Little Island New Yorkissa

Little Island New Yorkissa

Little Island New Yorkissa on paaluilla seisova puisto Hudsonjoen rannassa. Little Island sijaitsee Chelsean kaupunginosassa ja muodostaa Pier 55 -laiturin. Kaupunginpuisto on rakennettu 280:n alhaalta ylös laajenevan betonipylvään päälle. Tämä vihreä keidas on osa Manhattanin länsipuolella sijaitsevaa Hudson River Parkia ja näyttää hyvin futuristiselta. Puistoon pääsee kahta kävelysiltaa pitkin: sekä North Bridge että South Bridge alkavat Hudson River Greenwayn luota.

Little Island Pier 55 -laiturilla

Little Island näyttää kaukaa tietysti hyvin erikoiselta. Kuitenkin kun vierailet saarella, se on enimmäkseen “vain” puisto. Mutta kaunis sellainen! Jos kävelet puiston läpi näet peräti 35 eri puulajia, 65 eri pensaslajiketta ja parisataa muuta kasvilajia. Siksi sitä voidaan perustellusti kutsua Hudsonin vihreäksi keitaaksi. Voit kulkea polkuja pitkin saaren korkeimpiin kohtiin, joista avautuvat kauniit näkymät Manhattanille, New Jerseyyn ja ympäröivälle joelle. Yritä myös löytää kaariportti, joka johtaa “salaiseen puutarhaan” täynnä kaikenlaisia valkoisia kukkia. Haluatko pitää tauon? Little Islandilla on kolme nurmialuetta, joissa voi nauttia auringosta ja piknikistä. Puistossa on ilmaiset vessat, jotka sijaitsevat luolamaisessa tilassa. Vessakäynti ei siis ole vain kätevä, vaan myös hauska kokemus.

Little Island New Yorkissa - Paaluilla seisova puisto Little Island New Yorkissa - Vihreä keidas

Little Islandin tausta

Little Island -idea syntyi vuonna 2012. Se on miljonääri Barry Dillerin ja hänen vaimonsa, muotisuunnittelija Diane von Furstenbergin projekti. Little Islandin on suunnitellut tunnettu englantilainen suunnittelija Thomas Heatherwick, joka on luonut myös The Vessel -rakennelman. Little Islandin aaltoileva muotoilu on saanut inspiraationsa vedessä kelluvasta lehdestä. Saaren rakentaminen alkoi vuonna 2017 ja projekti valmistui vuonna 2021.

Tapahtumat New Yorkin Little Islandilla

Puistossa on kaksi esiintymislavaa. Teatteri-, musiikki- ja tanssiesityksiä varten on 700-paikkainen amfiteatteri The Amph. Ja salaisessa puutarhassa on pienempi teatteri nimeltä The Glade, jossa voivat esiintyä kaikenlaiset artistit bändeistä katusoittajiin.

Little Islandilla vierailu

Little Island sijaitsee Hudson River Greenwayn varrella paikassa, jonka ohi kulkivat aiemmin vain pyöräilijät, jalankulkijat ja skeittarit. Alue ei ole turistikohde, joten Little Islandin läheisyydessä ei ole kovin vilkasta. Puisto antaa mukavan uuden sysäyksen naapurustolle. Lähistöllä on useita muita nähtävyyksiä, jotka voi mukavasti yhdistää vierailuun Little Islandilla. The atmosphericunnelmallinen Meatpacking District sijaitsee lähellä, samoin Whitney Museum. Ja jos haluat vaihtaa Midtownin lasin ja betonin hieman pidemmäksi aikaa puihin ja kasveihin, aloita kävelemällä High Line ja päätä sitten visiitti rentoutumalla Little Islandin nurmella.

Ericin vinkki: Kun olet tutustumassa Little Islandin lähettyvillä oleviin naapurustoihin ja nähtävyyksiin, puisto tarjoaa täydellisen levähdyspaikan. Voit napata mukaan lounasta läheisestä kauppahallista Chelsea Marketista ja mennä puistoon piknikille. Kauniina päivinä voit nauttia auringosta nurmialueilla ja, kun on kuuma, raikas tuuli joella viilentää mukavasti.

Little Island New Yorkissa - Saari

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja