Meatpacking District New Yorkissa

Meatpacking District New Yorkissa

Meatpacking District New Yorkissa on yksi Manhattanin kaupunginosista ja sijaitsee suurin piirtein West 14th Streetistä Gansevoort Streetille ja Hudsonjoelta Hudson Streetille. Tosin tämän pohjoispuolella sijaitseva osa West 16th Streetille asti ja Hudson Streetin idän puoleinen osa lasketaan usein myös kuuluvan Meatpackingiin. Viime vuosina (osittain High Line Parkin rakentamisesta johtuen) alue on kasvanut kohti pohjoista West 16th Streetille ja Hudson Streetistä itään. 1900-luvulla alue tunnettiin teurastamo- ja varastoalueena, josta alueen nimi tuleekin. Nykyään rakennuksia on jäljellä vain kolmisenkymmentä. Nykyään kaupunginosa tunnetaan eloisasta ja tyylikkäästä yöelämästä.

Contents

Mitä tehdä Meatpacking Districtillä

Kannattaa ehdottomasti käydä Meatpacking Districtillä, kun olet New Yorkissa. Se on suhteellisen pieni naapurusto, mutta sillä on oma tunnelmansa. Nähtävyyksiä Meatpackingissä on myös useita. Se on mukava paikka aloittaa shoppailupäivä ja syödä hyvin tai viettää iltaa.

Meatpacking District New Yorkissa - High Line Meatpacking District NYC - rakennuksia

High Line Park

Erityinen osa Meatpacking Districtiä on High Line Park. Puisto on rakennettu vanhalle kohotetulle junaradalle ja tarjoaa erilaiset näkymät kaupungille ja on täynnä kauniita kasveja ja taidetta. Älä jätä tätä väliin varsinkaan kesällä, kun puiston kasvit ovat täydessä kukassa. Siellä voi loikoilla tai katsella tähtiä, ja katutasostakin näkee erityisiä kohokohta. Meatpacking District on yksi kaupunginosista, jossa kaikki kadut on päällystetty mukulakivillä.

Meatpacking District NYC - High Line Park

Whitney Museum

Whitney-museo, koko nimeltään Whitney Museum of American Art New York, on amerikkalaisen taiteen museo New Yorkissa. Kauniissa rakennuksessa on amerikkalaista taidetta 1900-luvulta. Siellä on yli 21 000 taideteosta ja kaikille jotain: maalauksia, patsaita, piirroksia, valokuvia ja videoita. Museosta löytyy myös mukava kattoterassi, jossa voi rentoutua kesällä juoden vaikka drinkit ja katsellen upeaa näköalaa ympäröivästä Meatpacking Districtistä.

9/11 Ground Zero Museum Workshop

9/11 Ground Zero Museum Workshopissa pääset tutustumaan FDNY:n työntekijöiden ja pelastusjoukkojen elämään 9/11-iskujen jälkeen. Työpajan perustaja toimi Ground Zeron virallisena valokuvaajana, minkä ansiosta hän pystyi ottamaan harvinaisia valokuvia ja hankkimaan erityisiä esineitä, jotka voi nyt nähdä ja joita voi pidellä pienessä museossa. Museoon tutustuu parhaiten interaktiivisen audiokierroksen avulla, joka kertoo lisää Ground Zeron raivauksesta.

Chelsea Market

Chelsea Market on niin iso, että se valtaa kokonaisen korttelin. Entinen keksitehdas on täynnä ruokakojuja ja ravintoloita. Se on yksi maailman suurimmista “food marketeista”. Siellä on hauska kiertää aamulla ja kerätä aamiaistarvikkeet. Tai koota piknik-kori ja syödä herkut jollakin Little Islandin nurmialueista. Tämä paaluille rakennettu puisto on vain parin minuutin päässä.

Meatpacking District NYC - Whitney Museum Meatpacking District NYC - Chelsea Market

Meatpacking District – missä kannattaa syödä?

Meatpacking District on mukava alue lähteä ulos illanviettoon. Sieltä löytyy kaikenlaisia tyylikkäistä ravintoloita, joista voit aloittaa iltasi. Ota suunnaksi Dos Caminos, jos mielesi tekee meksikolaista ruokaa. Se on suosittu meksikolainen ravintola New Yorkissa ja siihen on syy: ruoka on todella herkullista. Ravintoloita on monia, mutta Meatpacking Districtin ravintola on yksi parhaista. Tunnelma on vieraanvarainen ja guacamole todella maistuvaa. Voit myös suunnata ranskalaiselle aterialle Pastisiin, joka on trendikäs Meatpacking District -tyylinen bistro. Toinen mukava paikka haukata purtavaa tai juoda jotain on RH Rooftop Restaurant. Ravintola on hyvin erityinen, sillä se sijaitsee huonekaluliikkeen katolla. Voit jopa juoda lasillisen viiniä tutkaillen huonekaluja ja valita uuden sohvan saman tien. Mutta terassille tullaan pääasiassa nauttimaan roséviinistä ja auringosta.

Meatpacking District in New York RH Rooftop Meatpacking District NYC - Dos Caminos

Hotellit Meatpacking Districtillä

Meatpackingissa ei ole paljon hotelleja, mutta kaksi hyvää vaihtoehtoa ovat The Standard High Line ja Gansevoort Meatpacking NYC. Molemmista löytyy trendikäs kattoterassibaari, joten ne ovat myös loistavia illanviettoon. The Standard -hotellin alta, The Standard Biergarten -hotspotin vierestä löytyy The Standard Grill. Täällä mikään tosin ei ole standardia, sillä ravintolassa on trendikäs tunnelma – ihan kuin olisit klubilla (mutta ilman DJ:ta). The Standard Grill tarjoilee herkullisia liha- ja kala-annoksia. Kesäisin heiltä löytyy kiva terassi, jossa voit ihastella New Yorkin katuelämää samalla kun siemailet cocktailia.

Meatpacking District New York Standard Hotel Meatpacking District New York Gansevoort Hotel

Meatpacking Districtin historia

Meatpacking Districtin historia ei ole yhtä trendikäs kuin sen nykyinen imago. 1960-luvulla alkanut laskukausi saavutti pohjansa 1980-luvulla. Meatpacking District oli rujo teollisuusalue ja silloisen huumekaupan ja prostituution keskus. Vain pari vuotta myöhemmin 1990-luvulla asiat olivat jo parempaan päin. Muutos alkoi, kun trendikkäät putiikit ja yöelämä muuttivat alueelle ja näyttivät suunnan alueen uudelle tyylille. Nyt melkein kaksi vuosikymmentä myöhemmin Meatpacking District tunnetaan nimenomaan yöelämästä ja muodista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja