Kulkuyhteydet JFK-lentokentältä Manhattanille

Kulkuyhteydet JFK lentokentältä Manhattanille

Kulkuyhteydet JFK-lentokentältä Manhattanille on parasta järjestää ennen New Yorkin matkaa. JFK-lentokentältä voi matkustaa Manhattanille taksilla, pikkubussilla, lentokenttäbussilla, metrolla tai junalla. Vaihtoehtoja on paljon, joten matkustitpa yksin tai isommassa ryhmässä, löydät aina sinulle ja budjettiisi sopivan transfer-vaihtoehdon.

Taksi JFK-lentokentältä Manhattanille

Lailliset keltaiset taksit (yellow cab) odottavat pitkissä jonoissa terminaalien ulkopuolella. Taksimatka JFK-lentokentältä Manhattanille maksaa 52$ ja päälle tulee tietulli 9,50$ ja verot 0,80$ sekä New Yorkin osavaltion ruuhkamaksu 2,50$ kaikissa kyydeissä, jotka ohittavat tai päättyvät Manhattanille 96th Streetistä etelään.  Hintaan lisätään myös 4,50$ ruuhkamaksu, jos matkustat arkipäivänä kello 16.00 ja 20.00 välillä. Sen lisäksi on tapana antaa kuljettajalle tippiä 7-10$ verran. Kuljettaja kertoo matkan kokonaishinnan ennen kuin nouset taksin kyytiin. Yhteen keltaiseen taksiin mahtuu kolme matkustajaa ja heidän matkatavaransa. Jos teitä on neljä matkustajaa tai enemmän, voit varata lentokenttäkuljetuksen tästä.

Varo laittomia takseja (gypsy cab). Kuskit saattavat houkutella matkustajia tuloaulassa, mutta älä missään nimessä lähde laittoman taksin kyytiin.

Yksityinen kuljetus

Haluaisitko kulkea lentokentältä hotelliisi yksityisellä kyydillä, jonka kuljettaja vie sinut henkilökohtaisesti määränpäähäsi? Ja haluaisitko järjestää kyytisi ennen matkaasi New Yorkiin? Siinä tapauksessa varaa yksityinen kuljetus etukäteen. Voit valita mieleisesi useista kuljetusvaihtoehdoista.

Edullinen yksityiskuljetus

Valitse edullinen yksityiskuljetus ja järjestä kaikki valmiiksi ennen matkaasi New Yorkiin. Laskeuduttuasi lentokentälle ja noudettuasi matkatavarat sinun täytyy ainoastaan soittaa nopea puhelu kyytipalveluun ja kuljettaja noutaa sinut terminaalin ulkopuolelta.

Varaa tästä edullinen yksityiskuljetus

Yksityiskuljetus ja meet & greet -palvelu

Jos haluaisit, että kuljettaja tulee noutamaan sinut henkilökohtaisesti tuloterminaalistasi, niin voit varata tämän kuljetusvaihtoehdon. Tehdessäsi varausta ennen matkaasi annat kaikki lentoasi koskevat tiedot, joten sinun ei tarvitse soittaa saapuessasi New Yorkiin. Kuljettaja on sinua vastassa siinä terminaalissa, jonne lentosi laskeutuu ja hän pitelee kylttiä, jossa on nimesi. Tämä kuljetusvaihtoehto sopii myös niille, joiden englanninkielen taito ei ole kovin hyvä.

Varaa yksityiskuljetus ja meet & greet -palvelu tästä

Varaa paluukuljetus tästä

Limusiini

Varaa lentokenttäkuljetus limusiinilla ja saavu New York Cityyn tyylillä. Voit varata limusiinikuljetuksen lentokentältä hotellillesi enintään 7 matkustajalle.

Varaa limusiinikuljetus tästä

Shuttle-kuljetus – jaetut pikkubussit

Jaetut pikkubussit vievät sinut suoraan hotelliin tai asunnolle. Huomioithan kuitenkin, että useimmat pikkubussit kulkevat Manhattanilla vain ylös 125th Streetille saakka. Matka JFK-lentokentältä Manhattanille maksaa 20€ . Nämä pikkubussit ovat edullisia ja niitä on helppo käyttää, mutta niillä matkustaminen vie kauemmin kuin taksilla, sillä he pudottavat useita matkustajia matkan varrelle. Varaa itsellesi kyyti ennen matkaasi. Varauksen tehtyäsi saat sähköpostitse tositteen (voucher), jonka tulostat ja otat mukaan. Jaetut bussikuljetukset löytyvät kaikista JFK-lentokentän terminaaleista Ground Transportation -kylttejä seuraamalla. Jaetut pikkubussit ajavat läpi yön, joten vaikka lento olisi myöhässä, ei kyydistä tarvitse stressata.

Varaa tästä jaettu pikkubussikuljetus lentokentältä
Varaa tästä jaettu meno-paluukuljetus pikkubussilla

Ei palvelua tällä hetkellä, valitse yksityiskuljetus.

Lentokenttäbussi

NYC Express on lentokenttäbussi, joka liikennöi JFK-lentokentän ja Manhattanin välillä. Busseja kulkee noin 30 minuutin välein kello 11.00 ja 19.00 välillä. Nämä bussit pysähtyvät Manhattanilla Grand Centralilla, Times Squarella ja Port Authorityssa (pysäkin valinta ei vaikuta matkan hintaan). Alle 5-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Useimmissa busseissa on ilmainen nettiyhteys, joten voit laittaa heti viestiä kotiväelle.

Varaa tästä NYC Express -lentokenttäbussi

Ei palvelua tällä hetkellä, valitse yksityiskuljetus.

Metro (subway)

JFK AirTrain kulkee JFK-lentokentän ja Howard Beach ja Jamaica -metroasemien välillä ja maksaa 7.75$. Näiltä asemilta voit vaihtaa A- tai E-metrolinjaan ja matka Manhattanille maksaa 2.75$. Matkaan menee 1,5 tuntia ja pitkän lennon jälkeen ja isojen matkalaukkujen kanssa, en suosittelisi tätä kulkuyhteyttä. Matkan kokonaishinnaksi tulee 10.50$ + 1$ MetroCardista.

Tilaa AirTrain-lippu ja MetroCard jo ennen matkaasi tästä

Long Island Railroad Train (LIRR) -juna

JFK-lentokentän ja Penn Stationin välillä kulkee juna. Matka JFK-lentokentältä maksaa 10$. Jotta pääset juna-asemalle, pitää sinun ensin matkustaa AirTrainilla (hinta 7.75$). AirTrain-matka juna-asemalle kestää noin 15-25 minuuttia. Matkaan Manhattanin Penn Stationille menee noin 20-30 minuuttia.

Ericin vinkki: Olen asunut Manhattanilla vuosia ja suosittelen aina New Yorkin ensikertalaisia ottamaan lentokentältä taksin. Tässä miksi:

  1. Se on helppoa
  2. Kokonaishinnaksi tulee noin 70$ (osa bussikuljetuksista maksaa vain 20-21$, mutta kyyti pitää jakaa muiden kanssa)
  3. Pääset turvallisesti perille ja huijaukset ovat todella harvinaisia
  4. Mikään ei ole kauniimpaa kuin ensinäkymä Manhattanin siluetista taksin kyydissä

Jos et halua ottaa taksia, varaa silloin pikkubussi tai limusiini.

Uber JFK:lta Manhattanille

JFK:lta Manhattanille pääsee myös Uberilla. Oman kokemukseni mukaan Uber on kuitenkin aina kalliimpi kuin keltainen taksi. Taksin hinta JFK-lentokentältä Manhattanille on kiinteä, joten ei ole väliä juututko esimerkiksi ruuhkaan tai joutuuko taksi kulkemaan toista reittiä. Tiedät jo etukäteen kuinka paljon matka maksaa. Manhattanilla käytän Uberia mielelläni Uber-sovelluksen kautta, mutta lentokenttäkuljetuksissa keltainen taksi on mielestäni parempi vaihtoehto.

Lisätietoa paluumatkasi kulkuyhteyksistä Manhattanilta JFK-lentokentälle löydät tästä.

JFK-lentokenttäkuljetus – muut hallintoalueet

Etsitkö lentokenttäkuljetusta JFK:lta muihin hallintoalueisiin tai toisiin osavaltioihin, kuten New Jerseyyn? Olen kirjoittanut erikseen tarkemmat tiedot näistä vaihtoehdoista:

Matkustatko eri lentokentältä?

Lue tästä lisää kulkuyhteyksistä Newark-lentokentältä Manhattanille

Lue tästä lisää kulkuyhteyksistä LaGuardia-lentokentältä Manhattanille

Mikä on paras tapa päästä JFK:ltä Manhattanille?

Paras lentokenttäyhteys riippuu budjetistasi ja siitä, kuinka monen ihmisen kanssa matkustat. Lue tästä kaikki vinkkini matkustamiseen JFK:n lentokentältä Manhattanille.

Kuinka paljon maksaa matka JFK:ltä Manhattanille?

Hinta riippuu siitä, minkä lentokenttäyhteyden valitset. Katso vaihtoehdot ja hinnat tästä.

Mikä on halvin tapa päästä JFK:ltä Manhattanille?

Halvin tapa matkustaa JFK:ltä Manhattanille on JFK AirTrain ja metro.

Kuinka paljon maksaa keltainen taksi JFK:ltä Manhattanille?

Keltaisen taksin kokonaishinta JFK:ltä Manhattanille on noin 70$.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja