Ellis Island New Yorkissa

Osta liput nyt
Ellis Island New Yorkissa

Ellis Island New Yorkissa tunnetaan siirtolaisten saarena. Saarella sijainneen vastaanottokeskuksen kautta myönnettiin maahanpääsy Yhdysvaltoihin miljoonille siirtolaisille, jotka halusivat oman amerikkalaisen unelmansa. Amerikka oli “land of the free and home of the brave”, kuten kansallislaulussa lauletaan. Nyt voit vierailla saarella sijaitsevassa Ellis Island National Museum of Immigration -museossa ja oppia lisää siirtolaisuuden historiasta Yhdysvalloissa.

Osta lauttaliput Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille tästä

Contents

Ellis Island New Yorkissa

Ellis Islandin siirtolaisuusmuseo, National Museum of Immigration sijaitsee entisen siirtolaiskeskuksen kunnostetussa päärakennuksessa. Tämä museo tarjoaa ainutlaatuisen näkymän Amerikan historiaan maahanmuuton kautta ja tarkastelee sen merkitystä ja vaikutusta nykypäivän yhteiskuntaan.

Ericin 30 minuutin museokäynti

Vapaudenpatsaalla käynnin jälkeen sinulla ei ehkä jää niin paljon aikaa Ellis Islandia varten. Museo on kuitenkin ehdottomasti vierailun arvoinen, ja jo 30 minuutissa saat paremman käsityksen Ellis Islandista. Suuntaa lautan jälkeen suoraan museoon. Ellis Island Immigration Museum on ilmainen; tarvitset vain lauttalipun.

Pohjakerroksesta löytyy matkatavarasali, Baggage Room. Aloita kierros nousemalla portaat ylös rekisteröintisaliin (Registry Room), jossa ihmiset odottivat maahantulokäsittelyä. Kulje käytävän poikki länsisiipeen. Wrst Wing on kunnostettu sellaiseksi, miltä se näytti 1920-luvun alussa.

Ellis Island New Yorkissa - Statue Cruises Ellis Island New Yorkissa - Registry Room

Näet vaihe vaiheelta, mitä tulijat kokivat saapuessaan ja miten “ei-toivotut” seulottiin. Voit jopa testata, läpäisisitkö maahantulotarkastuksen, ja nähdä käytössä olleet henkisten ja älyllisten lahjojen testit. Vain toimintakykyiset ihmiset, jotka olivat valmiita tekemään työtä ja rakentamaan nuorta valtiota, hyväksyttiin.

Kun olet kulkenut länsisiiven läpi, suuntaa yläkertaan katsomaan rekisteröintisalia parvelta. Katso esillä olevista valokuvista, miltä rakennus on näyttänyt vuosien varrella. Parvekkeen vasemmalla puolella on huone, jossa on nähtävissä, miltä siirtolaisten makuusalit aikoinaan näyttivät.

Ericin vinkki: “Ellis Islandin museossa Immigration History Centerissä on tietokoneita, joita käyttämällä kenellä tahansa on pääsy maahanmuuttoarkistoihin. Alkoiko sinua kiinnostaa vierailusi aikana oma henkilöhistoriasi? Saapuivatko sinun sukulaisesi Yhdysvaltoihin Ellis Islandin kautta? Etsi sukunimelläsi, ehkä se tuottaa osuman.”

Jonon ohi opastetulla kävelykierroksella

Jos et halua seistä lauttajonoissa, mutta haluat silti tutustua paremmin Ellis Islandiin ja Vapaudenpatsaaseen, lähde kattavalle opastetulle kierrokselle. Pääset käyttämään eri jonoa ja asiantuntevan oppaan kanssa saat paremmin tietoa saarten historiasta ja New Yorkista.

Varaa Vapaudenpatsas ja Ellis Island opastettu kierros tästä

 

Ellis Island New Yorkissa - museo Ellis Island New Yorkissa - maahanmuuttajien lista

Ellis Islandin historia

Moni ei ehkä tiedä, että Ellis Islandia käytettiin siirtolaisten vastaanottamiseen vasta vuodesta 1892 lähtien. Sitä ennen maahanmuuttajien vastaanottokeskus sijaitsi noin 35:n vuoden ajan Castle Gardenissa Battery Parkissa. Yli kahdeksan miljoonaa siirtolaista saapui sen kautta maahan. Noin 2% siirtolaisista ei läpäissyt tätä tarkastusta ja heidän maahanpääsynsä evättiin terveydellisistä tai muista syistä johtuen. Täten saari tunnetaan myös nimellä kyynelten saari, The Island of Tears.

Vuonna 1965 Ellis Islandista tuli osa Vapaudenpatsaan kansallismonumenttia (Statue of Liberty National Monument). Siirtolaismuseo avattiin vuonna 1990. Siellä esillä olevat asiakirjat ovat kesän 1887 jälkeen. Sitä edeltävät asiakirjat tuhoutuivat suuressa tulipalossa.

Miten Ellis Islandille pääsee?

Ellis Islandille pääsee ainoastaan lautalla. Lautta lähtee Battery Parkista ja tekee kierroksen pysähtyen ensin Vapaudenpatsaalla. Liberty Island ja Ellis Island ovat hyvin suosittuja käyntikohteita, joten lauttoja lähtee säännöllisin väliajoin. Ellis Island -lauttalippu sisältyy New York CityPASSiin ja Explorer Passiin.

Ellis Island New Yorkissa - museon sisaankaynti Ellis Island New Yorkissa - nakyma Manhattanille

Käytännön tietoa

  • Sijainti: Ellis Island sijaitsee New Yorkin sataman edustalla. Lautta lähtee Battery Parkista Downtown Manhattanilla ja pysähtyy ensin Vapaudenpatsaalla.
  • Aukioloajat: Auki päivittäin (poikkeuksena kiitospäivä ja joulupäivä). Ensimmäinen lautta lähtee Battery Parkista joko klo 8.30 tai klo 9.00 sesongista riippuen.
Osta lauttaliput Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille tästä

Miksi Ellis Island on niin kuuluisa?

Ellis Island on monille tuttu siirtolaisuuden saarena, jonka kautta miljoonat siirtolaiset saapuivat Yhdysvaltoihin paremman elämän toivossa.

Mitä Ellis Islandilla voi tehdä?

Saarella sijaitsee Ellis Island National Museum of Immigration, jossa voit käydä. Lue Ellis Islandista lisää tästä.

Mikä on Ellis Islandin tarkoitus?

Ellis Island toimi porttina maahanmuuttoon vuosina 1892–1924. Miljoonat siirtolaiset saapuivat Yhdysvaltoihin saaren kautta.

Onko Ellis Island ilmainen?

Ei, sillä tarvitset lauttalipun Ellis Islandille. Sama lautta vie myös Vapaudenpatsaalle.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja