New Yorkin bussit

New Yorkin bussi

Julkisen liikenteen bussit New Yorkissa ovat helppo ja turvallinen tapa matkustaa. Jos sinulla on kiire, ei bussi välttämättä kuitenkaan ole paras tai nopein vaihtoehto. Jos haluat pitää tauon kävelystä, niin hyppää kyytiin. Sinivalkoisten bussien kyydissä näkee loistavasti New Yorkia, ja niiden etuosassa on numero ja digitaalinen kyltti, jossa lukee määränpää.

Contents

MetroCardin käyttö

Bussimatka maksaa vain 2.90$. Voit käyttää maksamiseen samaa MetroCardia, jolla matkustat metrossa. Matkan voi maksaa myös tasarahalla (ainoastaan hopeanvärisillä kolikoilla) tai puhelimen lompakkosovelluksella (esim. luottokorttiin linkitetty Apple Pay). Unlimited MetroCard käy kaikissa New Yorkin busseissa.

MetroCardilla matkustaessa olet oikeutettu vaihtamaan toiseen bussilinjaan tai metroon automaattisesti. Jos ostat lipun kolikoilla, pitää sinun pyytää erikseen vaihtoon oikeuttava lippu (transfer ticket) kuskilta.

Bussit pysähtyvät ainoastaan niille merkatuilla pysäkeillä. Voit pyytää kuskia pysähtymään missä tahansa reitin varrella kello 22.00 ja 05.00 välillä. Kaikkiin busseihin pääsee myös pyörätuolilla.

Öisin bussi on metroa turvallisempi vaihtoehto.

Lataa tästä New Yorkin bussikartat ilmaiseksi

Select Bus Service

Joillakin reiteillä on käytössä Select Bus Service, jonka tarkoituksena on vähentää matkustusaikaa ja parantaa bussien viihtyisyyttä. Tehokkuutta on lisätty muun muassa sillä, että matkustajat maksavat bussimatkan jo etukäteen sen sijaan, että maksaisivat vasta bussissa. Bussipysäkeiltä löytyy lippuautomaatit, joita voi käyttää matkan maksamiseen. Maksun voi tehdä automaatilla joko MetroCardilla tai käteisellä. Maksutosite tulee säilyttää itsellä koko matkan ajan. Maksamisen jälkeen bussiin voi nousta kaikista ovista. Tunnistat Select Bus Service -linjat kartalla merkinnästä “SBS”.

Bussi New Yorkissa - Bussi 9th Avenue

Miten maksaa New Yorkin bussissa?

Bussimatka New Yorkissa maksaa 2.90$. Voit käyttää maksamiseen MetroCardia, luottokorttiin liitettyä Apple Pay'tä tai käteistä, jos sinulla on tasaraha. Osta New York MetroCard tästä.

Voiko New Yorkin bussissa maksaa käteisellä?

Kyllä, voit maksaa käteisellä, mutta sinulla tulee olla tasaraha (vain hopeanvärisillä kolikoilla).

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja