John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK)

John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK)

JFK:n lentokenttä, joka tunnetaan myös lyhenteellä JFK tai Kennedy Airport, on New Yorkin suurin ja vilkkain lentoasema. JFK Airport on viralliselta nimeltään John F. Kennedy International Airport Yhdysvaltain 35. presidentin mukaan.

Tämä New Yorkin lentokenttä sijaitsee Queensissa, 26 kilometriä Manhattanilta. Kaupunkiin pääsee usealla eri kuljetusjärjestelyllä. Lue lisää JFK:n kansainvälisestä lentokentästä ja eri lentokenttäyhteyksiä tästä.

Contents

Laskeutuminen JFK:n lentokentälle

Laskeuduttuasi New Yorkin JFK-lentokentälle, sinun on mentävä maahantuloselvityksen kautta. JFK Airport voi olla hyvin ruuhkainen riippuen samaan aikaan laskeutuvien lentojen määrästä. Jos käy tuuri, pääset ulos tunnissa, mutta tämä voi kestää myös kaksi tuntia tai kauemmin.

Kaikkien on kuljettava maahantuloselvityksen läpi Yhdysvaltoihin saapuessa, ja sitä varten tarvitaan joko ESTA-matkustuslupa tai viisumi. Passintarkastukseen voi tarvittaessa mennä useamman henkilön kanssa. Jokainen vierailija valokuvataan ja häneltä otetaan sormenjäljet. Kun olet kulkenut rajatarkastuksen läpi, voit noutaa matkatavarasi.

Ericin vinkki: “Maahantuloselvityksessä sinulta kysytään yleensä muutama yksinkertainen kysymys, kuten mikä on matkasi tarkoitus ja kuinka kauan aiot viipyä New Yorkissa.”

John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK) - Saapuvat lennot John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK) - Terminaali

Kulkeminen JFK-lentokentältä Manhattanille

JFK:n lentokentältä matkustaa Manhattanille monilla eri tavoin. Voit esimerkiksi käyttää taksia, järjestää yksityisen kuljetuksen etukäteen tai kulkea julkisilla. Näet kaikki vaihtoehdot Eric’s New York Transfer Planner -työkalun avulla ja voit suunnitella kaiken etukäteen.

JFK AirTrain

JFK AirTrain on loistava tapa matkustaa JFK-lentoasemalle ja takaisin! Tämä automatisoitu juna kulkee kaikkien terminaalien välillä ja suuntaa sitten kohti kahta metroasemaa, jotka ovat lähempänä keskustaa. Sieltä voit vaihtaa New Yorkin metroverkkoon ja lähteä metrolla kohti Manhattania.

Lue lisää JFK AirTrain -junasta ja osta liput tästä

John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK) - Taksi John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK) - JFK AirTrain

Lähtevät lennot JFK-lentokentältä

Kun lennät John F. Kennedyn kansainväliselle lentokentälle, riippuu täysin lentoyhtiöstä, mihin terminaaliin sinun on mentävä. Jos lennät Finnarilla, sinun tulee olla terminaalissa 8. KLM puolestaan lentää terminaalista 4.

Kun olet tehnyt lähtöselvityksen, lähettänyt matkatavarat ruumaan ja päässyt passintarkastuksen läpi, itse terminaalissa on tarjolla hyviä palveluita, kuten ruokapaikkoja ja kauppoja, joissa aika kuluu mukavasti ennen lentoa.

Lounge-tilat JFK-lentokentällä

Ei ole mitään sen mukavampaa kuin nousta lentokoneeseen täysin rentoutuneena ja valmiina tulevaan lentoon, ja lounge on paras paikka ottaa rennosti ennen kotiinpaluuta. Jos matkustat terminaalista 4, voit ostaa kulkukortin Virgin Clubhouse Loungeen, jossa on tarjolla ruokaa ja juomaa ja jopa mahdollisuus virkistäytyä käymällä suihkussa.

Osta liput Virgin Clubhouse Loungeen tästä

TWA Hotel

TWA Hotel, joka tunnetaan myös nimellä TWA Flight Center, sijaitsee aivan JFK:n terminaalin 5 vieressä. Alun perin tämä arkkitehti Eero Saarisen suunnittelema futuristinen rakennus toimi omana terminaalinaan, mutta vuonna 2017 TWA sai uuden käyttötarkoituksen. Nyt se on epätavallinen hotelli JFK-lentokentällä. Ulkona sijaitsevasta uima-altaasta avautuu huimat näkymät kiitotielle, ja sisältä löytyy baari sekä museo.

Kiitotielle on näkymä myös huoneista, jotka voi varata joko yöpymistä tai vain muutaman tunnin oleskelua varten päiväsaikaan. Hotelliyö JFK:lla on hyvä vaihtoehto, jos lentosi lähtee hyvin aikaisin aamulla tai hyvin myöhään illalla, tai jos olet JFK:lla pidemmän välilaskun ajan.

John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK) - TWA Hotel John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK) - TWA-hotellin aula

Hotellit JFK-lentokentän lähellä

Voit halutessasi varata hotellin JFK:n läheltä, eri toten jos lentosi saapuu myöhään illalla, sinulla on aikainen aamulento tai pitkä välilasku New Yorkissa. JFK:n läheltä löytyy useita eri hotelleja. Voit yöpyä esimerkiksi Fairfield Inn by Marriott JFK Airport, Hampton Inn NY-JFK tai Comfort Inn JFK Airport -hotellissa. Kaikkiin hotelleihin sisältyy aamiainen, ja ne tarjoavat ilmaisen kuljetuksen lentokentälle ja takaisin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja