9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

Osta liput nyt
9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

9/11 Memorial New Yorkissa on Ground Zeron muistomerkki, joka rakennettiin World Trade Centerin terrori-iskuissa vuonna 2001 kuolleiden uhrien muistoksi. Muistomerkki avattiin 11.9.2011, ja se on avoinna kaikille, jotka haluavat kunnioittaa uhrien muistoa.
Melkein 3000 ihmistä menehtyi World Trade Centerin iskuissa. Kaikkien uhrien nimet on kaiverrettu pronssiin muistomerkkiä ympäröiviin altaisiin, jotka ovat muistomerkin ydin. Pohjoinen allas (North pool) ja eteläinen allas (South pool) sijaitsevat tarkalleen samoilla paikoilla kuin kaksoistornit aikoinaan. Muistomerkki on koskettava paikka valtavine altaineen, joita ympäröivät puut. Erityisesti pimeän tultua surullinen ilmapiiri on käsin kosketeltavissa.

Onko 9/11 Memorial -muistomerkille maksullinen sisäänpääsy?

Ei, sisäänpääsy muistomerkille on ilmainen.

Miten 9/11 Memorial -muistomerkille pääsee?

Muistomerkille pääsee kätevimmin metrolla. Ota metrolinja A, C, J, Z, 2, 3, 4, tai 5 Fulton Streetille tai R Cortlandt Street -pysäkille. Kävele sitten alas Church Streetiä pitkin ja käänny oikealle Cortlandt Streetille. Voit myös ottaa E-linjan World Trade Centerille.

Mitkä ovat 9/11-muistomerkin aukioloajat?

9/11 Memorial on avoinna päivittäin kello 7.30–21.00. Syyskuun 11. päivänä 9/11-muistomerkki on avoinna yleisölle kello 15.00–00.00.

Järjestetäänkö muistomerkille opastettuja kierroksia?

Kyllä, voit lähteä viralliselle 9/11 Memorial -kierrokselle, jonka aikana näet muistomerkin ja kierrät museon. Opas vie sinut muistomerkille ja kertoo 45 minuutin ajan World Trade Centeristä, syyskuun 11. päivän tapahtumista ja tämän muistomerkin rakentamisesta.

Voit myös ottaa osaa opastetulle kierrokselle, joka vie sinut tutustumaan muistomerkkiä ympäröivään alueeseen, Financial Districtiin. Jos haluat tietää enemmän 9/11-muistomerkistä ja Financial Districtistä, niin lähde tälle 9/11 Memorial ja Financial District -kierrokselle.

Voiko käydä myös 9/11-museossa?

Kyllä, myös 9/11-museossa voi vierailla. Museo sijaitsee itse asiassa samalla tontilla kuin muistomerkki. Museossa on muun muassa kosketusnäyttö, jossa on kuvat kaikkien uhrien kasvoista (wall of faces). Koskettamalla kuvaa saat lisätietoa uhrista. Osta 9/11 Museum -liput etukäteen.

Voiko muistomerkille ottaa rattaat mukaan?

Kyllä, rattaat voi ottaa mukaan tontin julkisille paikoille, kunhan ne eivät tuki jalankulkuväyliä.

Voiko 9/11 Memorial –muistomerkille ottaa juotavaa tai syötävää mukaan?

Mukaan voi ottaa toki juomapullon tai välipalaa, mutta muistathan, että tämä on hiljainen paikka ja ihmisten odotetaan käyttäytyvän se mukaisesti.

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - selviytyjien puu 9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ylhaalta

Mistä löydän lisätietoa Freedom Towerista/One World Trade Centeristä?

Voit lukea sivuiltani lisätietoa Freedom Towerista/One World Trade Centeristä.

Mikä on One World Observatory?

One World Observatory on One World Trade Centerin 100.-102. kerroksessa sijaitseva näköalatasanne.

Ericin vinkki: 9/11–muistomerkki on mielestäni hyvin vaikuttava ja koskettava sekä kauniisti suunniteltu. Paikalla on usein uhrien omaisia, jotka jättävät kukkia ja kortteja rakkaansa nimen alle. Voin viettää muistomerkillä helposti tunnin kiertelemässä. Talviaikaan kun tulee pimeä melko aikaisin (noin kello 16.30), muistomerkki valaistaan kauniisti.

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ilta 9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ruusuja

Onko 9/11-muistomerkille ilmainen pääsy?

Käynti 9/11-muistomerkillä on ilmainen. 9/11-museoon on kuitenkin sisäänpääsymaksu.

Kannattaako käydä 9/11-muistomerkillä?

Kyllä, 9/11 Memorial on hyvin vaikuttava muistomerkki, joka on omistettu Wold Trade Centerin iskujen uhreille. Voit käydä siellä aukioloaikoina joko omin päin tai lähteä opastetulle kierrokselle. Lue vinkkini.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja