Roosevelt Island New Yorkissa

Roosevelt Island New Yorkissa

Roosevelt Island New Yorkissa sijaitsee East Riverillä. Saari on nimetty Yhdysvaltojen entisen presidentin Franklin D. Rooseveltin mukaan ja kuuluu Manhattanin alueeseen. Pääset sinne Manhattanilta vaijerihissillä, metrolla tai lautalla. Queensistä voit ottaa lautan, metron tai kävellä tai pyöräillä Roosevelt Island Bridgen yli. Vierailu Roosevelt Islandilla on kiva lisäys matkaasi, varsinkin lämpimänä kevätpäivänä, kun puut ovat kukkaloistossaan.

Contents

Kulkeminen Roosevelt Islandille

Hauskin tapa saapua Roosevelt Islandille Manhattanilta on Roosevelt Island Tramilla. Tästä vaijerihissistä käsin sinulla on upeat maisemat ja kyyti kestää noin kolme minuuttia. Voit jopa maksaa sen MetroCardilla. Onko sinulla Unlimited Ride MetroCard? Siinä tapauksessa pääset itse asiassa ilmaiseksi! Paluumatkalla voit ottaa metron, joka on nopein tapa suunnata takaisin Manhattanille. Tosin hauskempaa on ottaa NYC Ferry, sillä lautalta sinulla on upeat kaupunkimaisemat. Oletko vuokrannut polkupyörän? Voit ottaa sen mukaan! 1$ lisämaksua vastaan voit ottaa pyörän NYC Ferrylle ja ajella mukavasti pitkin Roosevelt Islandia.

Ericin vinkki: Voit tutustua Roosevelt Islandiin kävelyreitillä, joka löytyy sovelluksestani Eric’s New York App. Avaamalla sovelluksen ja valitsemalla kohdan “kävelyreitit” löydät luomani “Tudor City – Roosevelt Island” -reitin. Kierroksen aikana johdatan sinut moniin eri paikkoihin saarella ja Manhattanilla.

Roosevelt Island New Yorkissa - vaijerihissi Roosevelt Island New Yorkissa - siluetti

Nähtävyyspaikat Roosevelt Islandilla

Vaikka Roosevelt Island on suhteellisen pieni, siellä on muutamia vierailun arvoisia kohteita. Nähtävyyspaikat löytyvät saaren eteläpuolelta. Päästäksesi sinne kävele vain vasemmalle sen jälkeen, kun olet jäänyt pois Roosevelt Island Tramista. Saaren toinen puoli on asutusaluetta, joka on vähemmän mielenkiintoinen.

Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park

Saaren eteläkärjestä löydät Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Parkin. Tämä hiljattain rakennettu puisto koostuu suuresta aidatusta nurmialueesta ja valkoisesta graniitista tehdyistä kulkuväylistä. Puiston kärjessä on valtava Franklin D. Rooseveltin kasvokuva. Vierailu on ilmainen ja puisto on avoinna 6 päivää viikossa huhtikuusta syyskuuhun kello 9.00–19.00 sekä lokakuusta maaliskuuhun kello 9.00–17.00 (suljettu tiistaisin).

Ericin vinkki: Itse tykkään ottaa mukaan Manhattanilta jotain syötävää, esimerkiksi Lexington Avenuella sijaitsevasta Pick a Bagelista, ja hypätä sen jälkeen vaijerihissiin, joka vie Roosevelt Islandille. Siellä voin nauttia lounasta ja katsella Manhattanin kaupunkikuvaa. Ota lautta takaisin ja rentoudu hetki ennen kuin jatkat New Yorkin seikkailuasi.

Roosevelt Island New Yorkissa - muistomerkki Roosevelt Island New Yorkissa - Smallpox-sairaala

Smallpox Hospital

Nykyään Smallpox Hospital on tyhjä ja kammottava kuori siitä, mitä se oli aiemmin. Tämä sairaala nimettiin tappavan sairauden mukaan, sillä se oli ensimmäinen yhdysvaltalainen sairaala, joka hoiti isorokkoon sairastuneita potilaita. Sairaalan raunioita ympäröi aitaus, joten voit nähdä sen vain ulkopuolelta. Siitä huolimatta sairaalan ohi kannattaa kävellä, kun olet käymässä saarella. Se sijaitsee Roosevelt Islandin eteläpuolella, muistomerkin yläpuolella, joten menet sen ohi suunnatessasi kaapelihissiltä muistomerkille.

Roosevelt Island New Yorkissa - kavelylla

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja