New Yorkin maraton 2024

Maraton New Yorkissa

New Yorkin maraton järjestetään marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina New Yorkissa. 50 000 juoksijaa juoksee maratonin ja yli kaksi miljoonaa ihmistä seuraa sitä. Tätä pidetään yhtenä New Yorkin suurimmista urheilutapahtumista. Maratonin juoksee yli 10 000 ulkomaalaista juoksijaa. Juoksijoita saapuu ympäri maailman ja heidän joukossaan on myös ammattijuoksijoita. Vuonna 2024 New York City Marathon järjestetään 3.11. Kuitenkin maratoniin liittyvät tapahtumat alkavat kaupungissa jo viikkoa aiemmin 5 mailin juoksulla sunnuntaina päivää ennen suurta päivää.

Contents

New York Maratoniin osallistuminen

Maratoniin voi osallistua vain, jos on valittu maratoniin arvonnan kautta, jos juoksee hyväntekeväisyysjärjestön hyväksi tai jos on varannut maraton-paketin kansainvälisen matkanjärjestäjän kautta. Viimeinen päivä maratonille ilmoittautumiseen on yleensä helmikuun puolessa välissä.

Newyorkilaisten on paljon vaikeampi saada maratonpaikka. Paikallisten täytyy juosta yhdeksän(!) kvalifioitua juoksua voidakseen juosta New Yorkin maratonin. He jotka epäonnistuvat tässä, voivat koettaa onneaan arvonnassa. Sekä paikallisilla että New Yorkin ulkopuolelta tulevilla on mahdollisuus saada paikka maratonissa täyttämällä viralliset aikavaatimukset.

Maratonpäivä New Yorkissa

Itse maratonpäivänä Central Parkin ympäröimä alue on juoksukilpailun valtaama. Puistossa ja sen ympärillä on usein teiden sulkemisesta ja kiertoteistä johtuvia liikenneruuhkia.

Juoksijat

Jos haluat lämmitellä hieman ennen h-hetkeä, valittavana on useita kivoja opastettuja juoksulenkkejä, joille voit osallistua päiviä ennen maratonia. Kisapäivä on kaikille juoksijoille tietenkin todella jännittävä päivä! En ole itse ottanut koskaan osaa maratoniin, joten en voi jakaa henkilökohtaista kokemustani siitä. Tiedän kuitenkin, että juoksijat saavat monissa eri New Yorkin ravintoloissa päivän ajan alennuksia tietyistä annoksista (pääasiassa sellaisista, joissa on paljon hiilihydraatteja) näyttämällä numeroaan tai mitaliaan.

Vierailijat

Central Parkia ympäröivän tungoksen takia Hop on Hop off -bussin Uptown-reittiä kannattaa välttää, sillä on erittäin todennäköistä, että bussit juuttuvat liikenneruuhkaan. Käytännössä katsoen koko alue Columbus Circlen ja East Riverin välissä on ‘maraton-aluetta’ ja siksi se on paljon ruuhkaisempi kuin yleensä.

Ericin vinkki: “Suunnitteletko pyörän vuokraamista Central Parkiin tutustumista varten? En suosittele tekemään sitä maratonin ympärillä olevana lauantaina, sunnuntaina tai maanantaina. Tiesulkujen ja kiertoreittien vuoksi et tule pääsemään kaikkialle, mikä ei ole kovin kätevää nähtävyyksiä katsellessa.”

New York Maraton - Juoksijoita Central Parkissa

Missä juoksua kannattaa seurata?

New York maraton kulkee viiden New Yorkin hallintoalueen halki alkaen Staten Islandilta ja päättyen Manhattanille. Maaliviivalla on mahdollista katsoa juoksua, mutta sinun täytyy hankkia paikkaliput yhdeltä ständeistä (tribune) siellä. Itse tykkään mieluummin seisoa reitin varrella.

Hyvä paikka on Queensboro Bridgen päässä, jonka kautta juoksijat menevät matkallaan First Avenuelle. Tämä on paikka, jossa he ottavat ensimmäiset askeleet Manhattanilla. Haluaisitko nähdä myös vähän menoa juoksureitin viimeiseltä suoralta? Suuntaa siinä tapauksessa täältä Central Parkiin, joka on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä. Katso koko New Yorkin maratonin reitti tästä.

New York City Marathon Viewing Party

Jos haluat seurata maratonia sisätiloissa, NYC Marathon Viewing Party on hyvä vaihtoehto. Näet juoksijoiden ensimmäiset askeleet Manhattanilla, kun he saapuvat Queensboro Bridgeltä. Juhlapaikassa pääsee kätevästi vessaan, nauttimaan ruokaa ja juomaa sekä kannustamaan juoksijoita itse tehdyllä maraton-rekvisiitalla.

Varaa NYC Marathon Viewing Party -liput tästä

Seuraavana päivänä

Maratonpäivä itsessään ei ole ainoa tapahtuman jännittävä osa. Sen lisäksi maratonia seuraavana päivänä juoksijoille on paljon tekemistä kaupungissa. Monet palaavat Central Parkiin ottamaan kuvia maaliviivalta ja kaiverruttavat mitalinsa Marathon Pavilionissa. Tai ottavat varaslähdön kilpailusta palautumiseen Runner Recovery Zonella. Tulet näkemään paljon ihmisiä pitkin kaupunkia kulkemassa mitalit kaulassaan nauttien saavutuksestaan.

New York Marathon - Maali New York Marathon First Avenue

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja