9/11 Museum -liput

Osta liput nyt
9/11 Memorial -museo New Yorkissa

9/11 Museum New Yorkissa on omistettu vuoden 2001 syyskuun 11. päivän tapahtumille. Museo sijaitsee 9/11-muistomerkin luona. Itse 9/11-museo sijaitsee maan alla ja sen tunnelma on ainutlaatuinen, mutta surullinen. Vierailijat näkevät osia kaksoistornien alkuperäisistä pilareista ja muita jäljelle jääneitä esineitä, kuten palaneen ambulanssin, tuhoutuneen puhelinkopin sekä palomiesten ja pelastustyöntekijöiden kypäriä.

Osta 9/11 Museum -liput tästä

Contents

Kuinka ostan 9/11 Museum -liput

Osta 9/11 Museum -liput yllä olevasta linkistä valitsemalla haluamasi käyntiaika ja -päivä. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi heti sähköisen kupongin. Näyttämällä tätä kuponkia voit käydä museossa juuri siihen kellonaikaan kuin valitsit. Voit joko tulostaa kupongin tai näyttää sen suoraan puhelimestasi mobiililippuna. Koska sinulla on jo lippu, voit skipata museon lippujonon. Säästät näin todella paljon aikaa! Sisäänpääsyaika on etukäteen määritetty, mutta voit olla museossa niin kauan kuin haluat. Koska kuponkia ei tarvitse tulostaa, voit hankkia nämä liput kun olet jo New Yorkissa. Voit päättää museokäynnistä vaikka edellisenä iltana!

Survivors’ Stairs

Museo on rakennettu 3000 terrori-iskuissa menehtyneen uhrin muistoksi. Museovieraat näkevät ensimmäiseksi kaksi 24 metriä pitkää metallipilaria. Esineitä kutsutaan atraimiksi tai tridenteiksi (alkuperäinen nimi tarkoittaa keihästä muistuttavaa kalastusvälinettä) ja ne olivat osa World Trade Centerin perustusta. Tulipalo, joka kesti yli 99 päivää on värjännyt metallin punaiseksi ja ruskeaksi. “Memorial Hallista” matka jatkuu kellariin (21 metriä maan pinnan alla) ja ohittaa “Survivor Stairs”, selviytyjien portaat. Tuhannet ihmiset pakenivat palavista torneista käyttämällä näitä betonisia portaita.

9/11-museo haluaa tuoda esille miten terrori-iskut vaikuttivat yksittäisiin ihmisiin sekä koko maailmaan. Museon viesti on kuitenkin, että lopussa ihmiskunnan hyvyys voitti ihmiskunnan rappeutuneisuuden. Kunniaa osoitetaan kaikille tuhansille selviytyjille ja kaikille ihmisille, jotka osoittivat tukeaan syyskuun 11. päivän 2001 jälkeen.

911 Museo New Yorkissa - paloauto 9/11-museo New Yorkissa - nayttely

9/11-museon näyttelyt

9/11-museossa on kaksi näyttelyä. Näyttelyt tuovat syyskuun 11. päivän tapahtumat esille arkistojen, valokuvien ja esineiden avulla. Näyttely on rakennettu kronologisesti: se alkaa syyskuun 11. päivän aamusta ja loppuu päivän päättymiseen.

Memorial Exhibition -näyttely on omistettu uhrien muistolle. Wall of Faces -seinältä löytyvät kaikkien uhrien kuvat, joista jokaisen kuvan takaa löytyy lisää tietoa uhrista. Uhrien sukulaiset ovat auttaneet kokoamaan nämä tiedot.

9/11-museo New Yorkissa - sisalta 9/11-museo New Yorkissa - muistoseina

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • keskiviikosta maanantaihin: kello 09.00–19.00 (viimeinen sisäänpääsy kello 17.30)
    • tiistaisin: suljettu
    • museo on suljettu 11. syyskuuta
  • Sijainti: Museo sijaitsee 9/11-muistomerkillä. Lähimmäksi pysähtyvät metrolinjat ovat E (World Trade Center), R (Cortland Street) ja J/A/C/2/3/4/5 (Fulton Street)
  • Huomio: 9/11-muistomerkillä voi vierailla käymättä museossa. Muistomerkille on ilmainen sisäänpääsy.

Varaa 9/11 Museum -liput tästä

Lisätietoa: Sisäänpääsy 9/11-museoon sisältyy Go New York Explorer Passiin ja New York Passiin.

Ericin vinkki: “9/11-museo on erittäin koskettava ja suurin osa ihmisistä käy museon läpi täydessä hiljaisuudessa. Erityisesti henkilökohtaiset tarinat koskettavat. Henkilökunta on ymmärtäväistä ja selittää tarpeen vaatiessa. Myös ääniopas on saatavilla: voit joko ladata sovelluksen tai vuokrata äänioppaan infotiskiltä. Museossa voi olla melko paljon ihmisiä, mutta voit silti nähdä kaiken ongelmitta. Koko museon kiertämiseen tarvitset 1,5–2 tuntia, mutta jos päätät katsoa kaikki museosta löytyvät videot, vierailusi voi kestää paljon kauemmin. Museon jälkeen voit myös käydä 9/11-muistomerkillä.”

9/11-museon lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

9/11 Museum -liput - Twin Towers 9/11 Museum -liput - FDNY

Kuinka kauan käynti 9/11-museossa kestää?

Koko 9/11-museon näkemiseen menee noin 1,5-2 tuntia. Vierailusi voi kestää kuitenkin paljon pidempään, jos haluat katsoa kaikki videot. Lue vinkkini museokäyntiin tästä.

Tarvitseeko 9/11-museoon liput etukäteen?

Kun ostat 9/11-museoliput etukäteen, pääset lipunmyyntijonojen ohi ja säästät paljon aikaa.

Mitä 9/11-museossa on?

9/11 Museum muistaa vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhreja. Vierailijat voivat oppia tapahtumista ja niiden seurauksista henkilökohtaisten tarinoiden, valokuvien ja esineistön, kuten kaksoistornien jäännösten, kautta.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja