Aamiainen New Yorkissa

Aamiainen New Yorkissa

Etsitkö paikkaa, missä syödä aamiainen New Yorkissa? Aidot newyorkilaiset syövät aamiaisensa matkalla määränpäähänsä eli “on the go”. Metropysäkin ja toimiston väliltä löytyy tusinoittain erilaisia kärryjä, jotka myyvät kaikkea kahvista bageleihin. Menossa kahville? Tilaa kahvi aina ilman maitoa! Muuten saat kahviin rasvatonta maitoa, joka on todella vetistä ja tekee kahvista aivan mautonta. Toinen vinkki: tilaus kannattaa miettiä etukäteen, sillä myyjillä on usein kiire, eivätkä he halua odottaa sillä aikaa, kun pohdit mitä tilaisit. Aamiaisen syöminen dinerissa, ainakin kerran New Yorkin matkalla, on kuitenkin paljon mukavampaa ja se on ehdottomasti aito amerikkalainen kokemus.

Contents

Aamiainen dinerissa

Aamiainen dinerissa ei maksa paljoa. Siihen sisältyy yleensä kaksi kananmunaa, paahtoleipää, perunoita, pekonia, kahvi ja tuoremehu, eikä hinnaksi tule 10$ enempää. Tippaaminen on tärkeää, kun syöt dinerissa. Normaalisti tippiä annetaan noin 15-20% laskun summasta ilman veroja. Tarkista kuitista onko siihen lisätty tippi vai ei.

Ericin vinkki: “Newyorkilaiset tilaavat aamiaisen näin: Can I have two eggs sunny side up, white toast, bacon, coffee and a small OJ? Sunny side tarkoittaa paistettua kananmunaa. Dinerissa maksat aina vain ensimmäisestä kahvikupillisesta. Saat niin monta santsikuppia kuin haluat, mutta tilatessasi teetä, santsikuppi käsittää vain kuuman veden, joten älä heitä teepussia pois.”

Aamiainen New Yorkissa - Terveellinen aamiainen  Aamiainen New Yorkissa - Pannukakkuaamiainen

Ellen’s Stardust Diner

Jos haluat todella ainutkertaisen kokemuksen, mene Ellen’s Stardust Dineriin. Se sijaitsee Broadwayn ja 51st Streetin välissä lähellä Times Squarea. Diner on ainutlaatuinen ja tunnettu siitä, että koko henkilökunta osaa laulaa. Pääset ikäänkuin ilmaiseen Brodway-show’hun samalla kertaa. Henkilökunta vaihtuu tiheään, sillä useimmat tarjoilijat siirtyvät esiintymään oikeisiin musikaaleihin Broadwaylla. Dinerissa työskentely on heidän ponnahduslautansa.

Ellen’s Stardust Dineriin kannattaa mennä heti aamusta noin kello 08.00. Tämän jälkeen paikka täyttyy nopeasti. Henkilökunta aloittaa laulamisen heti kello kahdeksan jälkeen. Aamiainen Ellen’s Stardust Dinerissa on hieman tavallista kuppilaa kalliimpi.

Aamiainen New Yorkissa - Ellen's Stardust Aamianen New Yorkissa - Ellen's Stardust sisältä

Westway Diner

Westway Diner avattiin 1988 ja se on avoinna päivittäin kello 08.00-21.00. Se on tyypillinen dineri: ruoka on yksinkertaista ja se tarjoillaan erittäin nopeasti. Siksi on parasta tietää etukäteen mitä haluaa syödä, sillä henkilökunnalla on aina kiire. Älä tilaa a la carte, vaan tilaa menu, johon sisältyy kahvi ja appelsiinimehu – se tulee paljon halvemmaksi. Menua ei voi tilata viikonloppuisin.

Aamiainen New Yorkissa - Westway Diner Aamiainen New Yorkissa - Westway Dinerin aamiainen

Hector’s Cafe & Diner

Hector’s Cafe & Diner (1949) on yksi aidoista “old school”-dinereista New Yorkissa. Se on varsinainen keidas trendikkäällä ja turistien suosimalla Meatpacking Districtillä. Hector’s on koruton, ruma ja halpa, mitä ei yleensä näe Meatpacking Districtillä enää tänä päivänä. Martin Scorsese käytti Hector’sia Taksikuskissa (Taxi Driver), ja TV-sarja Law & Order – Kovaa Lakia on myös kuvattu Hector’sissa. Käväise Hector’sissa ja koe millaisessa paikassa käyvät teurastajat, huumeiden käyttäjät ja diilerit, jotka asuttivat aluetta vuosikausia. Valitse Hector’s lähellä olevan Bubby’sin sijaan, sillä Hector’sia ei ole tehty turisteja varten. Tai itse asiassa, älä mene Hector’siin! Anna Hector’sin pysyä New Yorkin hiomattomana timanttina.

Aamiainen New Yorkissa - Hector's Aamiainen New Yorkissa - Hector's sisalta

La Bonbonniere

Päinvastoin kuin nimestä voisi päätellä tämä West Villagessa sijaitseva diner on hyvin autenttinen newyorkilainen paikka. Amerikkalaiseen tapaan täällä voi syödä aamiaista halvalla ja nopeasti. Ulkona on muutama pöytä, jossa istua hyvällä säällä. Mutta sisällä on myös runsaasti tilaa nauttia ruokalistan maukkaista pannukakuista, hampurilaisista ja voileivistä.

Breakfast New Yorkissa - La Bonbonniere Breakfast New Yorkissa - La Bonbonniere aamupala

Bubby’s

Jos haluat nauttia amerikkalaisen aamiaisen tai brunssin, suuntaa Bubby’s-ravintolaan TriBeCaan. Tämä hyvin valokuvauksellinen ravintola on olla toiminnassa vuodesta 1990 alkaen, ja se tunnetaan kaupungissa hyvin. Tuoreilla raaka-aineilla Bubby’s pyrkii luomaan kotoisaa tunnelmaa. Voit testata esimerkiksi yhden paikan pancake specials -annoksista, ja jos sinua huvittaa, tilaa myös Mimosa Flight, joka sisältää maistiaiset kaikista listan mimosa-drinkkimauista.

Breakfast New Yorkissa - Bubby's Breakfast New Yorkissa - Bubby's sisältä

Tom’s Restaurant

Morningside Heightsissa  sijaitseva Tom’s Restaurant on perheyritys, joka on ollut avoinna aina vuodesta 1940 lähtien. Moni paikallinen käy siellä syömässä. Bongaat siellä myös Seinfeld-faneja, sillä tämä diner näkyi kyseisessä televisiosarjassa. Tämä on myös syy siihen, miksi pidän kyseistä dinerista. Tilaa jokin klassikkoannoksista: erityisesti makkarat ovat hyviä.

Aamiainen New Yorkissa - Toms Restaurant New York

Aamiainen ruokakojusta

Aamuisin kaduilla näkee paljon ruokakojuja ja -kärryjä. Niitä on kaikkialla, erityisesti vilkkaissa risteyksissä, metroasemilla ja toimistojen lähellä. Monet ruokakärryt ovat olleet samassa paikassa jo vuosia, joten newyorkilaisilla on omat suosikkinsa, joista he hakevat aamiaista tai kahvia. Aamulla aamiaisen hakeminen “on-the-go” on hyvin newyorkilainen juttu, ja se on myös halpaa.

Kärryjä on kahdenlaisia: paistopisteellä tai ilman. Ilman paistopistettä olevista kärryistä saa kahvia ja teetä, mutta myynnissä on myös paljon bageleita, croissantteja, muffinsseja, kakkuja ja hedelmiä. Jos kärryssä on paistopiste, voit edellä mainittujen lisäksi tilata myös lämpimiä voileipiä. Kuten “Egg on A Roll”, johon voi lisätä myös juustoa ja pekonia. Tämä maksaa yleensä 2-3 dollaria ja kahvi 1,50-2 dollaria.

Aamiainen New Yorkissa - Ruokakoju Aamiainen New Yorkissa - Katuruokaa

La Parisienne

La Parisienne on kotoisa ranskalaistyylinen ravintola. Se sijaitsee Financial Districtillä ja on siksi erinomainen aamiaspaikka, jos yövyt  Lower Manhattanilla. La Parisienne aukeaa joka päivä kello 8.00, joten voit aloittaa päiväsi esimerkiksi avokadoleivällä, kroisantilla tai jogurtilla. Voit tulla tänne myös ihanalle pariisilaiselle lounaalle tai happy hourille.

Buvette Greenwich Villagessa

Haetko hyvää aamiaispaikkaa Greenwich Villagessa? Suuntaa siinä tapauksessa Buvetteen: pieneen, mutta vilkkaaseen pariisilaistyyliseen bistroon. Henkilökunta työskentelee rivakasti ja tietää paljon ruoasta ja ranskalaisista viineistä. Usein aamuisin tilaan espresson ja kroisantin ja istahdan baaritiskin ääreen syömään. Pienessä keittiössä valmistetaan tyypillisiä ranskalaisia ruokalajeja. Bistro sopii täydellisesti aamiais- tai brunssipaikaksi. Valitse vohveleita, paahtoleipää erilaisilla päällysteillä, juustokinkkuleipä tai salaatti ja sen seuraksi tuorepuristettu mehu. Jos istut mieluummin ulkosalla, heillä on pieni puutarha. Buvette on auki päivittäin aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Ericin vinkki: “Tämä on kiva bistro aamiaiselle tai brunssille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikka on tosi pieni ja usein täynnä. Varausta ei voi tehdä, joten saatat joutua odottamaan pöytää jonkun aikaa. Jos olet jo paikan päällä, käy vessassa testaamassa upean tuoksuinen käsisaippua!”

Aamiainen New Yorkissa - Buvette Aamianen New Yorkissa - Ruokaa Buvetessa

Gemma at The Bowery Hotel

Lower Manhattanin East Villagesta löytyy Bowery Hotel ja sen italialainen ravintola Gemma. Vaikka julkkisten näkeminen ei ole Gemmassa epätavallista, voit silti syödä aamiaista täällä suhteellisen edullisesti. Aloita päiväsi tilaamalla “two eggs any style” ja jos maksat lisää muutaman taalan lisää niin voit lisätä myös pekonia. Jos kaipaat jotain makeaa aamusta, niin valitse pannukakut tai ranskalainen paahtoleipä.

Aamiainen New Yorkissa - Gemma Aamiainen New Yorkissa - Gemman aamiainen

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja