NFL amerikkalainen jalkapallo New Yorkissa 2024

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-pelissä käyminen New Yorkissa on hyvin periamerikkalainen kokemus. New York Giants ja New York Jets pelaavat syyskuusta tammikuuhun MetLife Stadiumilla New Jerseyssä. Suosittelen aina olemaan paikalla hyvissä ajoin ennen peliä, jotta pääset kokemaan myös tapahtuman nimeltä “tailgating” eli grillaamisen parkkipaikalla! Yleensä jenkkifutis-ottelut pelataan sunnuntaisin, mutta tarkista NFL-kauden tarkat päivämäärät alta.

New Yorkissa on kaksi amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta:

National Football League (NFL): New York Giants ja New York Jets

Contents

Amerikkalaisen jalkapallon joukkueet New Yorkissa

NFL on Yhdysvaltojen suosituin urheilusarja. New Yorkissa on kaksi amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta: New York Giants (tunnetaan myös nimellä NY Giants) ja New York Jets (myös NY Jets). Molemmat joukkueet ovat pelanneet samalla stadionilla vuodesta 1984. Taistelu New Yorkin herruudesta tunnetaan myös nimellä “Giants-Jets Rivalry’, sillä kaupungin molemmat jenkkifutis-joukkueet kilpailevat Super Bowl -mestaruudesta.

New York Giants on yksi NFL:n (National Football League) alkuperäisistä joukkueista, kun jenkkifutis-sarja perustettiin. New York Giantsilla on suuri määrä kannattajia ja liput peleihin myydään aina loppuun. Jos voit valita kumpaa joukkuetta menet katsomaan, suosittelen lähtemään Giants-peliin. New York Giants -liput maksavat yleensä alkaen noin 100$.

MetLife Stadiumille mahtuu 82 500 katsojaa. Stadionilla on myös muita tapahtumia kuten konsertteja ja FIFA:n kansainvälisiä jalkapallo-otteluita.

Katso 2024 amerikkalaisen jalkapallon otteluohjelma tästä

NFL amerikkalainen jalkapallo New Yorkissa

Amerikkalaisen jalkapallon ottelut New Yorkissa

Amerikkalaisen jalkapallon eli jenkkifutiksen tarkoituksena on kerätä vastustajaa enemmän enemmän pisteitä. Pisteitä saa joko viemällä pelipallo aloituslinjalta vastustajan maalialueelle (touchdown) tai pallo voidaan myös potkaista maalihaarukan läpi (potkumaali). Kenttä on 120 jaardia pitkä ja 53,3 jaardia leveä ja se on jaettu poikittaissuunnassa 10 jaardin merkkiviivoihin.

Joukkueella on neljä yritystä eli “downia”. Jokaisen yrityksen aikana hyökkäävän joukkueen tulee edetä pallon kanssa kohti vastustajan (puolustavan joukkueen) maalialuetta. Joukkueen täytyy edetä vähintään 10 jaardia neljän yrityksen aikana jatkaakseen peliä. Muutoin hyökkäysvuoro vaihtuu vastustajalle. Touchdown syntyy kun pelipallo saavuttaa oikean maalialueen. Puolustava joukkue pyrkii katkaisemaan hyökkäyksen taklaamalla – kun polvi tai kyynärpää koskee kenttää, pelaaminen päättyy.

Ottelu on jaettu neljään neljännekseen, joista jokainen kestää 15 minuuttia. Toisen ja kolmannen neljänneksen välissä on tauko, jota kutsutaan puoliajaksi. NFL-peli kestää tavallisesti noin 3 tuntia.

NFL:n pudotuspelit (playoffs) ja Super Bowl

Kauden päättyessä pelataan pudotuspelit. Kaksi jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan mestaruudesta, joka tunnetaan nimellä Super Bowl. Se pelataan aina helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina. New York Giants neljällä Super Bowl -mestaruudellaan parempi joukkue, sillä New York Jets on voittanut sen vain kerran. Sekä New England Patriots että Pittsburgh Steelers ovat voittaneet yli viisi Super Bowlia. New England Patriots on pelannut mestaruudesta yli 10 kertaa, joten joukkue on yksi sarjan menestyksekkäimmistä.

Vuonna 2014 New Jersey oli ensimmäinen “kylmän ilmaston osavaltio”, jossa Super Bowl pelatttin ulkona MetLife Stadiumila. Yleensä mestaruudesta pelataan Floridan kaltaisissa lämpimämmissä osavaltioissa. New Jerseyssä ja New Yorkissa esiintyy herkästi lumimyrskyjä helmikuussa.

Super Bowlin puoliaika on eittämättä yksi ottelun suosituimmista osuuksista. Tauolla ei nähdä vain upeita esityksiä, vaan tämän lisäksi 30 sekunnin Super Bowl -mainokset maksavat yrityksille miljoonia. Michael Jacksonin, Diana Rossin, Beyoncén ja Lady Gagan kaltaiset suuret poptähdet esiintyvät puoliajalla. Esiintyjiin liittyvästä keskustelusta sekä mainoksista on tullut iso osa tapahtumaa, jopa kansainvälisesti.

Jenkkifutiksen pelikalenteri New Yorkissa

Kuinka monta NFL-joukkuetta New Yorkissa on?

New Yorkissa pelaa kaksi NFL-joukkuetta: New York Giants ja New York Jets.

Kuinka paljon NFL-liput maksavat New Yorkissa?

Riippuu joukkueesta, jonka haluat nähdä. Voit lukea NFL-lipuista New Yorkissa lisää tästä.

Pelaako Jets ja Giants samalla stadionilla?

Kyllä, Jetsin ja Giantsin kotiareena on MetLife Stadium New Jerseyssä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja