West Village New Yorkissa

West Village New Yorkissa

West Village New Yorkissa on yksi Manhattanin kaupunginosista. Se on asuinalue, mutta täynnä mukavia kauppoja, ravintoloita ja paljon julkkiksia! Kaupunginosa sijaitsee Chelsean eteläpuolella, Hudson Squaresta ja South Villagesta pohjoiseen, Hudsonjoesta itään ja Greenwich Villagen länsipuolella.

Contents

West Village ja Little Bohemia

West Village on itse asiassa Greenwich Villagen läntinen osa. Se perustettiin vuonna 1916 ja sai nopeasti lempinimen Little Bohemia alueen asukkaiden boheemista elämäntyylistä. Näet paljon taiteilijoiden taloja, mikä lisää naapuruston charmia entisestään. Toinen ainutlaatuinen yksityiskohta on se, etteivät West Villagen kadut seuraa New Yorkin ruutukaavaa. Tämä ei hämmennä pelkästään turisteja, vaan jopa newyorkilaisille suunnistaminen siellä tekee tiukkaa. Kartta on alueella ehdoton. Tai sitten ei, sillä alue soveltuu myös loistavasti päättömään vaelteluun, jonka aikana törmäät taatusti mitä hauskimpiin paikkoihin. Vieraile esimerkiksi kuuluisassa cupcake-leipomossa Magnolia Bakeryssa ja High Line Parkissa, joka yhdistää West Villagen Chelseaan, Hell’s Kitcheniin ja Hudson Yardsiin. West Villagen pohjoisosassa sijaitsee suosittu Meatpacking District.

Jefferson Market Library

Jefferson Market Library oli alun perin oikeustalo, jossa toimi muun muassa vankila ja tori. Vuodesta 1945 lähtien rakennusta ei enää käytetty oikeustalona, joten se oli purku-uhan alla. Näin oli vuoteen 1961 asti, jolloin New York Public Library suostui kunnostamaan rakennuksen kirjastoksi. Nykyään voit tutustua vanhaan poliisituomioistuimeen, josta löytyy nyt lasten lukusali (Children’s Reading Room), ja siviilituomioistuimeen, jossa on nyt aikuisten lukusali (Adult Reading Room).

West Village New Yorkissa - Jefferson Market Courthouse West Village New Yorkissa - Bleecker Street

Dynaaminen ja eurooppalainen kaupunginosa

Leveät ja hiljaiset puiden reunustamat kadut, kuten Commerce Street, kulkevat rinta rinnan tunnelmallisten mukulakivikatujen kanssa. Tästä nimenomaan syntyy West Villagen eurooppalainen vaikutelma. Suloisen ulkonäön takana on kuitenkin dynaaminen, trendikäs ja tyylikäs ympäristö. Alueen tunnelma on kiireinen, muttei kuitenkaan levoton. Ihmiset nauttivat juomia tyylikkäissä ravintoloissa, ja alueella on tyypillinen kylämäinen tunnelma. Julkkisten lisäksi West Villagessa asuu paljon sinkkuja. Alueen asukkaat ovat korkeasti koulutettuja ja luovia, etkä löydä täältä juuri lainkaan vanhuksia tai lapsia.

West Village New Yorkissa - Perry Street ja Bleecker Street West Village New Yorkissa - Yönäkymät

Ravintolat West Villagessa

Kun kerran olet “villissä” lännessä, miksi et myös söisi samaan tyyliin. Osoitteessa 519 Hudson Street, Cowgirl tarjoilee hyvää texmex-/eteläamerikkalaista ruokaa. Paikan kitsch ulkonäkö antaa oman säväyksensä ja kokemus kannattaa kruunata “baked potato” -nimisellä jälkiruoalla. Jos haluat jatkaa cowboy-tunnelmissa, White Horse Tavern on myös vierailun arvoinen paikka. Tässä ravintolassa aika on pysähtynyt ja tuntuu kuin joku voi kohta aloittaa tappelun varastetun hevosen takia. Mitä tietysti ei tapahdu, mutta nähtävää riittää erikoisista baarivieraista seinillä oleviin kuviin ja esineisiin. Toinen mukava paikka haukata purtavaa on Bus Stop Cafe, josta saa hyvää perusruokaa. Siellä käyvät paikalliset, eikä turisteja näy. Jos haluat maistella naapuruston perheravintoloiden paikallisherkkuja, lähde West Villagen ruokakierrokselle.

West Village New Yorkissa - Cowgirl West Village New Yorkissa - Cowgirl annos

Hotellit West Villagessa

West Villagessa on hyvin vähän hotelleja, mutta jos haluat yöpyä alueella, varaa huone The Jane -hotellista. Toinen vaihtoehto on viktoriaanistyylinen majatalo Incentra Village. Tämä erinomaisella paikalla sijaitseva guesthouse tarjoaa huoneita, joissa kaikissa on toimiva takka. Yöpyminen siellä on erityinen kokemus, sillä tuntuu kuin olisit matkustanut 1800-luvulle.

West Village New Yorkissa - Hotellinäkymä West Village New Yorkissa - Hotelli

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja