Vapaudenpatsas New Yorkissa

Osta liput nyt
Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas on yksi New Yorkin tunnetuimmista symboleista, ja se edustaa poliittista sananvapautta ja demokratiaa. Vapaudenpatsas sijaitsee New Yorkin satamassa ja toivottaa kaikki vierailijat ympäri maailmaa tervetulleiksi New York Cityyn. Siksi sitä pidetäänkin New Yorkin epävirallisena sisääntuloporttina. Vapaudenpatsas oli aikoinaan lahja Ranskalta Amerikan vallankumouksen satavuotisjuhlan kunniaksi. Vapaudenpatsas aukesi yleisölle vuonna 1886.

Osta lauttaliput Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille tästä

Contents

Liberty Island

Vapaudenpatsaalle pääsee laivalla Lower Manhattanilta. Ennen laivaan nousua mennään tarkan turvatarkastuksen läpi, samaan tyyliin kuin lentokentällä. Jos käyt patsaan sisällä, joudut uudestaan turvatarkastukseen. Ota huomioon, että isot laukut, reput, lastenrattaat ja muut isot tavarat pitää jättää lukollisiin säilytyskaappeihin Liberty Islandilla. Voit vuokrata säilytyskaapin parilla dollarilla.

Vapaudenpatsaalla käynti

Jos haluat ainoastaan nähdä Vapaudenpatsaan ja Ellis Islandin, voit varata liput lautalle tältä sivulta. Se on helppoa ja turvallista, eikä sinun tarvitse tulostaa lippuja, vaan voit näyttää ne älypuhelimestasi. Suosittelisin kuitenkin ostamaan yhden alennuspasseista, New York Pass, New York CityPASS ja Explorer Pass. Nämä kaikki sisältävät vierailun Liberty Islandille.

Laiva vie sinut ensin Liberty Islandille, jossa nouset pois kyydistä ja kävelet Vapaudenpatsaalle. Kun olet valmis, voit ottaa paluumatkalla minkä tahansa laivan Liberty Islandilta. Laiva pysähtyy ensin Ellis Islandilla, jossa voit halutessasi jäädä pois kyydistä. Tämä ei maksa ekstraa. Jos haluat mieluummin jatkaa matkaa, pysy kyydissä ja suuntaa suoraan takaisin Manhattanille.

Vapaudenpatsas New Yorkissa - Liberty Island

Vapaudenpatsas ja Ellis Island -opastettu kierros ja jonon ohitus lippu

Tämä opastettu kierros Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille alkaa Castle Clintonista Battery Parkista, mistä suuntaatte satamaan. Liput antavat oikeuden nousta laivaan ensimmäisenä, eikä sinun tarvitse jonottaa. Liberty Islandilla voit vierailla ukoalueilla ja Vapaudenpatsaasta kertovassa museossa. Kun olet valmis, palaat takaisin laivalle ja siirryt Ellis Islandille. Saat vierailla Ellis Islandilla niin kauan kuin haluat.

Varaa Vapaudenpatsas ja Ellis Island opastettu kierros tästä

 

Jos kierros on myyty loppuun, kannattaa tarkistaa onko Vapaudenpatsas ja 9/11 Memorial -kierrokselle vielä lippuja jäljellä.

Vapaudenpatsas New Yorkissa - ilmasta kasin Vapaudenpatsas New Yorkissa - Liberty Island

Voinko käydä Vapaudenpatsaan sisällä?

Vapaudenpatsaassa voi käydä kahdella tapaa: joko jalustassa tai kruunussa. Molempiin pitää varata lippu hyvissä ajoin, sillä ne myydään nopeasti loppuun.

Jalusta

Jalustan yläpäässä on näköalatasanne. Saat sieltä lähikuvan Vapaudenpatsaasta itsestään sekä näet hienot kaupunkimaisemat Manhattanille. Päästäksesi tähän näköalapaikkaan sinun tulee kiivetä 215 rappusta tai mennä osa matkasta hissillä.

Kruunu

Jos haluat käydä myös kruunussa, katso tästä lisätietoa lipuista. Varausta tehdessä kannattaa tarkistaa, että lipuissa mainittu nimi on täysin sama kuin passissa. Kruunussa käyntiin sisältyy 354 porrasta ylös ja alas todella kapeaa porraskäytävää pitkin. Kun käyt kruunussa, saat ottaa mukaan vain lipun, kameran ja lääkkeet. Kaikki muut tavarat, jopa avaimet ja lompakko pitää jättää vuokrattavaan tallelokeroon. Ota säilytyslokeroita varten mukaan quarter-kolikko (0,25$) tai 1 dollarin seteli.

Statue of Liberty Museum

Statue of Liberty Museum on uusin lisäys Liberty Islandilla. Kaikilla saarella kävijöillä on vapaa pääsy museoon, joten et tarvitse erillisiä lippuja sitä varten. Museosta löytyy näyttelyitä, jotka kertovat Vapaudenpatsaan historiasta sekä merkityksestä niin menneinä aikoina kuin tänä päivänä. Museossa on “Engagement Gallery”, joka näyttää kuvanveistäjän työhuoneelta, jossa patsas tehtiin. Museon teatterissa voi seurata näytöiltä videonpätkiä patsaan rakentamisesta ja kulttuurisesta merkityksestä. Älä unohda kavuta museon kattoterassille ihailemaan hienoja näkymiä Manhattanin siluetista!

Vapaudenpatsas - Museo Vapaudenpatsas New Yorkissa - Soihtu

Voinko nähdä Vapaudenpatsaan ilmaiseksi?

Kyllä! Hyppää ilmaisen Staten Island Ferryn kyytiin. Lautta kulkee aivan Vapaudenpatsaan ohi, mutta ei pysähdy siellä. Et siis voi jäädä pois kyydistä Liberty Islandilla. Lue tästä lisää Staten Island -lautasta.

Ericin vinkki: “Ilman etukäteen varattuja lippuja en itse lähtisi edes satamaan. Vierailuun Vapaudenpatsaalla vierähtää ainakin 5 tuntia. Jos et halua käyttää siihen niin paljon aikaa, miksi et lähtisi kaupunkiristeilylle? Ohitat Vapaudenpatsaan, mutta samalla näet myös paljon muita nähtävyyksiä.”

Käytännön tietoa

  • Sijainti: Patsas sijaitsee New Yorkin sataman edustalla. Lautta lähtee Battery Parkista Downtown Manhattanilla.
  • Aukioloajat: Auki päivittäin (poikkeuksena kiitospäivä ja joulupäivä). Ensimmäinen lautta lähtee Battery Parkista joko klo 8.30 tai klo 9.00 sesongista riippuen.

Mitä maksaa lippu Vapaudenpatsaalle?

Lipun hinta riippuu siitä, haluatko käydä patsaan kruunussa, jalustassa tai vain Liberty Islandilla. Kaikki liput sisältävät lauttamatkan.

Onko Vapaudenpatsaalle ostettava lippu etukäteen?

Liput Vapaudenpatsaan kruunuun myydään nopeasti, joten kyllä. Varaa liput etukäteen. Voit lähteä myös kaupunkiristeilylle, joka sisältyy usein alennuspassiin.

Mistä ostaa lippuja Vapaudenpatsaalle?

Vapaudenpatsaan lauttaliput voi ostaa etukäteen verkossa tästä.

Mistä nähdä Vapaudenpatsas?

Vapaudenpatsas on nähtävissä sekä Downtown Manhattanin ja Brooklynin näköalapaikoilta että vedestä käsin. Hanki lauttaliput Liberty Islandille ja tapaa Lady Liberty lähietäisyydeltä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja