Paras pizza New Yorkissa

Paras pizza New Yorkissa

New York on tehty pizza-faneille. Jokaisella paikallisella newyorkilaisella on oma tietty paikkansa, josta he hakevat pizzansa. Tai pizzapalansa, slice of pie, kuten he sanovat. Muutama pizzeria on kuitenkin ylitse muiden ja ne ovat melkein pyhiä paikkoja – niin suosittuja ne ovat pizza-fanien keskuudessa. Tässä lista viidestä parhaasta pizzeriasta New Yorkissa.

 1. John’s Pizzeria of Bleecker Street (278 Bleecker Street)

  John’s Pizzeria of Bleecker Street (tai pelkästään John’s Pizza). Seinien puupanelointi ja pienet perinteiset yksityiskohdat tekevät pelkästään ravintolassa käynnistä itsessään kokemuksen. Asiakkaina on trendikkäitä ihmisiä, köyhiä taiteilijoita, vanhoja italialaisia herrasmiehiä naapurustosta ja paljon julkkiksia (ainakin seinillä!). Ravintola ei myy pizzaa paloina, ainoastaan kokonaisena pizzana. Ja kokonaisesta pizzasta riittää helposti kahdelle tai kolmelle hengelle. Pizzat paistetaan tiiliskivillä vuoratussa uunissa ja niiden kuori on ohut ja rapea. John’s Pizza ylpeilee valmistavansa pizzat klassiseen napolilaiseen tyyliin. Ja totta, että pizza on aavistuksen verran hienostuneempaa kuin perus amerikkalais-italialainen pizza. Raaka-aineet ovat tuoreita, kastike vahvasti maustettua ja juusto ensiluokkaista. Juustopizza on suosituin valinta, mutta voit valita päällysteiksi vaikka mitä. Lisäksi voit tilata pullollisen hyvää viiniä edulliseen hintaan. Pizzat ovat alkaen noin 20$. Heillä on myös ravintola Times Squarella. Pizzeria sopii loistavasti lounas- tai illallispaikaksi, mutta valmistaudu jonottamaan.

  Paras pizza New Yorkissa - John's Paras pizza New Yorkissa - John's

 2. Joe’s Pizza (7 Carmine Street)

  Joe’s Pizzaan löytää helposti. West 4th Street –metropysäkiltä seuraat vain ääniä ja tuoksuja! Paikka on aina täynnä liikemiehiä, paikallisia asukkaita ja rakennusmiehiä, jotka odottavat pizzapalaansa innokkaina. Voit tilata pizzapalan “baarista”, josta saat sen paperilautasella heti mukaasi. Nauti pizza seisten suoraan vieressä olevan korkean pyödän luona. Pizza on herkullista ja täytteet tuoreita. Kokeile Margarita-pizzaa (mozzarella) tai Sicilian-pizzaa. Kaikissa pizzoissa on ohut ja rapea kuori sekä paljon juustoa. Monien mielestä parasta on Joe’s-tomaattikastike: juuri sopivasti makea, mutta mausteinen. Pientä maksua vastaan voit lisätä pizzaan erilaisia täytteitä kuten salamia. Pizzapala maksaa pari dollaria, joten kalliiksi ei tämä tule. Ken tietää, ehkäpä jaat pizzapalasi Leonardo DiCaprion kanssa, joka on vakioasiakas. Pizzapaikalla on New Yorkissa muutamia toimipisteitä, joista Carmine Street on suosikkini.

  Paras pizza New Yorkissa - Joe's Paras pizza New Yorkissa - Joe's

 3. NY Pizza Suprema (413 8th Avenue)

  Tämän pizzeria sijaitsee itse asiassa hieman oudolla paikalla Manhattanilla. Kuka uskoisi, että yksi parhaista pizzerioista sijaitsee Penn-aseman vieressä. Paikka tuli vastaan kun luin jutun pojasta, joka testasikahden vuoden aikana kaikki Manhattanin pizzeriat. NY Pizza Suprema sai loistoarvostelut. Joten kun tilaisuus koitti, päätin tietenkin testata pizzan itse. Ja toden totta, hän oli oikeassa! Pizzoissa on rapea kuori ja ne on paistettu juuri sopivan mehukkaiksi. Kaikkein tärkein ainesosa, ja se mikä tekee pizzasta niin maukkaan, on kastike. Se on hyvin maustettu, muttei liian tulinen. Kokeile alkuun Margarita-pizzaa ennen kuin maistat esimerkiksi pepperonipizzaa. Ravintolassa voi istua kauniiden puisten pöytien ääressä, mutta tänne ei tulla nauttimaan ilmapiiristä vaan nimenomaan pizzasta. Paikka sopii lounaspaikaksi tai kun haluat purtavaa ennen Rangers– tai Knicks-peliä, sillä sen sijainti on kätevästi lähellä Penn-asemaa ja Madison Square Gardenia.

  Paras pizza New Yorkissa - NY Pizza Suprema Paras pizza New Yorkissa - NY Pizza Suprema pizzapaloja

 4. Prince Street Pizza

  Prince Street Pizza on erinomainen paikka, kun haluat napata pizzapalan SoHossa joko illanvieton jälkeen tai ostoksilla ollessasi. Tämän trendikkään pizzerian perustivat vuonna 2012 isä ja poika, joiden juuret ovat Italiassa. He käyttävät sisilialaisia reseptejä, jotka ovat olleet perheessä sukupolvien ajan. Pizzat valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja paksusta mutta rapeasta ja ilmavasta pohjasta. Minun on aina vaikea löytää tältä alueelta hyvää pizzeriaa, mutta Prince Street Pizza on ehdoton lisäys listalleni. Minulta löytyy omat suosikkipizzeriat ympäri New Yorkia.

  Paras pizza New Yorkissa - Prince Street Pizza Paras pizza New Yorkissa - Prince Street Pizza NYC

 5. Lombardi’s (32 Spring Street)

  Lombardi’sta löytyy historiaa. Lombardi’s ei ole se paikka, josta napataan pizzapala mukaan kuten Ben’s ja Joe’s pizzapaikat ovat. Lombardi’s on toiminut aina vuodesta 1905 lähtien, jolloin se sai lupansa New Yorkin kaupungilta ja on täten kaupungin vanhin pizzeria. Sisustus ei ole muuttunut paljoa vuosien saatossa: puiset pöydät, punavalkoruudulliset pöytäliinat ja italialaista maaseutua esittelevät seinämaalaukset löytyvät paikasta edelleen. Lombardi’s-pizzerian asiakaskunta on sekalaista tyylikkäistä pariskunnista aina isoihin perheisiin. Pizzeriasta voi tilata ainoastaan pizzapaloja. Ja tämä ei todellakaan ole dieettiruokaa! Lombardi’s tunnetaan paikkana, joka esitteli New York –tyylisen pizzan. Tämä on paksupohjainen pizza, jossa on runsaasti mozzarellaa, tomaattikastiketta ja basilikaa. Täytteeksi voi valita erilaisia lihavaihtoehtoja kuten lihapullia! Loistava vaihtoehto lounaaksi tai illalliseksi, mutta valmistaudu jonottamaan.

  Paras pizza New Yorkissa - Lombardi's Paras pizza New Yorkissa - Lombardi's

 6. Two Boots(101 7th Ave S ja 42 Avenue A)

  Two Bootsin perusti vuonna 1987 kaksi elokuvantekijää, jotka molemmat rakastivat pizzaa ja olutta (kuten monet amerikkalaiset miehet). Nimi viittaa sekä Italiaan, että Louisianaan, jotka molemmat muistuttavat saapasta (boot). Alkuperäinen nimi ja sen kaksi luovaa yrittäjää takaavat sen, että paikka myykin erikoisia pizzoja. Toimipaikoista voi tilata pizzan täytteillä, joiden inspiraatio tulee syvän etelän keittiöstä (Southern Food). Pizzat ovat nimetty elokuvien ja tv-sarjojen mukaan: The Dude, The Newman, Mr Pink ja Cleopatra Jone. Jos et halua eksoottista pizzaa, voit valita tuttuja täytteitä, esimerkiksi salamia, anjovista tai oliiveja.

  Paras pizza New Yorkissa - Two Boots Paras pizza New Yorkissa - Two Boots Pizza

 7. Pizzakierros Brooklyniin ja Coney Islandille

  Pizzakierros Brooklyniin ja Coney Islandille tutustuttaa sinut myös muuhun kuin herkulliseen pitsaan. Oppaan johdolla ohitatte tunnettuja kuvauspaikkoja elokuvista ja sarjoista, ihailette Manhattanin skyline-näkymiä Brooklyn Bridge Parkissa ja käyskentelette lopuksi Coney Islandin rantabulevardilla. Matkan varrella pääsette haukkaamaan lähialueiden herkullisimpia pizzoja. Siksi tämä on yksi lempikierroksistani!

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja