New York CityPASS ja GoCity New York Explorer Pass -kaupunkipassien erot

Difference between New York CityPASS and New York Explorer Pass

Mitkä ovat New York CityPASS ja GoCity New York Explorer Pass -kaupunkipassien erot? Tärkein ero näiden kahden New Yorkin alennuspassin välillä on se, että Explorer Passilla voit valita yli 80 nähtävyyden ja opastetun kierroksen joukosta, kun taas CityPASSilla voit valita 5 nähtävyyttä kahdeksasta vaihtoehdosta. Jotta vertailu olisi helpompaa, selitän CityPASSin ja Explorer Passin erot alla!

Contents

New York CityPASS vs. GoCity Explorer Pass

New York CityPASS pääset 5 nähtävyyteen. Näistä viidestä nähtävyydestä kaksi on vakiokohteita: Empire State Building ja American Museum of Natural History. Voit valita 3 muuta nähtävyyttä kuuden kohteen listalta, ja sinulla on 9 päivää aikaa vierailla niissä.

GoCity Explorer Passilla voit valita tietyn määrän nähtävyyksiä. Saatavilla on 2, 3, 4, 5, 6, 7 tai 10 nähtävyyden passit. Voit valita yli 80 nähtävyyden ja opastetut kierroksen listalta, ja sinulla on 60 päivää aikaa käydä kohteissa.

Miten passit toimivat?

Molempien alennuspassien kanssa voit itse päättää, kuinka monessa nähtävyydessä haluat vierailla New Yorkissa oleskelusi aikana. Voit käyttää passia useita kertoja päivässä ja myös jättää sen joinakin päivinä käyttämättä. Sinun ei tarvitse maksaa mitään ylimääräistä nähtävyyksillä, vaan näytät vain passisi sisäänpääsyä varten. Varauksen voi tehdä joihinkin nähtävyyksiin. Voit käydä kullakin nähtävyydellä vain yhden kerran.

Kun olet tilannut jommankumman passin, saat sähköpostiin QR-koodin, joka on mahdollista tulostaa, mutta voit myös näyttää koodin suoraan puhelimestasi. Passi aktivoituu, kun käytät sitä ensimmäistä kertaa nähtävyydessä New Yorkissa.

Difference between New York CityPASS and New York Explorer Pass - Empire State Building

Mitä passeilla voi tehdä?

Sekä CityPASSilla että Explorer Passilla pääsee käymään New Yorkin kuuluisilla nähtävyyksillä. Voit esimerkiksi vierailla Empire State Buildingissa, Vapaudenpatsaan saarella ja useissa museoissa.

Merkittävin ero on se, että Explorer Passilla sinulla on paljon enemmän vallinvaraa nähtävyyksien suhteen. CityPASSilla voit valita 8 nähtävyydestä, kun taas Explorer Passin listalla niitä on yli 80!

Lisäksi CityPASS sisältää jo valmiiksi tietyt nähtävyydet, joten kaikkia passinhaltijat käyvät Empire State Buildingissa ja American Museum of Natural Historyssa. Kolme muuta nähtävyyttä valitaan 6 vaihtoehdon luettelosta:

 • Top of the Rock
 • Guggenheim Museum
 • Vapaudenpatsas ja Ellis Island
 • Yksi Circle Line -kaupunkiristeilyistä
 • 9/11 Museum
 • Intrepid Museum

New York CityPASSin 8 nähtävyyttä sisältyvät myös Explorer Passiin. Lisäksi Explorer Passiin voit valita kohteeksi muun muassa polkupyörän vuokrauksen Central Parkiin, Hop on Hop off -kiertoajelun ja Edge Observation Deck -lipun.

Difference between New York CityPASS and New York Explorer Pass American - Museum of Natural History Difference between New York CityPASS and New York Explorer Pass - Boat tour

Passien hinta

Järkevintä hintavertailu on 5 nähtävyyden Explorer Passin ja CityPASSin hintojen välillä, sillä CityPASS sisältää pääsyn 5 nähtävyyteen. Ota kuitenkin huomioon, että Explorer Passissa on enemmän valinnanvaraa, mukaan lukien kalliimmat nähtävyydet, kuten Hop on Hop off -bussi ja pyörän vuokraus.

CityPASSin hinta per nähtävyys: $29
5 nähtävyyden Explorer Passin hinta per nähtävyys: $32

Kumman passin kannattaa valita?

New York CityPASSin ja Go Explorer Passin hyvät puolet ovat:

GoCity Explorer Pass

 • Explorer Passin kanssa voit valita yli 80 nähtävyyden ja opastetun kierroksen joukosta.
 • Tähän passiin sisältyy suosittuja nähtävyyksiä, kuten Hop on Hop off -bussi, Edge, One World ja Madame Tussauds, sekä pyörän vuokraus.
 • Joihinkin nähtävyyksiin voi/täytyy tehdä varaus.

New York CityPASS

 • Joillekin tämä on etu, toisille taas haitta – kaikki nähtävyydet edellyttävät käyntiajan varaamisen. Top of the Rockin ja Guggenheim-museon osalta se ei ole pakollista, mutta suositeltavaa.
 • CityPASSilla voit vierailla Empire State Buildingissa kahdesti saman päivän aikana, ensin päiväsaikaan ja sitten illalla.

Osta New York Explorer Pass tästä

Osta New York CityPASS tästä

Mitä eroa on New York CityPASSin ja Go New York Explorer Passin välillä?

Molemmat ovat alennuspasseja, mutta niiden välillä on eroja. New York CityPASSilla pääset viiteen nähtävyyteen, ja Go New York Explorer Passilla voit itse valita, kuinka monessa nähtävyydessä haluat käydä. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja