New Yorkin bussit

New Yorkin bussi

Julkisen liikenteen bussit New Yorkissa ovat helppo ja turvallinen tapa matkustaa. Jos sinulla on kiire, ei linja-auto välttämättä kuitenkaan ole paras tai nopein vaihtoehto. Jos haluat pitää tauon kävelystä, niin hyppää kyytiin. Sinivalkoisten bussien kyydissä näkee loistavasti New Yorkia. Niiden etuosan digitaalisella näytöllä näkyy numero ja bussin määränpää. New Yorkissa on useita erityyppisiä busseja. Lue lisää siitä, miten matkustaa bussilla New Yorkissa ja miten bussimaksu maksetaan.

Contents

Miten matkustaa bussilla New Yorkissa

Jos haluat matkustaa bussilla New Yorkissa, sinun on tiedettävä, mihin bussiin nousta ja missä jäädä pois. Voit tehdä sen lataamalla tästä ilmaisen New Yorkin bussikartan.

Nouse bussin kyytiin ja matkusta haluamaasi määränpäähän. Kun pysäkkisi lähestyy, voit vetää ikkunan vieressä olevasta keltaisesta narusta tai painaa yhtä punaisista stop-napeista. Bussista voi poistua takaovien kautta.

Bussit pysähtyvät päiväsaikaan vain niille merkatuilla pysäkeillä. Voit pyytää kuskia pysähtymään missä tahansa bussireitin varrella kello 22.00 ja 05.00 välillä. Kaikki bussit ovat esteettömiä ja niissä on pyörätuolihissit. Öisin bussi on metroa turvallisempi vaihtoehto.

Miten maksaa bussista New Yorkissa

Bussimatka maksaa vain 2.90$. Voit käyttää maksamiseen samaa MetroCardia, jolla matkustat metrossa. Matkan voi maksaa myös tasarahalla (ainoastaan hopeanvärisillä kolikoilla) tai käyttämällä lähimaksua OMNY:lla, luottokortilla tai puhelimen lompakkosovelluksella (esim. luottokorttiin linkitetty Apple Pay). Unlimited MetroCard käy kaikissa New Yorkin busseissa.

MetroCardilla tai OMNY:lla matkustaessa olet oikeutettu vaihtamaan toiseen bussilinjaan tai metroon automaattisesti. Jos ostat lipun kolikoilla, pitää sinun pyytää erikseen vaihtoon oikeuttava lippu (transfer ticket) kuskilta.

Bussityypit New Yorkissa

New Yorkin julkisessa liikenteessä on käytössä muutamia erilaisia bussityyppejä:

Paikallisbussit ja Limited-bussit (LTD)

Paikallisbussit (local) ovat tavallisia busseja, jotka pysähtyvät jokaisella pysäkillä. Jos haluat matkustaa nopeammin, voit käyttää LTD- eli Limited-busseja. Nämä bussit ovat samannäköisiä kuin paikallisbussit, mutta ne pysähtyvät harvemmin. Tunnistat ne bussin etupuolella olevasta “LTD” -merkistä ja pysäkkien violeteista opasteista. Voit maksaa molemmissa busseissa OMNY:lla, MetroCardilla tai kolikoilla.

Select Bus Service (SBS)

Select Bus Service (SBS) toimii hieman eri tavalla kuin paikallisbussit ja limited-bussit. SBS-bussit pysähtyvät harvemmin, niitä on vain ensisijaisilla reiteillä, ja niihin voi nousta kaikista ovista. Tehokkuutta on lisätty muun muassa sillä, että matkustajat maksavat bussimatkan jo etukäteen sen sijaan, että maksaisivat vasta bussissa. Bussipysäkeiltä löytyy lippuautomaatit, joita voi käyttää matkan maksamiseen. Maksun voi tehdä automaatilla joko MetroCardilla tai käteisellä. Maksutosite tulee säilyttää itsellä koko matkan ajan. Voit myös maksaa itse bussissa OMNY:lla, jolloin lippua ei tarvitse hankkia ennen bussiin nousua.

New Yorkin Bussi - Bussi 9th Avenuella

Pikavuorot (Express-bussit)

Express-bussit kulkevat hallintoalueiden välillä, ja ne liikennöivät pääasiassa ruuhka-aikoina. Pikavuorolla matkustaminen maksaa 7$. Voit maksaa matkan MetroCardilla tai OMNY: lla.

Miten maksaa New Yorkin bussissa?

Bussimatka New Yorkissa maksaa 2.90$. Voit käyttää maksamiseen MetroCardia, lähimaksua, kuten luottokorttiin liitettyä Apple Pay'tä, tai käteistä, jos sinulla on tasaraha. Osta New York MetroCard tästä.

Voiko New Yorkin bussissa maksaa käteisellä?

Kyllä, voit maksaa käteisellä, mutta sinulla tulee olla tasaraha (vain hopeanvärisillä kolikoilla).

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja