New Yorkin taksit

Taksi on loistava tapa matkustaa New Yorkissa

Tunnistat New Yorkin taksit jo kaukaa niiden keltaisesta väristä. Keltaiset taksit (yellow cab) ovat oiva tapa liikkua kaupungilla. Taksi ”napataan lennosta” eli viitotaan kadulta kun sen valokyltti on päällä. Jos haluat matkustaa ylellisemmin, valitse limusiini. Ne maksavat hieman enemmän, mutta ovat elegantti tapa matkustaa. Limusiineissa ei ole taksamittaria, joten hinta sovitaan ennen matkaa.

Contents

Taksin hinta New Yorkissa

Taksien lähtömaksu New Yorkissa on 3$ plus lisämaksuja 1.50$. Kaikkiin taksikyyteihin, jotka alkavat, päättyvät tai kulkevat läpi Manhattanin 96th Streetistä etelään, lisätään myös 2.50$ maksu. Lisäksi kyydistä veloitetaan 0.70$ per 1/5 maili, tai ruuhkassa, per minuutti. Takseja on aina jonossa JFK-lentokentällä. Jos et halua maksaa matkasta paljoa, valitse keltainen taksi. Huomioithan, että JFK:lta Manhattanille taksien pitää tarjota kiinteä hinta. Taksit sen sijaan saavat laskuttaa enemmän Manhattanilta JFK:lle.

New Yorkin taksit - Keltaisia takseja New Yorkin kaduilla New Yorkin taksit - Taksi New Yorkissa

Kuinka käyttää New Yorkin takseja

Taksin voi viittoa Manhattanilla kadulla vain nostamalla kätensä ilmaan. Kun keskimmäinen valo taksin katolla on päällä, on taksi vapaa. Jos valo ei ole päällä on taksi varattu. Kun off duty -kyltti on päällä ei taksi ole käytössä.

Kun nouset newyorkilaiseen taksiin, älä kerro kuskille määränpään osoitetta. Sen sijaan kerro kuskille määränpään poikkikadut tai risteys. Esimerkiksi 9th Avenue ja 42nd Street. Sen lisäksi voit perille saavuttua antaa vielä tarkempia ajo-ohjeita mihin haluat taksin sinut jättävän, niin pääset mahdollisimman lähelle. Parasta on viittoa taksi, joka on ajamassa samaan suuntaan kuin itse olet menossa. Näin säästät aikaa ja rahaa.

Kun matkustat isommassa ryhmässä

Virallisten sääntöjen mukaan taksiin mahtuu neljä matkustajaa, mutta tilaa pitää myös jäädä matkatavaroille. Jos matkatavaroita on paljon joudutte ottamaan kaksi taksia. Siksi on parasta matkustaa shuttle- tai pikku-bussilla, jos ryhmä on iso.

Kun matkustat yöllä

Taksi on usein helpoin ja turvallisin vaihtoehto, kun matkustat illalla ja yöllä. Hintaan lisätään pieni lisämaksu: kello 20.00 – 06.00 välillä maksat 1$ ekstraa. Myös ruuhka-aikana, maanantaista perjantaihin kello 16.00 – 20.00, maksat 2.50 dollaria ekstraa.

Taksissa maksaminen

Taksissa voi maksaa joko käteisellä tai luottokortilla. Älä unohda jättää tippiä maksaessasi käteisellä. Kun maksat luottokortilla, tippaaminen on tehty erittäin helpoksi. Ennen kuin vedät luottokortin magneettinauhan lukijasta, ruudulla näkyy matkan kokonaissumma ja vaihtoehdot 20%, 25% tai 30% tipille. Valitse yksi vaihtoehdoista tai valitse pienempi tippi näppäimistöllä.

Limen vihreät taksit

Manhattanin 12 000 keltaisen taksin joukkoon on ilmestynyt myös limen vihreitä takseja. Nämä uudet taksit saavat noutaa asiakkaita ainoastaan Manhattanin pohjoisemmista kaupunginosista ja hallintoalueista.

New Yorkin taksit - Limenvihreä taksi ja keltaisia takseja New Yorkin taksit - Limenvihreä taksi

Ericin vinkki: “Aidot newyorkilaiset eivät koskaan kerro taksikuskille minne ovat menossa ennen kuin jo istuvat taksissa. Tämä johtuu siitä, että joskus taksit voivat kieltäytyä ottamasta sinua kyytiin. Mutta jos istut jo taksissa, on sen ajettava sinut perille, sillä hän ei voi pyytää sinua poistumaan. Jos näet taksin jonka off duty -kyltti on päällä, kannattaa silti viittoa sille. Joskus nämä kuskit etsivät ainoastaan asiakkaita, jotka sattuvat matkustamaan paikkaan, joka on heidän kotimatkansa varrella tai pidemmän matkan. Kello 16.00 ja 19.00 välillä on todella vaikeaa löytää taksi, joten pidä tämä mielessä jos aikataulu on tiukka.”

Lyftin ja Uberin käyttö New Yorkissa

Uberista ja Lyftista on tullut hyvin suosittuja New Yorkissa. Voit kutsua auton Lyft-sovelluksella tai Uber-sovelluksen kautta (sama sovellus kuin Suomessa). Siksi auton tilaaminen on hyvin helppoa. Lyft ja Uber ovat myös keltaista taksia edullisempia. Käytä tätä linkkiä ja saat jopa 30$ alennuksen Lyft-palvelusta! Krediitti on voimassa 14 päivää tilin luomisen jälkeen. Lataa sovellus pari päivää ennen New Yorkiin lähtöä, jotta voit matkustaa kaupungissa alennuksella.

Haluaisitko Tesla-taksin kyytiin? Käytä Revel-palvelua! Se toimii samalla tavoin kuin Uber ja Lyft. Lataa sovellus tästä. Kun olet ladannut sovelluksen, käytä promokoodia BARTM8175 ja saat 70% alennuksen. Revelillä on vähemmän autoja, mutta ne ovat KAIKKI sähköisiä taksiautoja!

New Yorkin taksit - Liikenneruuhka New Yorkin taksit - Yellow cab

Kuinka paljon maksaa taksimatka New Yorkissa?

Taksimatka New Yorkissa maksaa 0.70$ per 1/5 maili tai per minuutti plus aloitusmaksu 3$ ja muut lisämaksut. Lue kaikki hinnoista tästä.

Kuinka tilata taksi New Yorkissa?

Taksin voi napata lennosta yksinkertaisesti kättä viittomalla. Katolla olevan kyltin valo palaa, jos taksi on vapaa.

Onko taksin saanti vaikeaa New Yorkissa?

Taksin saati voi olla erittäin vaikeaa klo 16-19 välisenä aikana.

Miten taksi maksetaan New Yorkissa?

Taksin voi maksaa joko käteisellä tai luottokortilla. Kun maksat matkan käteisellä, muista myös antaa tippi.

Onko halvempaa ottaa taksi tai Uber New Yorkissa?

Uber on halvempi kuin keltainen taksi New Yorkissa. Jos kuitenkin haluat kokea jotain todella newyorkilaista, kannattaa matkustaa keltaisessa taksissa ainakin kerran.

Pitääkö New Yorkin takseissa antaa tippiä?

Kyllä. New Yorkin taksissa yleensä pyöristetään lyhyempien matkojen hinta ylöspäin ja pidemmillä matkoilla tippiä annetaan 10-20% hinnasta. Lue vinkkini.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja