Kulkuyhteydet JFK-lentokentältä Manhattanille

Kulkuyhteydet JFK lentokentältä Manhattanille

Kulkuyhteydet JFK-lentokentältä Manhattanille on parasta järjestää ennen New Yorkin matkaa. JFK-lentokentältä voi matkustaa Manhattanille taksilla, shuttle-kuljetuksella, metrolla tai junalla. Vaihtoehtoja on paljon, joten matkustitpa yksin tai isommassa ryhmässä, löydät aina sinulle ja budjettiisi sopivan transfer-vaihtoehdon.

Contents

Taksi JFK-lentokentältä Manhattanille

Lailliset keltaiset taksit (yellow cab) odottavat jonoissa terminaalien ulkopuolella. Taksimatka JFK-lentokentältä Manhattanille maksaa yhteensä suunnilleen 100$. Tämä hinta koostuu 70 dollarin kiinteästä perusmaksusta, tietulleista (6.94$) ja muista maksuista. Näihin lukeutuu Airport Access Fee -lentokenttämaksu 1.25$ ja 1.50$ veroja sekä New Yorkin osavaltion ruuhkamaksu 2.50$ kaikissa kyydeissä, jotka ohittavat tai päättyvät Manhattanille 96th Streetistä etelään. Hintaan lisätään myös 5$ ruuhkamaksu, jos matkustat arkipäivänä kello 16.00 – 20.00. Sen lisäksi on tapana antaa kuljettajalle tippiä 12–15$ verran. Voit maksaa käteisellä tai luottokortilla. Yhteen keltaiseen taksiin mahtuu kolme matkustajaa ja heidän matkatavaransa. Jos teitä on neljä matkustajaa tai enemmän, voit varata lentokenttäkuljetuksen tästä.

Varo laittomia takseja (gypsy cab). Kuskit saattavat houkutella matkustajia tuloaulassa, mutta älä missään nimessä lähde laittoman taksin kyytiin.

Yksityinen kuljetus

Haluaisitko kulkea lentokentältä hotelliisi yksityisellä kyydillä, jonka kuljettaja vie sinut henkilökohtaisesti määränpäähäsi? Ja haluaisitko järjestää kyytisi ennen matkaasi New Yorkiin? Siinä tapauksessa varaa yksityinen kuljetus etukäteen. Voit valita mieleisesi useista kuljetusvaihtoehdoista.

Edullinen yksityiskuljetus

Valitse edullinen yksityiskuljetus ja järjestä kaikki valmiiksi ennen matkaasi New Yorkiin. Laskeuduttuasi lentokentälle ja noudettuasi matkatavarat sinun täytyy ainoastaan soittaa nopea puhelu kyytipalveluun ja kuljettaja noutaa sinut terminaalin ulkopuolelta.

Varaa tästä edullinen yksityiskuljetus

Yksityiskuljetus ja meet & greet -palvelu

Jos haluaisit, että kuljettaja tulee noutamaan sinut henkilökohtaisesti tuloterminaalistasi, niin voit varata tämän kuljetusvaihtoehdon. Tehdessäsi varausta ennen matkaasi annat kaikki lentoasi koskevat tiedot, joten sinun ei tarvitse soittaa saapuessasi New Yorkiin. Kuljettaja on sinua vastassa siinä terminaalissa, jonne lentosi laskeutuu ja hän pitelee kylttiä, jossa on nimesi. Tämä kuljetusvaihtoehto sopii myös niille, joiden englanninkielen taito ei ole kovin hyvä.

Varaa yksityiskuljetus ja meet & greet -palvelu tästä

Limusiini

Varaa lentokenttäkuljetus limusiinilla ja saavu New York Cityyn tyylillä. Voit varata limusiinikuljetuksen lentokentältä hotellillesi enintään 7 matkustajalle.

Varaa limusiinikuljetus tästä

Shuttle-kuljetus – jaetut pikkubussit

Jaetut pikkubussit vievät sinut suoraan hotellille. Nämä pikkubussit ovat helppoja, mutta niillä matkustaminen vie kauemmin kuin taksilla, sillä he pudottavat useita matkustajia matkan varrelle. Älä hötkyile ja nauti kyydistä – olet lomalla! Jos majoitut asunnossa, valitse lähistöllä sijaitseva hotelli, jonka eteen sinut voidaan jättää. On hyvä tietää, että useimmat pikkubussit kulkevat Manhattanilla vain ylös 125th Streetille saakka. Tällä hetkellä voi matkustaa vain pienemmillä shuttlebusseilla, sillä suuret lentokenttäbussit eivät liikennöi.

Varaa tästä jaettu pikkubussikuljetus lentokentältä

Metro (subway)

JFK AirTrain kulkee JFK-lentokentän ja Howard Beach ja Jamaica -metroasemien välillä ja maksaa 8.50$. Näiltä asemilta voit vaihtaa A- tai E-metrolinjaan ja matka Manhattanille maksaa 2.90$. Matkaan menee 1,5 tuntia ja pitkän lennon jälkeen ja isojen matkalaukkujen kanssa, en suosittelisi tätä kulkuyhteyttä. Matkan kokonaishinnaksi tulee 11.40$ + 1$ MetroCardista.

Tilaa AirTrain-lippu ja MetroCard jo ennen matkaasi tästä

Long Island Railroad Train (LIRR) -juna

JFK-lentokentältä kulkee juna Penn Stationille sekä Grand Centralille. Matka JFK-lentokentältä maksaa noin 10$. Jotta pääset juna-asemalle, pitää sinun ensin matkustaa AirTrainilla (hinta 8.50$). AirTrain-matka juna-asemalle kestää noin 15-25 minuuttia. Junamatkaan Manhattanille menee noin 20-30 minuuttia.

Ericin vinkki: “Olen asunut Manhattanilla vuosia ja suosittelen aina New Yorkin ensikertalaisia ottamaan lentokentältä taksin. Edullisin tapa matkustaa JFK:lta Manhattanille on AirTrain + metro -yhdistelmä. Osta AirTrain-liput ja MetroCard etukäteen, jotta matka sujuu entistä nopeammin. Vaikka metrolla meno on halpaa, taksi on kuitenkin minulle mieluisin vaihtoehto. Taksilla matkustaminen on helppoa, eikä mikään ei ole kauniimpaa kuin ensinäkymä Manhattanin siluetista keltaisen taksin kyydissä.”

Helikopterikuljetus

Matkusta ylellisesti helikopterikuljetuksen kyydissä JFK:n lentokentältä Manhattanille. Lennät kaupunkiin 10 minuutissa ja pääset samalla ihailemaan maisemia matkan varrella.

Lyft tai Uber JFK:lta Manhattanille

JFK:lta Manhattanille pääsee myös Lyftilla tai Uberilla. Oman kokemukseni mukaan ne ovat kuitenkin kalliimpia kuin keltainen taksi. Taksin hinta JFK-lentokentältä Manhattanille on kiinteä, joten ei ole väliä juututko esimerkiksi ruuhkaan tai joutuuko taksi kulkemaan toista reittiä. Tiedät jo etukäteen kuinka paljon matka maksaa. Manhattanilla käytän Lyftia tai Uberia, mutta lentokenttäkuljetuksissa keltainen taksi on mielestäni parempi vaihtoehto.

Lisätietoa paluumatkasi kulkuyhteyksistä Manhattanilta JFK-lentokentälle löydät tästä.

JFK-lentokenttäkuljetus – muut hallintoalueet

Etsitkö lentokenttäkuljetusta JFK:lta muihin hallintoalueisiin tai toisiin osavaltioihin, kuten New Jerseyyn? Olen kirjoittanut erikseen tarkemmat tiedot näistä vaihtoehdoista:

Matkustatko eri lentokentältä?

Lue tästä lisää kulkuyhteyksistä Newark-lentokentältä Manhattanille

Lue tästä lisää kulkuyhteyksistä LaGuardia-lentokentältä Manhattanille

Mikä on paras tapa päästä JFK:ltä Manhattanille?

Paras lentokenttäyhteys riippuu budjetistasi ja siitä, kuinka monen ihmisen kanssa matkustat. Lue tästä kaikki vinkkini matkustamiseen JFK:n lentokentältä Manhattanille.

Kuinka paljon maksaa matka JFK:ltä Manhattanille?

Hinta riippuu siitä, minkä lentokenttäyhteyden valitset. Katso vaihtoehdot ja hinnat tästä.

Mikä on halvin tapa päästä JFK:ltä Manhattanille?

Halvin tapa matkustaa JFK:ltä Manhattanille on JFK AirTrain ja metro.

Kuinka paljon maksaa keltainen taksi JFK:ltä Manhattanille?

Keltaisen taksin kokonaishinta JFK:ltä Manhattanille on noin 85$ + tippi.

Onko JFK:lta Manhattanille halvempaa ottaa taksi tai Uber?

Useimmissa tapauksissa taksilla matkustaminen JFK:ltä Manhattanille on halvempaa kuin Uberin tai muun kyytipalvelun kanssa. Lue tästä miksi.

Kuinka pitkä taksimatka on JFK: lta Manhattanille?

Liikenne vaikuttaa suuresti matka-aikaan JFK-lentokentältä Manhattanille. Matka kestää yleensä noin tunnin. Varaa lisäaikaa, jos on ruuhka-aika.

Mikä on taksimatkan hinta JFK:lta Manhattanille 2024?

JFK:n ja Manhattanin välisen taksimatkan hinta on kiinteä: 70$, mutta tämän päälle tulee myös muita maksuja. Hinnoittelu löytyy tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja