Puistot New Yorkissa

Puistot New Yorkissa

Vaikka New York on elämää sykkivä suurkaupunki maailman korkeimpine pilvenpiirtäjineen, löytyy sieltä silti myös paljon kauniita puistoja. Puistot tarjoavat oivan tilaisuuden rentoutumiselle, pienelle kävelylenkille tai piknikille. Olen listannut alle Manhattanin ja Brooklynin puistoja, joissa kannattaa käydä.

Contents

Central Park

Central Park on suurin ja kuuluisin puisto New Yorkissa. Monille newyorkilaisille Central Park on heidän takapihansa, jossa he voivat viettää rauhallisen hetken.

Puistot New Yorkissa - Central Parkissa Puistot New Yorkissa - Central Park

Washington Square Park

Washington Square Park sijaitsee New Yorkin Greenwich Villagessa. Fifth Avenue alkaa Washington Square Parkista. Puisto on nimetty Yhdysvaltojen ensimmäiseltä presidentin George Washingtonin mukaan. Vuonna 1827 puistosta tuli virallisesti vapaa-ajan puisto, ja sinne on pystytetty George Washingtonin muistoksi suuri Pariisin riemukaaresta mallia otettu kaari.

Washington Square Park on suosittu tapaamispaikka. Sen suosio johtuu sen sijainnista Greenwich Villagessa. Puisto on New York Universityä (NYU) vastapäätä. Sen lisäksi korttelin päässä kaikista suunnista löytyy riveittäin kahviloita, teattereita ja klubeja. Tämä on todellinen in-paikka shoppailuun, bilettämiseen tai vain rentoutumiseen. Katumuusikot viihdyttävät jalankulkijoita puistossa. Musiikkia esitetään usein riemukaaren alla ja monessa paikkaa voi pelata pelejä. Monet tulevatkin puistoon nimenomaan pelaamaan shakkia. Turistit, opiskelijat, taitelijat ja paikalliset, kaikki tapaavat täällä. Varsinainen newyorkilainen sulatusuuni, melting pot!

Puistot New Yorkissa - Washington Square Park Puistot New Yorkissa - Live-musiikkia Washington Square Parkissa

Brooklyn Bridge Park

Parhaat näkymät Manhattanille tarjoaa Brooklyn Bridge Park. Puisto sijaitsee veden rajassa Brooklynin sillan alla. Täällä otat taatusti parhaat kuvat kaupungista. Voit istua portailla tai rentoutua nurmikolla. Pienille lapsille on leikkipuisto.

Puistot New Yorkissa - Brooklyn Bridge Park Puistot New Yorkissa - Brooklyn Bridge illalla

High Line Park

High Line Park New Yorkissa on ainutlaatuinen puisto, joka sijaitsee vanhalla kaupungin yllä kulkevalla junaradalla. High Line Parkista avautuu upeat näkymät Manhattanille ja East Riverille. Kävely puistossa kannattaa yhdistää vierailuun Chelsea Marketin sisätorilla ja Hudson Yardsin alueella.

Puistot New Yorkissa - High Line Park kesällä Puistot New Yorkissa - High Line Park

Madison Square Park

Madison Square Park sijaitsee Midtownissa Fifth Avenuella. Jos haluat pitää lyhyen hengähdystauon kaupungin vilskeestä, suuntaa Madison Square Parkiin. Puistossa on hauskoja kenttiä, joilla voi rentoutua sekä leikkialue lapsille. Kesäisin puistossa järjestetään paljon musiikkitapahtumia lapsille.

Shake Shack sijaitsee Madison Square Parkissa ja tarjoilee yhdet kaupungin maukkaimmista hampurilaisista ja pirtelöistä. Haluatko ottaa yhteyden kotijoukkoihin? Madison Square Gardenissa voit käyttää ilmaista WiFi-verkkoa.

Rakastatko taidetta? Madison Square Parkissa on usein väliaikaisia taidenäyttelyitä ja paljon erilaista taidetta näytillä.

Puistot New Yorkissa - Ihmisia Madison Square Parkissa Puistot New Yorkissa - Shake Shack Madison Square Parkissa

Battery Park

Battery Parkilla on merkittävä historia. Aikoinaan kun siirtolaiset saapuivat Ellis Islandille, tulivat he New Yorkiin Battery Parkin kautta. Battery Parkista on kauniit näkymät Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille. Lautta Vapaudenpatsaalle lähtee täältä.

Puisto on todella suosittu ja sen ilmapiiri on rento. Kesäisin puistossa järjestetään konsertteja ja festivaaleja, kuten ruotsalainen juhannusfestivaali. Puistossa on kauniita kukkapuutarhoja, jotka kannattaa käydä katsomassa mikäli pidät kukista. Tältä Manhattanin ranta-alueelta löytyy myös perheille sopiva kokonaisuus. Upea, monitasoinen leikkipuisto lapsille vaatii seikkailemaan.

Monet Manhattanin opastetuista kävelykierroksista alkavat Battery Parkista.

Puistot New Yorkissa - Battery Park

Bryant Park

Bryant Parkista löytyy tekemistä jokaiselle vuodenajalle New Yorkissa. Talvisin siellä voi luistella. Kesäisin riittää tapahtumia. Voit katsoa ilmaiseksi elokuvia tai joogata, tanssia tai liittyä taiji-tunnille.

Bryant Park sijaitsee keskellä Manhattania. Se on lähellä Times Squarea ja teatterialuetta. Myös New York Public Library on lähellä. Bryant Park sopii erinomaisesti drinkkipaikaksi lämpimässä, kesäisessä säässä. Paikka on täynnä juppeja, jotka tapaavat töiden jälkeen. Bryant Park on pieni ja kodikas puisto ja ehdottomasti vierailun arvoinen.

Little Island

Hudsonjoen varrella sijaitseva Little Island on paaluille rakennettu puisto. Tämä monipuolisesti maisemoitu “saari” on vihreä keidas joessa. Siellä on virkistyskäyttöön nurmikoita, vaellusreittejä, kukkuloita ja piilotettuja alueita. Puistossa on myös useita teattereita, joissa järjestetään säännöllisesti esityksiä ja muita tapahtumia.

Elizabeth Street Garden

Elizabeth Street Garden on viehättävä, piilossa oleva puisto Nolitassa. Se on täydellinen paikka paeta kaupungin hälinää tai nauttia takeaway-lounas. Puutarha on täynnä veistoksia ja sitä ylläpitää oma yhteisö. Se sijaitsee Elizabeth Streetillä, Prince ja Spring Streetin välissä.

Puistot New Yorkissa - Elizabeth Street Garden

Domino Park

Domino Park sijaitsee East Riverin rannalla Williamsburgissa. Alue on nimetty entisen Domino-sokeritehtaan mukaan, sillä puisto on rakennettu tehdasalueelle. Laaja puisto koostuu monenlaisista elementeistä kuten leikkikentästä, rantalentopallokentästä, kävelysillasta ja tietenkin vehreydestä. Yksi puiston kohokohdista on usvainen silta. Sillan ympäröimät sumuttimet luovat sumupilven vierailijoiden ympärille.

Puistot New York - Domino Park Puistot New York - Kävelysilta Domino Parkissa

Paley Park

Paley Park on yksi New York Cityn piilotetuista helmistä Midtown Manhattanilla. Se on pieni keidas keskellä kiireistä kaupunkia. Puistossa on puita ja muratti kasvaa pitkin seiniä. Puiston kohokohta on kuusi metriä korkea vesiputous, joka sijaitsee puiston loppupäässä. Vesiputouksen kaunis solina peittää täysin kaupungin melusaasteen.

Paley Park on nimetty yhdeksi maailman parhaimmaksi puistoksi. Puisto on osa Midtownia, mutta samaan aikaan tuntuu kuin olisit kaukana kaikesta. Tästä pienestä puistosta löytyy viisi koristeltua palaa Berliinin muurista. Puisto sijaitsee 3 East 53rd Streetillä toimistorakennusten välissä.

Puistot New Yorkissa - Paley Park

Prospect Park

Prospect Park sijaitsee keskellä Brooklynia ja lähellä Barclays Centeriä (jossa Brooklyn Nets pelaa) ja eri museoita Brooklynissa. Puisto on tunnettu keinotekoisista vesistään, vaikka suurin osa Brooklynin luonnollisesta jäljellä olevasta metsästä löytyy juuri Prospect Parkista.

Talvisin puistossa on luistelurata ja kesäisin siellä järjestetään paljon tekemistä. Siellä voi jopa kalastaa. Jos olet perheen kanssa matkalla, on Prospect Park hyvä kohde, sillä sieltä löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Rentoudu sillä aikaa kun lapsesi nauttii talutuksesta ponin selässä. Tai vuokraa polkuvene ja pidä hauskaa koko perheen kesken.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja