Thanksgiving New Yorkissa 2024

Thanksgiving New Yorkissa

Thanksgiving eli kiitospäivä on Amerikan tunnetuin juhlapyhä. Amerikan alkuperäisasukkaat ja pyhiinvaeltajat ovat juhlineet sitä aina vuodesta 1621 lähtien. Kaikki amerikkalaiset juhlivat kiitospäivää, sillä se ei ole uskonnollinen juhla.

Contents

Milloin kiitospäivää vietetään?

Päivämäärä muuttuu joka vuosi, mutta kiitospäivää juhlitaan vuosittain marraskuun neljäntenä torstaina. Vuonna 2024 Thanksgiving Day on torstai 28.11. “Black Friday” -alennusmyynnit alkavat samana päivänä ja avaavat epävirallisesti juhlakauden, joka päättyy jouluun ja uuteen vuoteen. Thanksgiving eli kiitospäivä on kiitoksen juhla, jolloin osoitetaan kiitollisuutta ja vietetään aikaa perheen ja rakkaiden kanssa.

Miten kiitospäivää juhlitaan?

Thanksgiving on vapaapäivä kaikille paitsi niille, jotka työskentelevät hotelli- ja ravintola-alalla, terveydenhuollossa tai muissa palveluammateissa. Kaikki pankit, julkishallinnon rakennukset ja suurin osa yrityksistä on suljettu kiitospäivänä. Monet amerikkalaiset nauttivat vapaapäivästä nukkumalla pitkään tai he heräävät nimenomaan aikaisin katsomaan paraatia joko livenä Manhattanilla tai suorana televisiosta. Myöhemmin perheet ja ystävät kokoontuvat perinteisesti yhteen syömään suurta kiitospäivän ateriaa ja katsomaan televisiosta amerikkalaista jalkapalloa.

Mitä tehdä New Yorkissa kiitospäivänä?

Lähde katsomaan Macy’s Thanksgiving Day -paraatia! Sitä voi seurata myös suorana televisiosta (kanava NBC). Heti paraatin jälkeen näytetään toinen suosittu traditio: National Dog Show. Illallisen jälkeen perinteenä on yleensä katsoa yhdessä elokuva (joko kotona tai elokuvateatterissa). Suurin osa Broadway-esityksistä ja museoista on suljettu, joten New York saattaa vaikuttaa normaalia rauhallisemmalta. Black Fridayn shoppailun voi kuitenkin aloittaa jo kiitospäivän iltana. Katso tästä, mikä on auki kiitospäivänä New Yorkissa.

Haluaisitko olla paraatin aitiopaikalla ilman, että sinun tarvitsee jonottaa aamuvarhaisesta saakka saadaksesi paikan? Varaa tämä Thanksgiving Day Parade -brunssi. Aamiainen tarjoillaan täydellisellä paikalla paraatin varrella 6th Avenuella.

Jos haluat juhlistaa kiitospäivää, niin suosittelen erityisesti kiitospäivän illallisristeilyä. Nautitte Manhattanin skyline-näkymistä ja herkullisesta ateriasta. Tämä on erinomainen tapa nauttia juhlapäivästä rentoutuen. Risteily palaa kello 22.00 mennessä, joten ehditte sopivasti vielä osallistua Black Fridayn shoppailuun.

Thanksgiving New Yorkissa - Snoopy-pallo Thanksgiving New Yorkissa - Macy's-paraati

Maista kiitospäivän herkkuja

Jos olet New Yorkissa kiitospäivänä, jota usein kutsutaan myös nimellä Turkey Day (kalkkunapäivä), kannattaa ehdottomasti maistaa perinteisiä Thanksgiving-herkkuja – et taatusti kadu sitä. Juhlaan kuuluu lohturuoka (“comfort food”) ja isot annokset lihaa ja perunoita. Dieetit kannattaa unohtaa, koska kiitospäivän ruokapöydässä vähäkalorista ruokaa on vaikea löytää. Syötpä sitten vieraana jonkun kodissa tai ravintolassa, tarjoillaan sinulle varmasti täytettyä kalkkunaa, kastiketta, kinkkua, perunamuusia, karpalokastiketta, kurpitsapiirakkaa, bataattia, maissia, sämpylöitä ja paljon erilaisia makeita jälkiruokia kuten piirakoita, keksejä ja kakkuja. Monet amerikkalaiset kunnioittavat juhlapäivää lausuen kiitoksen tai ruokarukouksen ennen syömistä.

Ericin vinkki: “Minulta kysytään usein mitä ravintolaa suosittelen kiitospäiväksi. Itselläni on tapana syödä illallinen yhdessä perheeni kanssa, mutta Veselka East Villagessa, Robert NYC ja Marseille ovat hyviä paikkoja illalliselle. Ravintolat tarjoavat usein kiinteähintaisen kiitospäivän menun. Varaa pöytä ajoissa, jotta varmistat seurueellesi paikat, sillä useat ravintolat varataan täyteen juhlapyhän aikaan.”

Kiitospäivän aatto

Kiitospäivän aattona on mahdollista kävellä paraatireitin ja jättiläismäisten heliumpallojen ohi, joita valmistellaan seuraavaa päivää varten. Pallojen täyttö tapahtuu kello 12.00 ja 18.00 välillä ja katsojat näkevät miten ainutlaatuiset hahmot heräävät henkiin. Jos olet kiitospäivän aattona kaupungilla ja haluat nähdä paraatin omin silmin, suuntaa kohti American Museum of Natural Historya Central Parkin eteläpuolella, West 77th ja 81st Streetin välillä.

Thanksgiving New Yorkissa - Thanksgiving Day Parade New York

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja