Halloween New Yorkissa 2021

Halloween New Yorkissa

Halloween New Yorkissa on vuosittainen hauska tapahtuma jota ihmiset odottavat innolla. He pukeutuvat mitä erikoisimpiin naamiaisasuihin ja lapset kiertävät naapurustoa keräämällä karkkia sanoen karkki vai kepponen (trick or treat). Lue tästä parhaat vinkkini onnistuneeseen Halloweeniin New Yorkissa!

Mikä Halloween on?

Alunperin Halloween oli pakanallinen juhla. Vainajahenkien uskottiin olevan liikkeellä sinä päivänä. Nykyään ihmiset juhlivat Halloweenia pukeutumalla (pelottaviin) naamiaisasuihin. Lapset kiertävät ovelta ovelle keräämässä karkkia. Jos he eivät saa karkkia, uhkaavat he tehdä kepposia. Tämän takia aktiviteetin nimi on karkki vai kepponen (englanniksi trick or treat). Kaikki tehdään kuitenkin hyvässä mielessä, sillä tarkoitus ei ole tehdä ilkeyksiä.

Milloin Halloween on?

Halloween on joka vuosi 31.10.

Halloween-leivonnaisia ja makeisia New Yorkissa Halloween-kurpitsoita New Yorkissa

Mitä Halloweenina tapahtuu?

Halloweenin aikana (ja sitä edeltävinä viikkoina) osa kaupoista ja taloista koristellaan Halloween-symboleilla ja -koristeilla: esimerkiksi lepakoilla, hämähäkeillä, noidilla, luurangoilla, tekoverellä, hautakivillä sekä tietenkin kummituksilla ja kurpitsoilla, joihin on kaiverrettu pelottavia kuvia. Näitä symboleja näkyy myös ihmisten vaatteissa.

Kaupat ovat New Yorkissa auki normaalisti Halloweenina, sillä se ei ole virallinen pyhäpäivä. Myös metrot kulkevat normaalisti.

Halloweenin opastetut kierrokset

Jos haluat kokea jotain karmivan jännittävää, niin suosittelen ottamaan osaa Madame Morbid’s Trolley -kierrokselle. Tämä puolitoistatuntinen kierros viktoriaaniseen tyyliin sisustetussa rollikassa saa ihosi kananlihalle samalla kun tutustut Brooklynin aavemaisiin osiin! Tämä kierros on saatavilla keskiviikosta sunnuntaihin.

Toinen vaihtoehto, joka vie sinut pitkin New Yorkin aavemaisia paikkoja, on Ghost Tour of Greenwich Village -kävelykierros. Näet New Yorkin aavemaisimpia kolkkia, kuten Edgar Allan Poe and the Hanging Tree:n talon Washington Square Parkissa.

Jos haluaisit tutustua paremmin Broadwayn kummitustarinoihin, voit varata tämän Haunted Broadway -kävelykierroksen. Sen aikana vierailet teattereissa, joissa kummittelee, ja laulat kuuluisista musikaaleista (Ghost, Phantom of the Opera) tuttujen aiheeseen sopivien kappaleiden mukana.

Halloween-bileet

Toinen mahtava tapa viettää Halloweenia New Yorkissa on lähteä Halloween-bileisiin johonkin kaupungin hienoista klubeista tai kattoterassibaareista. Lähde juhlimaan Halloweenia parhaimpiin naamiaisasuihin pukeutuneiden paikallisten kanssa ja tanssi pilkkuun asti!

Katso tästä kaikki Halloween-bileet New Yorkissa

Halloween New Yorkissa - koristeltu talo

Mitä Halloweenina voi New Yorkissa tehdä?

(Greenwich) Village Halloween Parade alkaa kello 19.00 New Yorkissa. Siihen voivat osallistua kaikki (Halloween-asuun pukeutuneet) – myös sinä! Paraati kerää paikalle yli 50 000 ihmistä ja tapahtumaan kuuluu myös livemusiikkia, ja ihmiset pukeutuvat villeimpiin naamiaisasuihin.

Ericin vinkki: Jos haluat osallistua paraatiin, saavu paikalle naamiaisasuun pukeutuneena ja valmistaudu odottamaan jonossa jonkin aikaa. On parasta saapua paikalle ajoissa, jotta pääset paraatin alkupäähän. Jos saavut liian myöhään paraatin jo lähdettyä liikkeelle, ei kulkueeseen osallistuminen luultavasti onnistu. Jos haluat nähdä paraatin, paras paikka siihen on West 4th Street ja 6th Avenue.

Halloween New Yorkissa - Village Halloween Parade

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja