JFK AirTrain New Yorkissa

Osta liput nyt
JFK AirTrain New Yorkissa

JFK AirTrain New Yorkissa on nopea tapa matkustaa JFK:n kansainväliseltä lentokentältä Manhattanille. JFK AirTrain on automatisoitu juna, joka kulkee kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä JFK-lentokentän terminaalien välillä ja yhdistää lentokentän lähistön metroasemiin. Voit vaihtaa näillä metroasemilla metrolinjoihin, jotka suuntaavat kohti Manhattania, Brooklynia tai Queensia, kun haluat nopean kulkuyhteyden lentokentältä hotelliisi New Yorkissa.

Contents

Miten JFK AirTrain toimii?

Voit käyttää AirTrainia muun muassa matkustamiseen JFK:lta Manhattanille. Kun saavut lennolta, seuraa terminaalissa vihreitä “AirTrain”-merkkejä kohti terminaalin AirTrain-laituria, josta lähtee vuorotellen kolme eri AirTrain-linjaa. Näet digitaaliselta taululta, milloin seuraava juna saapuu. Katso mihin junaan sinut kannattaa mennä: Jamaica, Howard Beach tai “All Terminals” (lisää eri linjoista alempana).

Et tarvitse lippua vielä tässä vaiheessa, koska AirTrainin käyttö lentokentän alueella on vielä ilmaista. Jamaican ja Howard Beachin junat lähtevät lentokentältä pysähdyttyään ensin muissa terminaaleissa. Koska metroasemalle matkustettaessa AirTrain on maksullinen, tarvitset lipun pääteasemalta poistuessasi. Vie lippu portin lukijasta läpi, jotta voit poistua aseman AirTrain -alueelta ja siirtyä metroon.

JFK AirTrain -liput

JFK AirTrain on ilmainen, jos käytät sitä vain lentokentällä terminaalin vaihtamiseen. Jos haluat käyttää AirTrainia matkustamiseen JFK:lta Manhattanille tai toisin päin, sinulla tulee olla JFK AirTrain -lippu. Voit ostaa lipun pääteasemilta, mutta jonot lippuautomaatteille ovat usein hyvin pitkiä. Siksi suosittelen tilaamaan liput verkosta etukäteen ennen New Yorkiin lähtöä.

Yksittäinen AirTrain-matka maksaa 8.50 $ plus 1 $:n lisämaksu itse lipukkeesta. Oston jälkeen tähän matkakorttiin voi kuitenkin ladata lisää rahaa, joten sen sijaan että ostaisit kaksi erillistä lippua, voit halutessasi käyttää samaa korttia paluumatkaan lataamalla siihen rahaa 8.50 dollaria.

Osta JFK AirTrain -lippu ennen lähtöä

JFK AirTrain -reitti

JFK AirTrain -reitin kokonaispituus on peräti 13 kilometriä. Ensin juna kulkee yhteen suuntaan silmukkana JFK:n lentokentän ympäri yhdistäen eri terminaalit toisiinsa. Lentokentän ja kaupungin välillä liikkuu kaksi junalinjaa; Howard Beach ja Jamaica Station -reitit, jotka on nimetty reitin varrella olevan metroaseman mukaan. Kolmas linja on “All Terminals Loop”, joka kulkee vain terminaalien väliä, eikä poistu lentokentältä.

JFK AirTrain - AirTrain-kartta

Howard Beach -reitti

Howard Beach -reitin ensimmäinen pysähdys lentokentän jälkeen on Federal Circle AirTrain-asemalla, josta löytyvät autovuokraamot. Seuraava pysäkki on Lefferts Boulevard, missä sijaitsee JFK:n lentokenttäpysäköinti, jonka jälkeen matka jatkuu Howard Beachin pääteasemalle. Sieltä voit vaihtaa siniseen merolinjaan A, joka kulkee Lower Manhattanin kautta Fulton Streetille, Penn Stationille ja Times Squarelle. AirTrainista poistumisen jälkeen löydät lippuautomaatit juuri ennen maksuportteja. Voit siis ostaa AirTrain-lipun asemalta, jos sinulla ei ole sitä vielä hankittuna.

Jamaica Station -reitti

Jamaica Station -reitin juna pysähtyy myös ensin Federal Circle -asemalle ja jatkaa sitten suoraan Jamaican metroasemalle, josta voit vaihtaa useampaan eri metro linjaan: E-linja kulkee Long Island Cityn ja Midtown Manhattanin kautta World Trade Centerille ja J- ja Z-linjat lähtevät kohti Lower Manhattania. Voit matkustaa Jamaicalta myös LIRR-junalla (Long Island Rail Road), joka kulkee itää kohti Long Islandille ja länteen pääteasemana Manhattanin Penn Station tai Grand Central. Howard Beachin tapaan Jamaican asemalla on lippuautomaatit ennen exit-portteja, joten voit tarvittaessa ostaa viime hetken AirTrain-lipun.

Ericin vinkki: “Howard Beachin linja Jamaican reittiä hiljaisempi. Tämän takia se on oma suosikkini, vaikka molemmilla linjoilla pääsee hyvin Manhattanille. Howard Beach Station on myös lähempänä merta, joten ilmassa on kirjaimellisesti meri-ilmaa ja juna kulkee maan päällä, joten voit nauttia hienoista maisemista. Jamaican asemalla kävelymatka AirTrainista metroon on myös hieman pidempi. Toisaalta Jamaicalla on enemmän liikennettä ja siksi käytettävissä on useampi eri metrolinja, johon vaihtaa.”

AirTrain Manhattanilta JFK:lle

Jos haluat kulkea metrolla Manhattanilta JFK:lle, voit vaihtaa metrosta AirTrainiin Jamaican tai Howard Beachin asemalla. AirTrain-matkasta maksetaan ennen junaan nousua, etkä tarvitse lippua enää, kun saavut junalla lentokentälle.

Onko JFK AirTrain ilmainen?

AirTrainilla ja metrolla kulkeminen on halvin matkustaa JFK:lta Manhattanille. Matkan kokonaiskustannus on 11,50$. Jos käytät AirTrainia vain terminaalin vaihtamiseen lentokentällä, se on ilmainen.

Mistä ostaa JFK AirTrain -lippuja?

JFK AirTrain -lippuja voi ostaa Howard Beachin tai Jamaican metroasemien lippuautomaateista, mutta asemilla on usein hyvin ruuhkaista. Siksi on parempi tilata liput verkosta jo ennen lähtöä. Osta New York MetroCard saman tien!

Voiko JFK AirTrain -lipukkeeseen ladata rahaa?

Kyllä, voit ladata rahaa AirTrain -lipukkeeseen. Sinun ei siis välttämättä tarvitse ostaa kahta lippua meno-paluumatkaa varten. Voit käyttää menomatkalla ostamaasi AirTrain-lippua uudestaan paluumatkaan, kun lataat siihen 7,75$ lisää.

Voiko Unlimited MetroCardia käyttää JFK AirTrainissa?

Unlimited MetroCardia ei ole mahdollista käyttää JFK AirTrainissa ilman lisämaksua. Jos lataa Unlimited MetroCardiin (vähintään) 7,75$ lisää rahaa, voit matkustaa kortilla AirTrainissa.

Voiko Pay-Per-Ride MetroCardia käyttää JFK AirTrainissa?

Kyllä, Pay-Per-Ride MetroCardilla voi matkustaa AirTrainissa. Varmista, että kortillasi on tarpeeksi rahaa, sillä AirTrain -matka maksaa 7,75$. Osta Pay-Per-Ride MetroCard jo ennen lähtöä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja