TriBeCa New Yorkissa

TriBeCa New Yorkissa

TriBeCa New Yorkissa on kaupunginosa Lower Manhattanilla. Nimi TriBeCa on lyhenne sanoista Triangel Below Canal Street. Alue sijaitsee siis Hudsonjoen, Canal Streetin, Broadwayn ja suunnilleen Vesey Streetin väliin jäävässä kolmiossa. Alueen luoteisosassa on Holland Tunnel, jota pitkin New Yorkista pääsee New Jerseyyn. TriBeCa on tunnelmallinen naapurusto, jossa asuu monia julkkiksia.

Contents

TriBeCan historia

Vaikka TriBeCa on nykyään suosittu, ei se aina ole ollut näin. Alueen varastorakennukset, jotka nykyään toimivat asuntoina, ovat ajoilta jolloin TriBeCa oli teollisuusaluetta. Lyhyen aikaa alue oli tyhjillään, kunnes 1980-luvulla ryhmä taiteilijoita alkoi vallata taloja ja asua hylättyjen rakennusten ullakoilla. Siitä alkoi alueen henkiin herääminen. Yritykset muuttivat alueelle ja kymmenessä vuodessa TriBeCa oli jälleen kartalla. Tällä kertaa suosittuna ja kukoistavana Lower Manhattanin asuinalueena.

TriBeCa on äänestetty New Yorkin turvallisimmaksi asuinalueeksi useasti ja alueella on asunut ja asuu paljon julkkiksia, muun muassa Beyoncé ja Jay-Z, Taylor Swift, Justin Timberlake ja Harry Styles. TriBeCa on yksi kaupungin kalleimmista kaupunginosista.

Kaupat ja ravintolat TriBeCassa

Ei varmasti ole yllätys, että julkkisten asuttama kaupunginosa on täynnä ylellisiä kauppoja ja trendikkäitä ravintoloita. Päällystetyt kujat kulkevat monen huippuravintolan ohi. Niistä ovat esimerkkinä Takahachi, japanilainen sushia ja a la carte -annoksia tarjoileva ravintola, tai Tribeca Grill, joka on osittain Robert De Niron omistama ja todella suosittu julkkisten keskuudessa. Jos etsit puolestaan hieman vaatimattomampaa paikkaa, niin sinun kannattaa suunnata pröystäilemättömään Bar Anotheroomiin. Paikan sisustus ja valaistus on romanttinen ja kodikas. Baari sopii hyvin treffipaikaksi, varsinkin jos deitti sattuu tykkäämään erikoisoluista tai hyvästä viinistä.

TriBeCa New Yorkissa - Rantapromenadi TriBeCa New Yorkissa - Harrison Street

Pier 25 TriBeCassa

TriBeCan puolelta Hudson River Parkia löytyy valtava leikkikenttien paratiisi: Pier 25. Tämä osa puistosta tarjoaa jotain kaiken ikäisille: lasten leikkikentästä vesielementteineen kiipeilyseinään ja rantalentopallokenttiin, minigolfkenttään ja ylellisillä tuoleilla varusteltuun aurinkoterassiin.

Huhtikuusta lokakuuhun avoinna on myös osteribaari Grand Banks, joka sijaitsee pysyvästi ankkuroidussa purjelaivassa. Se on tunnelmallinen paikka käydä drinkeillä ja purtavalla paikallisten parissa, ja voit samalla nauttia kauniista näköaloista Downtown Manhattanille.

TriBeCa New Yorkissa - Beach Volley TriBeCa New Yorkissa - Grand Banks

TriBeCa Film Festival

Robert De Niro, Jane Rosenthal ja Craig Hatkoff perustivat TriBeCa Film Festivaalin, jotta alue saisi uutta ja positiivista huomiota vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen. Festivaali on lisännyt New Yorkin mainetta elokuvakaupunkina ja festareista on tullut yksi maailman tärkeimmistä elokuvafestivaaleista. Festareilla nähdään dokumentteja, lyhytelokuvia ja perhe-elokuvia. Sen lisäksi festivaalin aikana myönnetään vuosittainen Artist Award ja tapahtuma tarjoaa paljon ilmaisia aktiviteetteja.

Seuraava TriBeCa Film Festival järjestetään ....... Katso tästä, onko Tribeca Film Festivalin tapahtumalippuja saatavilla.

Hotellit TriBeCassa

TriBeCassa on useita hyviä hotelleja. Se on mukava, autenttinen kaupuninosa ja lähistön metrolinjojen avulla pääsee helposti kulkemaan muualle Manhattaniin. Sheraton TriBeCa sijaitsee alueen laitamilla. Valitse club level -huone, johon sisältyy myös pääsy kattoterassille. Sieltä avautuu kaunis näkymä naapurustoon. Muita hyviä hotelleja ovat The Roxy Hotel ja Conrad New York Downtown.

TriBeCa New Yorkissa - Näköala

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja