Parhaat näköalatasanteet New Yorkissa

Tällä sivulla vertailussa ovat parhaat näköalatasanteet New Yorkissa. Vierailu näköalatasanteella New Yorkissa on loistava tapa nähdä kaupunki aivan eri näkökulmasta. New Yorkin pilvenpiirtäjistä avautuu huikeat näkymät. New Yorkista löytyy viisi näköalatasannetta, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset piirteensä. Minulta kysytään usein, mikä on New Yorkin paras näköalatasanne, joten tältä sivulta löydät oman kantani.

Observation deck comparison - Empire State Building
Observation deck comparison - Top of the Rock
Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt
Observation deck comparison - Edge
Observation deck comparison - One World Observatory

 

Empire State Building Top of the Rock Summit One Vanderbilt Edge One World Observatory
Observation deck comparison - Empire State Building Observation deck comparison - Top of the Rock Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt Observation deck comparison - Edge Observation deck comparison - One World Observatory
Hinta 46€ 42€ 45€ 37€ 42€
Korkeus 320 m 260 m 305 m 335 m 385 m
Ericin arvio
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
Aukioloajat kello 09.00 – 00.00 kello 08.00 – 00.00 kello 09.00 – 00.00 kello 09.00 – 22.00 kello 09.00 – 21.00
Ulkotasanne
Paras aika käydä Illalla Päivällä Illalla Päivällä Päivällä
Auringonlasku
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 point(s)
360° näkymä ulkoa
Hissikokemus
1 vote from Eric 1 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
Ainutlaatuista Ikoninen rakennus Ikoninen näkymä Kokemus täynnä peilejä ja lasia Tasanne osittain lasista New Yorkin korkein rakennus
Osta Empire State Building -liput tästä Osta Top of the Rock -liput tästä Osta SUMMIT One Vanderbilt -liput tästä Osta Edge-liput tästä Osta One World Observatory -liput tästä
Alennuspassit
Flex Pass
Day Pass
New York Pass
Explorer Pass
All-Inclusive Pass
New York CityPASS

Contents

New Yorkin 5 näköalatasannetta

New Yorkissa on viisi eri näköalatasannetta. Näistä neljä sijaitsee Midtown Manhattanilla ja kuuluisin niistä on Empire State Building. Alueelta löytyvät myös Top of the Rock, The Edge ja Summit One Vanderbilt. Downtown Manhattanilla sijaitsee puolestaan One World Observatory.

Empire State Building (320 metriä)

Jos olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa, käynti Empire State Buildingissa kuuluu ehdottomasti listallesi. Tämä kuuluisa rakennus New Yorkissa on ainoa paikka, josta avautuu näkymä Flatiron Buildingiin. Lisäksi voit ihailla 360 asteen näköalaa ulkona näköalatasanteen 86. kerroksessa. Voit myös valita upgrade-vaihtoehdon, jolla pääsee 102. kerrokseen.

Osta liput Empire State Buildingiin tästä

Parhaat näköalatasanteet New Yorkissa - Empire State Building

Kun käyt Empire State Buildingissä, sen yhteydessä on helppo tutustua samalla Midtown Manhattaniin. Tämä ikoninen pilvenpiirtäjä sijaitsee 34th Streetillä, josta löydät myös muun muassa Macy’s-tavaratalon, joka on New Yorkin suurin tavaratalo. Empire State Buildingin lähellä sijaitsee myös  Hop on Hop off -bussin pysäkki. Kiertoajelu on loistava tapa nähdä kaupungista paljon suhteellisen lyhyessä ajassa.

Top of the Rock (260 metriä)

Top of the Rockilta avautuva näkymä on yksi New Yorkin ikonisimmista ja se on tuttu monista valokuvista. Näköalatasanteelta on upeat näköalat Empire State Buildingiin ja Chrysler Buildingiin. Voit nähdä jopa Central Parkin, vaikka sen edessä onkin lukuisia pilvenpiirtäjiä. Näköalatasanteelle vievän hissin katto on läpinäkyvä, joten muista katsoa ylöspäin hississä ylöspäin.

Ulkona sijaitsevalta tasanteelta avautuu 360 asteen näköala. Voit myös nousta portaita pitkin aivan rakennuksen huipulle, jossa ei ole lasia maisemien tiellä, joten voit ottaa upeita valokuvia.

Osta liput Top of the Rockiin tästä

Parhaat näköalatasanteet New Yorkissa - Top of the Rock

Top of the Rockin ohella voit tutustua Rockefeller Centeriin, josta löytyy Radio City Music Hall, NBC:n päätoimipaikka ja talvikuukausina kuuluisa luistelukenttä. Himoshoppaajat voivat hemmotella itseään Fifth Avenuella. Se on yksi maailman kalleimmista ostoskaduista, jolla sijaitsee muun muassa Louis Vuittonin, Guccin ja Rolexin kaltaisia liikkeitä. Mutta luksusmerkkien lisäksi sieltä löytyy myös muita kauppoja, kuten H&M, Zara ja UNIQLO.

Summit One Vanderbilt (305 metriä)

Joka puolella olevien peilien vuoksi Summit on poikkeuksellinen näköalatasanne. One Vanderbilt -pilvenpiirtäjän näköalatasanteelta avautuu ainutlaatuinen näkymä Empire State Buildingin ja Chrysler Buildingin kaltaisille maamerkeille. Päivällä sieltä näkee myös Central Parkin. Summit ei ole pelkkä näköalatasanne, vaan se on myös audivisuaalinen elämys. Sisään tullessa saavut suureen huoneeseen, jossa on peilejä. Ja kun jatkat kierrosta, päädyt muun muassa huoneisiin, joista yksi on täynnä ilmapalloja ja toisessa kävelet kahdella lasiulokkeella, joiden alapuolella avatutuu Madison Avenue. Voit myös lähteä lasihissiin, joka kohoaa korkeuksiin rakennuksen ulkopuolella. Näköalatasanteelta löytyy myös ulkoterassi ja baari.

Ehkä epätavallinen vinkki, mutta Summitissa ollessa muista käydä myös vessassa. Sieltäkin avautuu upeat näkymät.

Osta liput Summit One Vanderbiltiin tästä

Parhaat näköalatasanteet New Yorkissa - Summit

Koska Summit One Vanderbilt sijaitsee Grand Central Terminal vieressä, voit yhdistää näköalatasanteella käyntiin myös vierailun maailman suurimmalla rautatieasemalla. Voit myös suunnata Bryant Parkiin, josta löytyy myös New York Public Library. Talvikuukausina puistossa voi käydä luistelemassa. Kesällä se on täydellinen paikka auringon ja kahvin nauttimiseen.

Edge (335 metriä)

Edge on New Yorkin korkein ulkoilmatasanne. Tämä näköalapaikka sijaitsee Hudson Yardsissa, joka on yksi New Yorkin uudempia kaupunginosia. Pilvenpiirtäjän tasannetta reunustaa kaltevat lasipaneelit ja lattiassa palanen lasia. Näiden kautta avautuu hieno näkymä Midtown Manhattanille ja alapuolella ajaviin autoihin. Edge sijaitsee Manhattanin länsipuolella, joten voit nähdä Downtown Manhattanin suuntaan ja Empire State Buildingistäkin on hyvät näkymät.

Osta liput Edgeen tästä

Parhaat näköalatasanteet New Yorkissa - Edge

Oletko huimapää? Voit lähteä tutustumaan Edge-näköalatasanteeseen New Yorkissa myös kokeilemalla City Climb -kiipeilyä. Pääset kapuamaan pilvenpiirtäjän huipulle ja nojaamaan reunan yli! Jos pysyt mieluummin hieman lähempänä maanpintaa, voit myös tutustua Hudson Yardsiin. Alueelta löytyy muun muassa Vessel ja ostoskeskus.

One World Observatory (386 metriä)

Vieraile New Yorkin One World Observatoryn 102. kerroksessa ihailemassa 360 asteen kaupunkinäkymiä sisätiloista. Tämä Downtown Manhattanilla sijaitseva näköalatasanne on New Yorkin ainoa näköalatasanne, jossa ei voi mennä ulos. Lisäksi se on korkein rakennus, ei vain New Yorkissa vaan myös koko läntisellä pallonpuoliskolla! Hyvällä ilmalla voit nähdä niin Vapaudenpatsaan kuin Brooklynin sillan ja ihailla Midtown Manhattanin pilvenpiirtäjiä. Sky Pods -hissillä matka näköalatasanteelle kestää minuutin. Ylhäällä näet lyhyen videon New Yorkista, minkä jälkeen näytöt nousevat ja paljastavat upean palkinnon: New Yorkin siluetin!

Osta liput One World Observatoryyn tästä

Parhaat näköalatasanteet New Yorkissa - OWO

One World Observatory on Downtown Manhattanin ainoa näköalatasanne, joten se on erinomainen käyntikohde yhdessä lähellä sijaitsevan 9/11-museon kanssa. Museo on kokonaan omistettu syyskuun 11. päivän tapahtumille, ja museokäynti on erittäin vaikuttava. Voit myös vierailla maailmankuululla Wall Streetillä, joka on Financial Districtin sykkivä sydän.

Mitä näköalatasanteita New Yorkissa on?

New Yorkissa on viisi näköalatasannetta: Empire State Building, Edge, Top of the Rock, Summit One Vanderbilt ja One World Observatory. Lue lisää tästä.

Mikä New Yorkin näköalatasanne on paras ilta-aikaan?

Empire State Building tai Summit One Vanderbilt ovat parhaita vierailukohteita illalla Lue lisää tästä.

Mikä New Yorkin näköalatasanne on paras päiväsaikaan?

Vieraile päivällä Edgessä, Top of the Rockissa tai One World Observatoryssa. Lue lisää tästä.
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja