Opastettu gospelkierros New Yorkissa

Osta liput nyt
Gospel-kierros New Yorkin Harlemissa

Tee opastettu gospelkierros New Yorkissa, ja koe paikallinen tunnelma livenä gospelkirkossa Harlemissa. Välttyäksesi pettymykseltä, pitkiltä jonoilta ja huonoilta käytöstavoilta sinun kannattaa lähteä mukaan gospelkierrokselle, jonka aikana pääset nauttimaan autenttisesta gospelmusiikista Harlemissa. Oppaan mukana pääset kokemaan Harlemin ja gospelmusiikin läheltä sekä ymmärrät, miksi se on niin suosittua.

Varaa tästä Harlem gospelkierros

Contents

Koe Harlemin gospel

Gospelkierros lähtee Manhattanilta Midtownista. Opas kertoo elämästä rotujen epätasa-arvosta, politiikasta, Harlemin rikkaasta etnisestä kulttuurista ja sen historiasta ajaessanne Midtownista 110th Streetille – Harlem’s Gatelle. Kierroksen aikana on mahdollista ottaa valokuvia. Saatat yllättyä kuinka rikas ja monimuotoinen Harlem on! Kierroksen aikana näet Apollo-teatterin ja talon, jossa Alexander Hamilton aikoinaan asui.

Turistin ei ole soveliasta vierailla Harlemissa kirkossa yksin – it’s not done. Kirkolla on paljon kirjoittamattomia sääntöjä, joita kaikki noudattavat. Sen lisäksi messun aikana ei ole soveliasta tulla ja lähteä oman aikataulun mukaan. Monet kirkot eivät yksinkertaisesti halua turisteja messuunsa. Vaikka onnistuisit löytämään ystävällisen kirkon sunnuntaiaamuna, joudut luultavasti jonottamaan sisäänpääsyä pitkään. Opastettu kierros on parempi ja helpompi vaihtoehto. Kierros on hauska ja tarjoaa myös kulttuuria ja sivistystä.

Harlemissa on yli 400 kirkkoa! Yhdessä näistä kirkoista voit svengata ja tanssia ja ehkä laulaa mahtipontisen gospel-musiikin mukana. Gospelmessuun osallistuminen ainutlaatuista, mutta ei niin loisteliasta kuin elokuva Sister Act (suom. Nunnia ja Konnia) antaa olettaa. Nämä ovat todellisia ihmisiä laulamassa ja rukoilemassa, mikä on todella tärkeä muistaa. Joissakin kirkoissa kuorolla on päällään kaavut, toisissa taas ei. Se ei ole show, etkä saa välttämättä ottaa valokuvia.

Opastettu gospelkierros New Yorkissa - laulaja Gospelkierros NYC - Harlem

Harlemin historiaa

Harlemia pidettiin aiemmin yhtenä New Yorkin pahamaineisimmista naapurustoista. Mutta Harlemin tarina on paljon muutakin kuin siihen liitetty stigma. Kierroksen aikana tutustut Harlemin historiaan ja kuulet Harlem Renaissance -aikakaudesta, jolloin Harlem sykki elämää ja oli erityisesti nuorten taiteilijoiden, kirjailijoiden ja runoilijoiden suosiossa. Kuljette muun muassa Apollo-teatterin, Hamilton Grange National Memorialin ja City College of New Yorkin kaltaisten maamerkkien ohi.

Soul Food

Opastettu gospelkierros New Yorkissa - SoulfoodGospelmessun jälkeen on mahdollisuus nauttia brunssi paikallisessa ravintolassa. Huomioithan, että lounas on aina varattava etukäteen. Suosittelen lounasta lämpimästi. Se ei ainoastaan viimeistele kierrosta, vaan tarjoaa lisäksi tilaisuuden maistaa paikallista ruokaa – soul foodia.

Minä sain lämpimän vastaanoton paikallisessa ravintolassa. Tiedän, että ilman opastettua kierrosta en olisi ikinä löytänyt kyseiseen paikkaan. Historiallisessa ravintolassa esitettiin myös livemusiikkia. Ruoka oli herkullista. Tarjolla on usein maissileipää (corn bread), friteerattua kanaa (fried chicken) ja paikallista makaronipaistosta (mac and cheese).

Ericin vinkki: “Sinun ei tarvitse pukeutua parhaimpiisi, mutta älä kuitenkaan saavu kirkkoon shortseissa tai sandaaleissa. Lisäksi, kirkko saattaa kysyä pientä lahjoitusta, joka ei ole pakollinen, mutta mukaan on hyvä varata muutamia dollareita käteistä, jos haluaisit antaa jotain..”

Käytännön tietoa

Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi kupongin (voucher), jonka voit tulostaa ja vaihtaa lippuun bussipysäkillä tai näyttää mobiililippuna puhelimestasi.

  • Kesto: 4 tuntia
  • Lähtöpaikka: Lähellä Times Squarea, 8th Avenuella
  • Lähtöaika: kello 09.00

Varaa tästä Harlem gospelkierros sunnuntaille

Opastettu gospelkierros keskiviikkoisin

Opastetulle gospelkierrokselle voi osallistua myös keskiviikkoisin. Kierros on suurin piirtein sama kuin sunnuntaisin, mutta keskittyy vähemmän kirkkoon ja enemmän itse yhteisöön. Vierailet täten myös paikallisessa kulttuurikeskuksessa, ja näet miten gospel on osa paikallisten ihmisten jokapäiväistä elämää.

Varaa tästä Harlem gospelkierros keskiviikolle

Opastettu Harlem gospelkierros kävellen

Jos tutustut Harlemiin mieluummin kävellen, lähde tälle opastetulle kävelykierrokselle, jonka aikana käydään myös gospelkirkossa. Kierros järjestetään sunnuntaisin ja on hyvä tapa tutustua Harlemiin ja sen gospeliin. Kierros päättyy paikalliseen ravintolaan, jossa nautitte herkullisen brunssin.

Varaa tästä opastettu Harlem gospelkierros kävellen

Opastettu gospelkierros New Yorkissa - Kirkossa Harlemissa Opastettu gospelkierros New Yorkissa - Gospelkuoro

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja