9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa on muistomerkki, joka rakennettiin World Trade Centerin terrori-iskuissa vuonna 2001 kuolleiden sekä aiemman 26.11.1993 WTC-pommitusten uhrien muistoksi. Muistomerkki avattiin 11.9.2011. 9/11-muistomerkille on ilmainen sisäänpääsy.

Contents

9/11 Memorial New Yorkissa

Yhteensä 2983 ihmistä menehtyi 9/11-iskuissa. Kaikkien uhrien nimet on kaiverrettu pronssiin muistomerkkiä ympäröiviin altaisiin, jotka ovat muistomerkin ydin. Pohjoinen allas (North pool) ja eteläinen allas (South pool) sijaitsevat puiden ympäröimänä tarkalleen samoilla paikoilla kuin kaksoistornit aikoinaan. Yksi näistä puista on Survival Tree, joka on alueen ainoa iskuista selvinnyt puu. Pelastustyöntekijät löysivät lokakuussa 2001 puun pahoin vaurioituneena: sen juuret ja oksat olivat katkenneet. Huolellisen hoidon jälkeen puu palautettiin muistomerkille vuonna 2010. Nykyään puu on elävä muistutus sisusta, selviytymisestä ja uudelleensyntymisestä. Se löytyy eteläisen altaan vierestä. 9/11 Memorial on todella koskettava paikka, erityisesti pimeän tultua, kun sen surullinen ilmapiiri on käsin kosketeltavissa.

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - selviytyjien puu 9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ylhaalta

9/11-muistomerkin alue

9/11-muistomerkin ohella alueelle on lisätty vuosien varrella muitakin muistomerkkejä, jotka ovat omistettu syyskuun 11. päivän tapahtumille. Nämä löytyvät muistoaltaiden ympärillä olevalta alueelta.

9/11 Memorial Glade

Itse syyskuun 11. päivänä kuolleiden uhrien lisäksi tuhansia muita sairastui ja menehtyi myös iskujen jälkeen. Monet heistä olivat tapahtuma-aikaan WTC:n lähellä, toimivat pelastustyöntekijöinä tai auttoivat Ground Zeron raivaustöissä. 9/11 Memorial Glade on omistettu kaikille iskujen seurauksesta sairastuneille, loukkaantuneille tai kuolleille ja heidän läheisilleen. Muistomerkki koostuu kuudesta monoliitista ja sijaitsee South Tower Poolin vieressä.

FDNY Memorial Wall

Syyskuun 11. päivänä vuonna 2001 henkensä menetti 343 pelastustyöntekijää. FDNY Memorial Wall on omistettu heille. Pronssisen teoksen keskipisteenä ovat kaksoistornit sekä ajoneuvot ja välineet, joita käytettiin tuona päivänä. Teoksessa näytetään päivän tapahtumat kronologisessa järjestyksessä.  Palomiesten muistomerkki sijaitsee Ladder 10 -paloaseman ulkoseinällä, 9/11-muistomerkistä viistoon.

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - FDNY Memorial Wall

Liberty Park

Liberty Park -puistosta avautuu näkymät muistomerkille sekä Freedom Tower -pilvenpiirtäjälle. Puiston länsipuolelta löytyy World Trade Center Sphere, joka tunnetaan myös nimellä The Sphere. Tämä suuri pronssinen veistos sijaitsi alun perin kaksoistornien välissä, ja se on suurelta osin kunnostettu. Puiston toisella puolella kohoaa kreikkalaisortodoksinen kirkko St Nicholas National Shrine. Alkuperäinen kirkko tuhoutui iskuissa, mutta nyt se on rakennettu uudelleen lähistölle.

Ericin vinkki: “9/11–muistomerkki on mielestäni hyvin vaikuttava ja koskettava sekä kauniisti suunniteltu. Iskuissa menehtyneen syntymäpäivänä hänen nimensä viereen asetetaan valkoinen ruusu. Voin viettää muistomerkillä helposti tunnin kiertelemässä. Talviaikaan tulee pimeää melko aikaisin, mutta muistomerkki valaistaan kauniisti.”

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ilta 9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ruusuja

Opastetut 9/11 Memorial -kierrokset

9/11-muistomerkillä järjestetään erilaisia opastettuja kierroksia. Voit esimerkiksi lähteä opastetulle 9/11 Memorial -kierrokselle, jonka yhteyteen voit valita myös sisäänpääsyn 9/11-museoon. Kaksituntisen kierroksen aikana kierrätte oppaan johdolla World Trade Centerin alueen ja samalla kuulet vuoden 2001 syyskuun 11. päivän tapahtumista ja muistomerkin alueesta.

Voit myös ottaa osaa opastetulle kierrokselle, joka vie sinut tutustumaan muistomerkkiä ympäröivään alueeseen, Financial Districtiin. Jos haluat tietää enemmän 9/11-muistomerkistä ja Financial Districtistä, niin lähde tälle 9/11 Memorial ja Financial District -kierrokselle.

9/11 Museum

9/11 Memorial -muistomerkin vierestä löytyy 9/11 Museum. Museo sijaitsee maan alla, joten voit nähdä osia kaksoistornien alkuperäisistä rakenteista. Museokäynnillä pääset näkemään vaikuttavia esineitä ja kuulemaan tarinoita iskujen uhreista.

One World Trade Center

Ground Zeron jälleenrakentamisen aikana alueelle kohosi uusia pilvenpiirtäjiä, jotka muodostavat nykyisen World Trade Centerin. Tunnetuin niistä on One World Trade Center, jota kutsutaan myös Freedom Toweriksi. Se on sekä New Yorkin mutta myös Yhdysvaltojen ja koko läntisen pallonpuoliskon korkein rakennus. Voit käydä myös One World Observatoryssa, joka on New Yorkin korkein näköalatasanne. 102. kerroksesta avautuu 360 asteen näkymät Vapaudenpatsaalle, Brooklynin sillalle ja Midtown Manhattanille.

Oculus

Kannattaa ehdottomasti käydä World Trade Centerin alueella sijaitsevassa Oculuksessa. Valkoista lintua esittävä rakennus toimii julkisen liikenteen keskuksena ja sieltä löytyy myös ostoskeskus. Keskellä Oculuksen kattoa on kapeat ikkunat, joista aurinko paistaa suoraan sisään joka syyskuun 11. päivänä kello 10.28, täsmälleen samaan kellonaikaan, kun toinen kaksoistorni romahti.

Muut 9/11 -muistomerkit New Yorkissa ja New Yorkin lähellä

New Yorkista ja New Yorkin läheltä löytyy myös muita 9/11-muistomerkkejä. WTC:n PATH-aseman laiturilla on esillä osia kaksoistornien alkuperäisestä rungosta ja betonista. Hudsonjoen toisella puolella New Jerseyssä seisoo Empty Sky Memorial, joka sijaitsee suoraan World Trade Centeriä vastapäätä.

Lauttamatkan päässä Ground Zerosta on myös Staten Island September 11th Memorial, joka on omistettu WTC-iskuissa kuolleille hallintoalueen asukkaille. Staten Islandin ranta-alueella sijaitseva Postcards-niminen teos (Postikortit) osoittaa suoraan kohti paikkaa, jossa kaksoistornit aikoinaan seisoivat.

Käytännön tietoa

Sisäänpääsy muistomerkille on ilmainen ja voit olla siellä niin pitkään kuin haluat. Mukaan voi ottaa juomapullon tai välipalaa, mutta muistathan, että tämä on hiljainen ja tunteikas paikka ja ihmisten odotetaan käyttäytyvän kunnioittavasti.

  • Aukioloajat: päivittäin kello 08.00–20.00. Muistoaltaille ei ole pääsyä aukioloaikojen ulkopuolella. Ne voi nähdä silloin vain kaukaa.
  • Saapuminen: Ota metrolinja A, C, J, Z, 2, 3, 4 tai 5 Fulton Streetille tai R Cortlandt Street -asemalle. Voit mennä myös E-linjalla World Trade Centerille.

Onko 9/11-muistomerkille ilmainen pääsy?

Käynti 9/11-muistomerkillä on ilmainen. 9/11-museoon tarvitset kuitenkin pääsylipun.

Kannattaako käydä 9/11-muistomerkillä?

Kyllä, 9/11 Memorial on hyvin vaikuttava muistomerkki, joka on omistettu Wold Trade Centerin iskujen uhreille. Voit käydä siellä aukioloaikoina joko omin päin tai lähteä opastetulle kierrokselle. Lue vinkkini.

Miten 9/11 Memorial -muistomerkille pääsee?

Muistomerkille pääsee kätevimmin metrolla. Lue lisää tästä.

Järjestetäänkö 9/11-muistomerkille opastettuja kierroksia?

Kyllä, voit valita useammasta eri opastetusta kierroksesta, jotka keskittyvät 9/11-iskuihin. Lue lisää ja varaa paikkasi.

Voiko 9/11-museossa vierailla?

Kyllä, 9/11-museossa voi vierailla, jos sinulla on lippu. Lue lisää ja osta pääsyliput.

Voiko One World Observatoryssa käydä?

Voit käydä myös One World Observatoryssa, joka on New Yorkin korkein näköalatasanne. Lue lisää tästä.

Mitä eroa on 9/11-museolla ja 9/11-muistomerkillä?

Memorial-muistomerkki on ilmainen ja sijaitsee ulkona Ground Zerolla, kun taas 9/11 Museum sijaitsee 70 metriä maan alla ja sinne tarvitaan lippu.

Mitä 9/11-muistomerkillä voi tehdä?

9/11-muistomerkiltä löytyy useita nähtävyyksiä ja käyntikohteita, kuten Memorial Pools ja 9/11-museo. Lue paikasta kaikki tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja