Halloween New Yorkissa 2024

Halloween New Yorkissa

Halloween New Yorkissa on hauska vuosittainen tapahtuma, jota ihmiset odottavat innolla. Halloween on joka vuosi 31. lokakuuta, jolloin kaikki pukeutuvat mitä erikoisimpiin naamiaisasuihin ja lapset kiertävät naapurustoa keräämällä karkkia sanoen karkki vai kepponen (trick or treat). Lue tästä parhaat vinkkini, mitä tehdä Halloweenina New Yorkissa!

Contents

Mitä Halloweenina voi New Yorkissa tehdä?

Halloween New Yorkissa on hauska kokemus kummitustarinoista koiriin hassuissa asuissa ja karkki tai kepponen -tapahtumista taidokkaasti koristeltuihin taloihin. Erilaista tekemistä riittää New Yorkissa Halloweenina.

The Village Halloween-paraati New Yorkissa

(Greenwich) Village Halloween Parade alkaa kello 19.00 New Yorkissa. Siihen voivat osallistua kaikki (Halloween-asuun pukeutuneet) – myös sinä! Paraati kerää paikalle yli 50 000 ihmistä ja tapahtumaan kuuluu myös livemusiikkia, ja ihmiset pukeutuvat villeimpiin naamiaisasuihin.

Ericin vinkki: Jos haluat osallistua paraatiin, saavu paikalle naamiaisasuun pukeutuneena ja valmistaudu odottamaan jonossa jonkin aikaa. On parasta saapua paikalle ajoissa, jotta pääset paraatin alkupäähän. Jos saavut liian myöhään paraatin jo lähdettyä liikkeelle, ei kulkueeseen osallistuminen luultavasti onnistu. Jos haluat nähdä paraatin, paras paikka siihen on West 4th Street ja 6th Avenue.

Halloween New Yorkissa - Village Halloween Parade

Halloween-bileet

Toinen mahtava tapa viettää Halloweenia New Yorkissa on lähteä Halloween-bileisiin johonkin kaupungin hienoista klubeista tai kattoterassibaareista. Lähde juhlimaan Halloweenia parhaimpiin naamiaisasuihin pukeutuneiden paikallisten kanssa ja tanssi pilkkuun asti!

Katso tästä kaikki Halloween-bileet New Yorkissa

Halloweenin opastetut kierrokset

Opastettu kierros, joka vie sinut pitkin New Yorkin aavemaisia paikkoja, on Ghost Tour of Greenwich Village -kävelykierros. Näet New Yorkin aavemaisimpia kolkkia, kuten Jefferson Market Libraryn ja Hanging Tree’n talon Washington Square Parkissa.

New Yorkissa toinen karmiva juttu on käydä vanhan kirkon katakombeissa Manhattanilla. Pääset kävelemään läpi kirkon tiloissa, jotka ovat muuten suljettuja yleisöltä, ja näkemään 1700- ja 1800-luvulla eläneiden newyorkilaisten hautoja. Katakombikierroksen aikana opit lisää kaupungin historiasta.

Haluatko tutustua New Yorkin synkkään menneisyyteen? Lähde opastetulle Gangsters and Ghosts -kierrokselle. Reitin varrella saat kuulla oppaan johdolla kaiken rikoksista, gangstereista ja paikoista, joissa kummittelee. Kuuntele hyytäviä tarinoita samalla kävellessänne Little Italian, Chinatownin ja West Villagen läpi.

Halloween-leivonnaisia ja makeisia New Yorkissa Halloween-kurpitsoita New Yorkissa

Lasten Halloween

Jos olet menossa lasten kanssa New Yorkiin Halloweenina, heillekin löytyy paljon eri aktiviteetteja. Pääset osaksi tätä amerikkalaista kokemusta esimerkiksi käymällä jonkun museon karkki tai kepponen -tapahtumassa, katsomassa Washington Square Parkissa järjestettävää koirien Halloween-asukilpailua tai pitämässä hauskaa Luna Parkissa järjestettävässä Halloween Harvest Festivalissa.

Tompkins Square Halloween Dog Parade

New Yorkissa järjestetään vuosittain Tompkins Square Halloween Dog Parade, jossa voit nähdä satoja eri asuihin puettuja koiria, jotka astuvat lavalle yksi kerrallaan parhaan asun palkinnon toivossa. Näe esimerkiksi ranskanperunoiksi pukeutunut corgi ja chihuahua Pinhead-hahmona.

Halloween New Yorkissa - koristeltu talo

Mikä Halloween on?

Alunperin Halloween oli pakanallinen juhla. Vainajahenkien uskottiin olevan liikkeellä sinä päivänä. Nykyään ihmiset juhlivat Halloweenia pukeutumalla (pelottaviin) naamiaisasuihin. Lapset kiertävät ovelta ovelle keräämässä karkkia. Jos he eivät saa karkkia, uhkaavat he tehdä kepposia. Tämän takia aktiviteetin nimi on karkki vai kepponen (englanniksi trick or treat). Kaikki tehdään kuitenkin hyvässä mielessä, sillä tarkoitus ei ole tehdä ilkeyksiä.

Mitä Halloweenina tapahtuu?

New Yorkissa Halloweenin aikana (ja sitä edeltävinä viikkoina) osa kaupoista ja taloista koristellaan Halloween-symboleilla ja -koristeilla: esimerkiksi lepakoilla, hämähäkeillä, noidilla, luurangoilla, tekoverellä, hautakivillä sekä tietenkin kummituksilla ja kurpitsoilla, joihin on kaiverrettu pelottavia kuvia. Näitä symboleja näkyy myös ihmisten vaatteissa.

Kaupat ovat New Yorkissa auki normaalisti Halloweenina, sillä se ei ole virallinen pyhäpäivä. Myös metrot kulkevat normaalisti.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja