Greenwich Village New Yorkissa

Greenwich Village New Yorkissa

Greenwich Village New Yorkissa sijaitsee Manhattanilla. Se tunnetaan myös lempinimellä The Village. Alueen intiimi ja eurooppalainen tunnelma sekä suhteellisen matalat rakennukset tekevät siitä loistavan kohteen sunnuntaikävelylle. Alueella on paljon sisäpihoja ja puutarhoja. Korkeiden rakennusten puuttuessa on tämä myös yksi New York Cityn aurinkoisimmista alueista.

Contents

Greenwich Village ja West Village

Greenwich Villagen länsipuoli on nimeltään West Village. Koska alueet ovat itse asiassa melko päällekkäiset, joskus on vaikeaa erottaa mihin viitataan termeillä Greenwich Village tai West Village. Karkeasti määriteltynä Greenwich Villageen kuuluu West Villagen lisäksi idän puoleinen kaistale 6th Avenuelta Broadwaylle. Tämä sisältää siis myös Washington Square Parkin ja New Yorkin yliopiston (NYU).

Greenwich Villagen historia

Greenwich Village on kaikkea paitsi tylsä. Tämä kaupunginosa on aina ollut tärkeä Yhdysvaltojen vastakulttuurin suojapaikka. Erityisesti 1930–1940-luvuilla taitelijat ja folk-laulajat asettuivat alueelle. 1950-luvulla alue oli tunnettu huumekokeiluistaan ja 1960-luku houkutteli paikalle paljon muusikoita. He saivat toisiltaan paljon vaikutteita ja täten syntyikin uusia musiikin lajeja ja artisteja kuten Bob Dylan ja Neil Diamond. Dylan mainitsee The Villagen muutamissa lauluissaan. Vapaasta ilmapiiristä johtuen alueelle kehittyi nopeasti vilkas gay-skene. Itse asiassa maailman ensimmäinen gay pride järjestettiin täällä vuonna 1970.

Greenwich Village Frendit-sarjassa

Greenwich Villagen maisemat ja rakennukset saattavat näyttää tutuilta. Sex and the City -sarjan päähenkilö Carrie Bradshaw asui 66 Perry Streetillä. Piditkö enemmän Frendit-sarjasta? Valitettavasti Central Perkia (kahvilaa jossa kuusi maailman kuuluisinta ystävää hengaili) ei koskaan ollut oikeasti olemassa. Frendien rakennuksen katutasossa sijaitseva The Little Owl -kahvila on kuitenkin mukava käyntikohde ja ruokalistalta löytyy herkullisia vaihtoehtoja.

Varaa TV- ja elokuvakierros New Yorkissa, jos haluat nähdä lisää valkokankaan kuvauspaikkoja.

Greenwich Village New Yorkissa - Katu Greenwich Villagessa New Yorkissa - Frendien rakennus

Shoppailua ja ruokailua Greenwich Villagessa

Vaikka Greenwich Villagesta löytyy myös isoja ketjuliikkeitä on alueen taika nimenomaan sen pienissä kaupoissa ja ravintoloissa. 260 Bleecker Streetiltä löytyy Faicco’s Pork Store, joka on täynnä italialaisia herkkuja. Valitse parhaat herkut ja jatka Rocco’s Pastry Shop & Espresso Cafeen, josta voit ostaa maailman parhaat cannolit ja edullista kahvia. Kävele Hudson River Parkiin (10-15 minuutin matka) ja nauti herkut piknikillä veden äärellä. Täältä löytyy myös kaksi top-5 listan parasta pizzeriaa. Numero 1 eli John’s Pizza on Bleecker Streetillä. Simon & Garfunkelin samanniminen laulu teki kadusta kuuluisan. Pidätkö pizzasta ja Hämähäkkimiehestä? Lähde käymään ja haukkaamaan pizzaa Joe’s Pizzaan. Tämä Carmine Streetin ravintola näkyy myös Hämähäkkimies 2 (Spiderman 2) -elokuvassa.

Oma suosikkipaikkani syödä aamiainen New Yorkissa löytyy myös Greenwich Villagesta. Buvette Gastrothèque tarjoilee koko päivän annoksia ranskalaisella vivahteella. Tilaan usein pienen aamiaisen tai lähden sunnuntaibrunssille tähän kotoisaan bistroon.

Hotellit Greenwich Villagessa

Greenwich Villagessa ei ole kovin paljon hotelleja. Ketjuhotelleja ei ole, mutta jos haluat yöpyä alueella, muutamia autenttisia hotelleja löytyy eri hintaluokista. Walker Hotel Greenwich Village on mukava, hyvätasoinen hotelli ja joissakin huoneissa on jopa parveke. Muita vaihtoehtoja on muun muassa klassinen The Jane Hotel ja Washington Square Hotel.

Greenwich Village New Yorkissa -Tunnelma Greenwich Village New Yorkissa - Ravintoloita

Greenwich Villagen opastetut kierrokset

Greenwich Villagessa järjestetään paljon erilaisia opastettuja kierroksia. Opastettu kierros on loistava tapa tutustua kaupuningosaan ja kuulla paikallisen oppaan tarinoita ja kokemuksia. Tutustu Greenwich Villageen lähtemällä opastetulle kierrokselle:

  1. High Line Park ja Greenwich Village Food Tour on itse asiassa kahden kierroksen yhdistelmä. Alkuun kierrätte High Line Parkin, jonka jälkeen maistuu varmasti kierroksen paras osuus eli ruoka. Pysähdytte kuudessa (!) eri paikassa haukkaamassa huikopalaa. Varoitus: älä syö aamiaista! Kierros kestää 3,5 tuntia.
    Varaa High Line Park ja Greenwich Village Food Tour tästä
  2. Perus Greenwich Village -kierros on kahden tunnin kierros joka käsittelee alueen historiaa. Näet muun muassa missä Bob Dylan ja Janis Joplin esiintyivät ja mistä gay-liike sai alkunsa.
    Varaa Greenwich Village Tour tästä
  3. Heille, jotka kulkevat on the wild side, sopii Greenwich Villagen Rock n’ Roll -kävelykierros. Paikallinen ja alueen hyvin tunteva opas näyttää missä rock-starat aikoinaan esiintyivät ja heidän kuuluisat albumin kantensa kuvattiin.
    Varaa Rock n’ Roll -kävelykierros tästä

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja