiekko new yorkissa

Jääkiekko-ottelut New Yorkissa

NHL-kausi kestää lokakuusta huhtikuuhun. Pre-season alkaa syyskuussa, pudotuspelit pelataan huhti-toukokuussa ja finaalit kesäkuussa. NHL:n jääkiekko-ottelut ovat nopeatempoisia, täynnä tapahtumia ja yleisö elää niissä täysillä mukana. Pelin nopeatempoisuus tekee siitä hauskan aktiviteetin koko perheelle. Samalla tavoin kuin Suomessa, jääkiekko-ottelu koostuu kolmesta 20 minuuttia kestävästä erästä. Tosin ottelu yleensä kestää kokonaisuudessaan pidempään, sillä peliaika juoksee ainoastaan kiekon ollessa pelissä. Keskimäärin matsi kestää kaksi tai kaksi ja puoli tuntia. Vaihdot ovat sallittuja mihin tahansa aikaan, ja niitä tapahtuu usein pelin aikana.

Pudotuspelit (playoffs) New Yorkissa

Pudotuspelit pelataan parhaiten pelanneiden joukkueiden kesken kauden lopussa. Liput pudotuspeleihin ovat yleensä kalliimmat kuin liput muihin peleihin kauden aikana. New Yorkin joukkueet eivät ole aina menestyneet NHL:ssä, mutta viime vuosina sekä New York Rangers että New York Islanders ovat useasti onnistuneet pelaamaan tiensä playoffseihin. Pudotuspelien voittaneelle joukkueelle ojennetaan Stanley Cup. Tämä mestaruuspalkinto on jaettu vuosittain vuodesta 1893 alkaen. New York Rangers on voittanut Stanley Cup neljä kertaa, yhtä lailla kuin heidän kilpailijansa Islanders.

Suomalaiset NHL-pelaajat

Joka vuosi lukuisat suomalaispelaajat luistelevat kiekkokaukaloon NHL-joukkueiden pelipaidoissa, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä suosikkipelaajasi New Yorkissa. Viime vuosina suomalaisista eniten pisteitä keränneitä tähtipelaajia ovat mm. Aleksander Barkov, Mikael Grandlund, Sebastian Aho ja Patrik Laine. Mikko Rantanen on herättänyt myös paljon odotuksia seuraavasta suomalaisesta kiekkotähdestä. Tarkista ennen matkaasi pelaako suosikkipelaajasi joukkue New Yorkin kotijoukkueita vastaan ja lähde kiekkokaukaloon nauttimaan pohjoisamerikkalaisen kiekon vauhdista ja sykkeestä. Muista myös kotijoukkueiden omat suomalaispelaajat. Kaapo Kakko pelaa New York Rangersissa, Robin Salo jatkaa Islandersissa ja Janne Kuokkanen New Jersey Devilsissä.

Ericin vinkki: NHL-jääkiekkomatsissa on hauska käydä koko perheellä, sillä peli on nopeatempoinen ja dynaaminen. Katsomossa on aina hieno tunnelma ja tarjolla on hyvää ruokaa. Varmista kuitenkin, ettei paikkasi ole areenan takaosassa, sillä sieltä käsin on vaikea nähdä kiekkoa! Muista ottaa mukaan myös riittävästi vaatteita, sillä muuten areenalla voi tulla kylmä.

Jääkiekko-otteluohjelma New Yorkissa

Mitkä ovat New Yorkin jääkiekkojoukkueet?

New Yorkissa pelaa kolme NHL-joukkuetta: New York Rangers, New Jersey Devils ja New York Islanders.

Kuinka paljon NHL-liput maksavat New Yorkissa?

Riippuu joukkueesta, jonka haluat nähdä. Voit lukea NHL-lipuista New Yorkissa lisää tästä.

Missä voi katsoa kiekkoa New Yorkissa?

Voit katsoa jääkiekkoa legendaarisessa Madison Square Gardenissa ja monissa muissa halleissa New Yorkissa ja lähistöllä. Lue lisää sivuiltani.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja