MLS-jalkapallo New Yorkissa 2024

MLS Soccer in New York

MLS-jalkapallo New Yorkissa on yhä suositumpaa ja ottelussa käynti on hauska kokemus niin paikallisille kuin kaupungissa kävijöille. Jalkapallona tuntemamme laji on Yhdysvalloissa nimeltään soccer, erotuksena amerikkalaisesta jalkapallosta. Yhdysvaltojen ja Kanadan ammattilaisjalkapalloliiga ja korkein sarjataso on MLS, joka tulee sanoista Major League Soccer. New Yorkissa pelaa kaksi MLS-joukkuetta: New York City FC ja New York Red Bulls. Kausi kestää maaliskuun alusta lokakuun loppuun. Löydät alta yhteenvedon kaikista MLS:n jalkapallo-otteluista New Yorkissa.

New Yorkissa on kaksi jalkapallojoukkuetta:

Major League Soccer (MLS): New York Red Bulls ja New York City FC

New Yorkin jalkapallojoukkueet

New Yorkissa pelaa kaksi joukkuetta tärkeimmässä jalkapalloliiga MLS:ssä. Ne ovat New York City Football Club (tai lyhyesti New York City FC) ja New York Red Bulls. Red Bulls ei kuitenkaan pelaa New Yorkissa, vaan Red Bull Arenalla, joka sijaitsee Newarkissa, New Jerseyssä. New York City FC:llä taas ei ole omaa stadionia, vaan joukkue käyttää peleihinsä Yankee Stadiumia ja Citi Field Stadiumia.

New York City FC:n perustamisen jälkeen vuonna 2013 alkoi kilpailu joukkueiden välillä. Ne pelasivat toisiaan vastaan ensimmäisen kerran 2015 ja siitä lähtien paikallisottelun nimi on ollut Hudson River Derby. Red Bulls oli ensimmäiset vuodet vahvempi joukkue, mutta pian sen jälkeen New York City FC alkoi pärjätä. Jalkapallo-ottelussa käyminen New Yorkissa on melko edullista. New York Red Bulls -liput ovat alkaen noin 35$.

Katso jalkapallon 2024 otteluohjelma tästä

Ericin vinkki: “Yankee Stadium ja Citi Field Stadium, joissa New York City FC pelaa, ovat helpon metromatkan päässä Manhattanilta. Red Bull Arena löytyy viereisestä osavaltiosta New Jerseystä, jonne pääsee PATH-junalla.”

MLS-jalkapallo New Yorkissa

Futispelit New Yorkissa

Jalkapallo, tai soccer kuten se Yhdysvalloissa tunnetaan, ei ole välttämättä ensimmäinen urheilulaji, joka tulee mieleen New Yorkista. Se on kuitenkin yhä suositumpaa ja fanit ovat hyvin innokkaita. Jopa New York City FC:llä on vankka fanikunta, vaikka seura on perustettu vasta 2013. New Yorkin jalkapallostadioneilla on mahtava tunnelma, joten pelissä käynti on hauska kokemus kaikenikäisille.

MLS:n runkosarja kestää maaliskuun lopusta lokakuun puoliväliin, minkä aikana jokainen joukkue pelaa 34 ottelua. Runkosarjassa eniten pisteitä kerännyt joukkue saa Supporter’s Shield -palkinnon ja New York Red Bulls on voittanut sen useamman kerran. Kauden parhaat joukkueet pääsevät pudotuspeleihin (MLS Cup Playoffs) ja jatkavat pelaamista loka-marraskuussa. Kaikki huipentuu MLS Cup -mestaruusotteluun. NY Red Bulls ja New York City FC eivät ole vielä tähän mennessä voittaneet MLS-cupia.

Jalkapallon otteluohjelma New Yorkissa


Kuinka monta MLS-jalkapallojoukkuetta New Yorkissa on?

New Yorkissa pelaa 2 MLS-jalkapallojoukkuetta: New York Red Bulls ja New York City FC.

Missä New York City FC pelaa?

Yankee Stadium toimii tällä hetkellä NYC FC:n kotipaikkana. Baseball-kenttä muutetaan jokaista peliä varten futiskentäksi.

Missä New York Red Bulls pelaa?

New York Red Bulls pelaa omalla stadionillaan, jonka nimi on Red Bull Arena. Stadion ei sijaitse New Yorkissa, vaan New Jerseyssä.

Kuinka paljon maksaa jalkapalloliput New Yorkissa?

Riippuu kumman joukkueen pelissä haluat käydä. Voit lukea lisää MLS-lipuista New Yorkissa tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja