9/11 Ground Zero Museum Workshop New Yorkissa

Osta liput nyt
9/11 Ground Zero Museum Workshop New Yorkissa

9/11 Ground Zero Museum Workshop New Yorkissa on pieni museo, joka esittelee valokuvia ja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jäljiltä löytyneitä esineitä. Iskujen jälkeen muun muassa New Yorkin palolaitoksen (Fire Department New York, FDNY) työntekijät siivosivat useiden kuukausien ajan Ground Zeron aluetta New Yorkissa. Työpajan perustaja Gary Marlon Suson toimi valokuvaajana Ground Zerolla ja näki läheltä monta asiaa. 9/11 Museum Workshopiin hän on koonnut ottamiaan kuvia ja löytämiään esineitä, joita myös museokävijät voivat pidellä. Osta 9/11 Workshop -liput tästä

9/11 Ground Zero Museum Workshop

Perustaja Gary Marlon Suson oli FDNY:n virallinen valokuvaaja Ground Zerolla. Tämä johdosta hän pääsi ottamaan harvinaisia valokuvia ja sai käsiinsä erityisiä esineitä, joita kävijät voivat nyt katsella ja koskettaa 9/11 Workshopissa. Museo on saanut inspiraationsa Amsterdamissa sijaitsevasta Anne Frankin talosta, joka on pieni, tiettyyn tapahtumaan keskittyvä museo. Tässä tapauksessa keskitytään FDNY:n ihmisten sekä pelastusjoukkojen elämään. Meatpacking Districtillä sijaitsevassa museossa pääset näkemään valokuvia uhreja etsivistä pelastustyöntekijöistä ja koirista, Ground Zeron alla olevista PATH-tunneleista ja “Honor Guard” -seremoniasta, joka suoritettiin kollegan löytyessä. Etsintöjen aikana löydettiin monia kaksoistorneista peräisin olevia esineitä, jotka voi nyt nähdä Ground Zero -museossa. Näitä on muun muassa “Frozen Clock”, pysähtynyt kello, joka näyttää täsmälleen ajan, jolloin ensimmäinen torni sortui, sekä PATH-asemalta löytynyt kalenteri, jossa lukee “Today is September 11” (tänään on 11. syyskuuta). Ground Zero Workshopista tekee erityisen se, että pääset pitelemään esineitä ja perustaja Gary on paikalla kertomassa lisää kokemuksestaan. Tämä museo New Yorkissa on paras kokea interaktiivisen audio-oppaan avulla. Se vie sinut valokuvaa syvemmälle ja kertoo kun esineitä voi koskea. Voit myös kuulla katkelmia, jotka nauhoitettiin Ground Zerolla: esimerkiksi koirien haukuntaa, rauniojätettä kuljettavien kuorma-autojen ääniä ja rukousten lausuntaa.

9/11 Ground Zero Museum Workshop New Yorkissa - Museoesineitä 9/11 Ground Zero Museum Workshop New Yorkissa - Näyttely

9/11 Museum ja 9/11 Workshop: mitä eroa?

9/11 Ground Zero Workshopin lisäksi New Yorkista löytyy 9/11 Museum. 9/11 Museum sijaitsee 9/11-muistomerkin vieressä ja kertoo syyskuun 11. päivän tapahtumista, sen taustoista ja uhreista, kun taas 9/11 Ground Zero Museum Workshop on interaktiivinen museo, joka keskittyy iskujen jälkeiseen aikaan ja Ground Zeron raivaustöihin. Museosta poiketen työpajassa voi koskea ja pidellä esineitä.

Ericin vinkki: Virallinen 9/11-museo keskittyy itse 9/11-iskuihin ja se on ehdoton käyntikohde. Museokäynnin jälkeen voit käydä työpajassa syventymässä tapahtumiin. Ground Zero Workshop näyttää, minkälaista oli olla Ground Zerolla etulinjan pelastustyöntekijänä. Pääset myös koskettamaan iskuista säilyneitä esineitä. Museo on hyvin intiimi paikka ja siksi kokemus voi olla hieman pelottava: jokaisella valokuvalla ja esineellä on tarinansa.

Käytännön tietoa

Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi kupongin (voucher), jonka voit tulostaa ja käyttää lippuna tai näyttää sen mobiililippuna puhelimestasi.

  • Sijainti: 420 West 14th Street, Meatpacking District

Osta 9/11 Workshop -liput tästä

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja