NYC Ferry New Yorkissa

NYC Ferry New Yorkissa

NYC Ferry -nimellä tunnetut Hudsonjoen ja East Riverin lautat New Yorkissa kuljettavat sinut edullisesti ja helposti edestakaisin Manhattanille. Haluaisitko vierailla Brooklynissa tai Queensissa? Tai majoitutko Long Island Cityssä sijaitsevaan hotelliin? Ylitä East River lautalla ja nauti matkalla upeista maisemista. Lautat ovat mukava vaihtoehto metrolle, joka on usein ruuhkainen. NYC Ferryllä kuljet kohtuulliseen hintaan ihaillen samalla matkan varrella Manhattanin siluettia.

Contents

Kuusi reittiä

NYC Ferry liikennöi kuudella reitillä ympäri vuoden: East River, Astoria, South Brooklyn, Rockaway, St. George ja Soundview. Lauttojen laitureita on Midtown ja Downtown Manhattanilla sekä Brooklynissa, Queensissa, Bronxissa ja Staten Islandilla.

NYC Ferry -liput

NYC Ferryn liput maksavat 4.00$ per kappale ja niitä voi ostaa kaikilta pysäkeiltä löytyvistä lippuautomaateista. Liput ovat myös ostettavissa NYC Ferry -sovelluksen kautta. MetroCard ei käy maksuna lauttoihin. Lautta on ehdottomasti kiva vaihtoehto metrolle. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lautat eivät kulje yhtä usein kuin metro, joten saatat joutua odottamaan hieman pidempään. Työmatkalaiset käyttävät myös lauttoja paljon. Siksi suosittelen välttämään aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoja, sillä päivän muut ajankohdat ovat rauhallisempia.

NYC Ferry New Yorkissa - reitit NYC Ferry New Yorkissa - lippuautomaatit

NYC Ferryllä kulkeminen

Useilla NYC Ferry -reiteillä voit sekä matkustaa pisteestä A pisteeseen B että katsella samalla nähtävyyksiä. Erityisesti kesällä on kiva istua laivassa ja nauttia maisemista. Siksi joillakin reiteillä suosittelisin kulkemaan lautalla metron sijaan.

Brooklyn Bridge

NYC Ferryn avulla voit yhdistää Lower Manhattanilla ja Financial Districtillä vierailuun myös helposti Brooklynin sillan ylityksen kävellen. Yksi vaihtoehto on ottaa East River Ferry tai South Brooklyn Ferry Wall Streetiltä DUMBO:on. Suuntaa siellä Brooklyn Bridge Parkiin, josta voit ihailla kaupunkimaisemaa ja kävellä takaisin Manhattanille sillan yli. Tai jos sinulla on vaikeuksia kävellä, voit mennä metrolla Manhattanilta Brooklyniin ja kulkea lautalla takaisin. Tällä tavoin sinun ei tarvitse kävellä Brooklyn Bridgen yli, mutta pääset nauttimaan samoista upeista maisemista.

Long Island City

Mikäli majoitut hotellissa lähellä Long Island Cityn laituria (Gantry Plaza State Parkissa), pääset Manhattanille nopeammin Astoria Ferryllä kuin metrolla. Onko hotellisi lähempänä metroasemaa? Siinä tapauksessa metro saattaa olla nopeampi vaihtoehto, mutta suosittelen joka tapauksessa ottamaan lautan ainakin kerran vaihtelun vuoksi. Pääset myös Long Island Citystä Roosevelt Islandille Astoria Ferryllä. Haluaisitko vierailla Roosevelt Islandilla Manhattanilta käsin? Siinä tapauksessa hyppää kuuluisan vaijerihissin kyytiin ja sen jälkeen kulje lautalla takaisin.

NYC Ferry New Yorkissa - Brooklyn Bridge NYC Ferry New Yorkissa - Queens

Governors Island

Jos haluat pitää hengähdystaukoa betoniviidakosta, suuntaa Governors Islandille NYC Ferry -lautalla. Lower East Siden Corlears Hookilta lähtevän South Brooklyn -reitin ansiosta saarelle pääsee mihin vuodenaikaan tahansa. Governors Islandilla voit kävellä tai pyöräillä saaren ympäri.

Pyöräily

Jos suunnittelet pyörän vuokraamista New Yorkissa, voit tehdä siitä vielä erityisemmän kokemuksen lauttamatkan ansiosta. Valitse esimerkiksi pyörän noutaminen Brooklynin sillan kupeesta. Pyöräile sen jälkeen jonkin aikaa Lower Manhattanin kaduilla ennen kuin otat pyörän mukaan Brooklyniin kulkevalle lautalle. Normaalin 4.00$ lippuhinnan lisäksi sinun tulee maksaa 1$ lisämaksu pyörästä. Pyöräile Brooklyn Heightsin ja DUMBO:n halki ja aja takaisin Manhattanille Brooklynin sillan yli. Voit tehdä tästä jopa päiväretken pyöräilemällä aina Williamsburgiin asti. Ota tämän jälkeen lautta takaisin Manhattanille, josta voit pyörällä Midtownin halki kohti Central Parkia ja palauttaa pyörän sinne.

Rockaway Beach

Jos haluaisit viettää päivän rannalla, voit mennä lautalla Wall Streetilta Rockaway Beachille. Rockaway Ferry vie sinut Manhattanilta Rockaway Beachin niemimaalle Queensin eteläpuolelle noin tunnissa. Siellä on vähemmän turisteja kuin esimerkiksi Coney Islandilla. Se on kiva paikka vierailla lämpiminä kesäkuukausina, erityisesti yhdessä rennon lauttakyydin kanssa.

Ericin vinkki: Riippuen lähtöpaikastasi ja määränpäästä, lautta saattaa olla nopeampi tai hitaampi verrattuna metroon. Siitä huolimatta on hauska kokeilla jotain uutta ja hypätä NYC Ferryn kyytiin edes kerran. Lippu ei ole kallis ja usein sinulla on upeat maisemat matkan varrella – mikä ero metrokyytiin! Kaikista lautoista löytyy vessat sekä kioski, josta voi ostaa mm. kahvia ja pikkupurtavaa. Älä sekoita NYC Ferryä ilmaiseen Staten Island Ferryyn, joka vie sinut ainoastaan Staten Islandille ja takaisin.

NYC Ferry New Yorkissa - Empire State Building NYC Ferry New Yorkissa - lauttareitti

Miten maksan NYC Ferry -kyydistä?

NYC Ferry -liput voi ostaa laitureiden lippuautomaateista. Lippuja saa myös NYC Ferry -sovelluksen kautta.

Mikä on NYC Ferryn reitti?

NYC Ferry liikennöi useita eri reittejä East Riverin varrella. Lue lisää ja katso reittikartta tästä.

Kuinka paljon maksaa NYC Ferry -kyyti?

Matka NYC Ferryn kyydissä maksaa 4.00$.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja