NBA-koripallo New Yorkissa 2024

NBA-koripallo New Yorkissa on sykähdyttävä kokemus. Koripallokausi kestää lokakuusta huhtikuuhun. Voit lähteä kannustamaan Brooklyn Netsejä Brooklyniin tai New York Knicksejä Manhattanille. Tunnelma pelissä on loistava, etkä tule katumaan lippujen ostoa, vaikka et olisikaan koripallofani. Ottelut kestävät 2–2,5 tuntia riippuen siitä, pelataanko pelissä jatkoaika. Tunne itsesi newyorkilaiseksi juoma yhdessä kädessä ja hot dog toisessa!

New Yorkissa on 3 koripallojoukkuetta:

National Basketball Association (NBA): New York Knicks, Brooklyn Nets & (WNBA) New York Liberty

Contents

New Yorkin koripallojoukkueet

New York on ylpeä kahdesta tunnetusta NBA (National Basketball Association) -kotijoukkueestaan, joista New York Knicks (viralliselta nimeltään New York Knickerbockers) on tunnetuin. Manhattanilla sijaitseva Madison Square Garden on Knicksien kotikenttä, jonka katsomossa voit nähdä kuuluisuuksia kannustamassa joukkuettaan yhdessä kahdenkymmenentuhannen muun katsojan kanssa.

Mikäli New York Knicks -liput ovat hieman budjettisi ulottumattomissa, tarkista kalenterista milloin Brooklyn Nets pelaa. Barclays Center Brooklynissa on Netsien kotikenttä ja liput heidän peleihinsä ovat usein edullisemmat. Saatat jopa törmätä vannoutuneisiin Nets-kannattajiin Jay Z:hin ja Beyoncéen.

New York Knicks ja Brooklyn Nets kilpailevat keskenään, pääasiassa siksi että joukkueet pelaavat samassa kaupungissa. Heidän keskinäisiä otteluitaan kutsutaan nimellä “Clash of the Boroughs”. Knicks on lempijoukkueeni. Yksi syy tähän on heidän areenansa. Kaupungin sydämessä sijaitsevassa Madison Square Gardenissa jokainen peli on ainutlaatuinen elämys.

WNBA New Yorkissa

Jos olet New Yorkissa silloin, kun Knicksin ja Netsin kausi on päättynyt, voit käydä WNBA:n ottelussa. Women’s National Basketball Associationilla on yksi New Yorkissa pelaava koripallojoukkue: New York Liberty. New York Liberty pelaa Barclays Centerissä Brooklynissa. WNBA-kausi kestää toukokuusta syyskuun loppuun, jolloin pelataan WNBA:n pudotuspelit.

Katso koripallon 2024 otteluohjelma New Yorkissa tästä

NBA koripallo New Yorkissa - Kenttä

Koripallo-ottelut New Yorkissa

Koripallo-ottelu koostuu kahdesta vastakkaisesta joukkueesta, jossa on kussakin viisi pelaajaa. Jokainen peli alkaa kansallishymnin laulamisella, mikä on vaikuttava kokemus. Ottelu on jaettu neljään 12 minuutin erään. Pelin tavoitteena on saada pallo metallisen korin läpi, ja estää vastakkaista joukkuetta tekemästä samaa. Pelaajat voivat kuljettaa palloa koko kentän halki, mutta keskiviivan ylitettyään heidän ei ole sallittua liikkua takaisin pallon kanssa. Jos pelaaja seisoo paikallaan pallon kanssa, hänen täytyy syöttää se toiselle pelaajalle tai yrittää heittää koria. Mikäli hän saa korin ympyrän sisältä, joukkue saa kaksi pistettä, ympyrän ulkopuolelta tehty kori on arvoltaan kolme pistettä ja vapaaheitosta saa yhden pisteen. Peliajan loppuun mennessä eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa ottelun. Peli ei voi päättyä tasapeliin, joten otteluissa pelataan tarvittaessa jatkoaika.

Jokaisen erän välillä on lyhyt erätauko, jonka aikana on tarjolla runsaasti viihdettä. Luvassa on donkkauskilpailuja, lapsia pelaamassa koripalloa sekä Knicks City Dancers tai Brooklynettes (kyllä, se on todella heidän nimensä) -tanssiryhmien esityksiä.

Playoff-liput New Yorkissa

Koripallokausi pelataan lokakuusta huhtikuuhun. Pudotuspelit ovat kauden viimeinen osio, ja ne alkavat huhtikuussa. NBA-finaalit kahden parhaimman joukkueen välillä pelataan kesäkuussa. Mikäli yksi New Yorkin joukkueista pelaa tiensä pudotuspeleihin, voit ostaa Knicksin ja Netsin playoffs-liput verkosta, mutta varaudu siihen että pudotuspeliliput ovat kovan kysynnän takia peruskauden pelejä kalliimpia.

Ericin vinkki: “Liput Brooklyn Netsin peleihin ovat usein edullisempia ja Brooklynissa sijaitsevalle areenalle on hyvät kulkuyhteydet metrolla. Jos haluat kokea koripallopelin New Yorkissa, mutta et viitsi käyttää siihen paljon rahaa, kannattaa ostaa liput Netsin peliin.”

Koripallon otteluohjelma New Yorkissa

Mitkä ovat New Yorkin koripallojoukkueet?

New Yorkissa pelaavat NBA:n koripallojoukkueet New York Knicks ja Brooklyn Nets sekä WNBA-joukkue New York Liberty.

Kuinka paljon koripalloliput maksavat New Yorkissa?

Riippuu joukkueesta, jonka haluat nähdä. Voit lukea NBA-lipuista New Yorkissa lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja