Mobile Passport Control (MPC) App New Yorkiin

Mobile Passport Control (MPC) App New Yorkiin

Mobile Passport Control (MPC) App New Yorkiin ja muualle Yhdysvaltoihin auttaa sinua pääsemään tullin läpi aiempaa sujuvammin. Lataa ilmainen sähköinen passintarkastussovellus ja vastaa muutamaan peruskysymykseen, niin saat saat maahantuloa varten QR-koodin. Tämän koodin avulla voit siirtyä tulli- ja rajavartiolaitoksen (CPB) erilliseen MPC:lle tarkoitettuun jonoon, jolloin odotusaika yleensä lyhenee ja pääset nopeammin maahantulotarkastuksen läpi.

Contents

Mobile Passport Control

Vuodesta 2024 lähtien on ollut mahdollista käyttää MPC-sovellusta maahantulotarkastukseen Yhdysvalloissa. Kun lataat sovelluksen ja täytät hakemuksen ennen matkaa, voit mennä erikseen määrättyyn jonoon, kun saavut Yhdysvaltoihin. Sen ansiosta passintarkastus sujuu usein nopeammin kuin tavallisessa jonossa. Sovellus ei maksa mitään – se on täysin ilmainen! Tarvitset vain nettiyhteyden New Yorkissa.

Kenelle Mobile Passport Control App on tarkoitettu?

Jos matkustat ESTA-luvan, Yhdysvaltain passin, Kanadan passin tai Green Cardin kanssa, voit käyttää Mobile Passport Control -sovellusta.

Ennen kuin lähdet Yhdysvaltoihin New Yorkiin, voit luoda profiilin etukäteen itsellesi ja muille matkustajille, joiden kanssa olet matkalla. Tämä on mahdollista tehdä, jos haluatte kulkea passintarkastuksen läpi yhdessä. Se sopii eri toten perheille, sillä voit luoda jopa 12 profiilia yhteen puhelimeen. Matkakumppaneiden ei tarvitse ladata sovellusta.

Miten Mobile Passport Control App toimii?

  1. Lataa Mobile Passport App jo ennen matkaa App Storesta tai Google Play Storesta.
  2. Kun olet ladannut sovelluksen, voit aloittaa hakemuksen.
  3. Aloita ilmoittamalla, miten olet saapumassa maahan ja minkä lentoaseman tai sataman kautta matkustat.
  4. Luo sitten profiili itsellesi ja muille mahdollisille matkakumppaneillesi.
  5. Valitse sinua koskeva matkustusasiakirja. Jos matkustat Yhdysvaltoihin ESTA:lla, valitse Visa Waiver Program Passport.
  6. Kirjoita koko nimesi kuten se on passissa, ja hyväksy ehdot siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen.
  7. Lue esitetyt kysymykset huolellisesti ja vastaa niihin.
  8. Sinulta kysytään myös, mikä on matkasi tarkoitus. Valitse WT (Waiver Tourist), jos vierailet New Yorkissa turistina, ja WB (Waiver Business), jos olet työmatkalla.
  9. Tallenna tiedot.

Avaa sovellus koneen laskeutumisen jälkeen ja lähetä lomake. Sinun tarvitsee vain ottaa itsestäsi kuva. Tätä varten tarvitset nettiyhteyden, ja eSIM-datapaketti on tässä tapauksessa erittäin kätevä tapa saada matkadataa.

Kun olet tehnyt tämän, näet sovelluksessa QR-koodin. Tämän QR-koodin avulla pääset Mobile Passport Control -jonoon. QR-koodi on voimassa neljä tuntia. Vaikka käytätkin sovellusta, passi on aina näytettävä maahantulon yhteydessä.

Mobile Passport Control (MPC) App New Yorkiin - Vaiheet

Muut kaupungit

Mobile Passport Control on käytettävissä New Yorkin lentokenttien lisäksi myös muilla lentoasemilla Yhdysvalloissa. Lennätkö esimerkiksi Miamiin, San Franciscoon tai Chicagoon? Voit käyttää MPC-sovellusta myös näissä paikoissa! Lataa sovellus ennen Yhdysvaltoihin lähtöä ja tarkista, onko se käytettävissä lentokentällä, jolle laskeudut.

Global Entry

Mobile Passport Control eroaa hieman Global Entry -järjestelmästä. Global Entryn voi ajatella tavallaan olevan MPC:n maksullinen versio. Global Entryn hakeminen maksaa noin 100$. Sen avulla sinun ei tarvitse jonottaa tavalliseen maahantulotarkastukseen, kun saavut Yhdysvaltoihin, vaan voit käyttää itsepalveluautomaattia viiden vuoden ajan. Ennen kuin haet Global Entry -lupaa, tarkista huolellisesti, oletko oikeutettu siihen ja mitä sinulta vaaditaan sen saamiseksi.

Onko MPC tarkoitettu vain Yhdysvalloissa asuville?

Ei. MPC koskee myös matkustajia, joilla on ESTA, Green Card tai Kanadan passi. Lue lisää tästä.

Käykö MPC JFK:n lentokentällä?

Kyllä, JFK-lentoasemalla on käytössä Mobile Passport Control. Lue lisää tästä.

Käykö MPC Newarkin lentokentällä?

Kyllä, voit käyttää Mobile Passport Control -palvelua Newarkin lentoasemalla. Katso lisätietoja tästä.

Käykö MPC LaGuardian lentokentällä?

LaGuardian lentoasemalla ei ole Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitosta (CBP), eikä siis maahantulotarkastusta.

Käykö MPC Stewartin lentokentällä?

Stewart Airport ei käytä tällä hetkellä Mobile Passport Control -sovellusta. Lue lisää MPC:stä tästä.

Käykö MPC New Yorkin risteilyterminaaleissa?

Mobile Passport Control ei ole tällä hetkellä käytettävissä millään New Yorkin satamista. Lue lisää MPC:stä tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja