Parhaat näköalapaikat New Yorkissa

Parhaat näköalapaikat New Yorkissa

Parhaat näköalapaikat New Yorkissa ovat korkealla kaupungin yläpuolella. Eri näköalapaikkoja löytyy ympäri kaupunkia. Tunnetuimpia näköalatasanteita ovat Empire State Building, Top of the Rock ja One World Observatory. Pilvenpiirtäjät ja kattoterassibaarit eivät ole ainoita henkeäsalpaavia näköaloja tarjoavia paikkoja, vaan sinulla on myös loistavat näkymät kaupunkiin Brooklynin sillalta ja Manhattan Bridgelta, Staten Island Ferryltä ja useista puistoista. Olen listannut alle suosikkini New Yorkin näköalapaikoista.

Helikopterilento

Mikä olisikaan parempi tapa nauttia näkymistä Manhattanille kuin lähteä helikopteriajelulle. Tämä on unohtumaton tapa nähdä koko Manhattan. Siksi suosittelenkin varaamaan helikopterilennon New Yorkissa, joka tarjoaa parhaat näköalat, muistot ja valokuvat. Olen itse ollut useammalla lennolla, ja suosittelen sitä kaikille.

Rakennukset

New Yorkista löytyy yli 6000 pilvenpiirtäjää, jotka ovat kaikenmuotoisia ja -kokoisia. Osa korkeimmista ja kuuluisimmista ovat avoinna yleisölle, ja voit vierailla niissä huipulla asti. Nämä rakennukset tarjoavat New Yorkin huikeimmat näköalat. Haluatko tietää, mikä niistä on paras vierailukohde? Vertaile New Yorkin näköalatasanteita!

Empire State Building

Empire State Building on avoinna 365 päivää vuodessa kello kello 09.00 – 00.00 ja sitä pidetään yhtenä maailman tunnetuimmista rakennuksista. Voit vierailla 86. kerroksessa, ja lisämaksusta myös 102. kerroksessa! Näköalat Empire State Buildingin huipulta ovat todella näkemisen arvoiset.

One World Observatory

One World Observatory on New Yorkin korkein rakennus. Pilvenpiirtäjä, joka aiemmin tunnettiin Freedom Towerina, on 542 metriä korkea antenni mukaan luettuna, ja ilman antennia yhtä korkea kuin Twin Towerit olivat ennen: 417 metriä. One World Observatoryn näköalatasanne koostuu kolmesta kerroksesta. Sinulla on 360 asteen näköalat lasin takaa 100., 101. ja 102. kerroksesta. Näet Downtown Manhattanin, Brooklynin, Staten Islandin, Vapaudenpatsaan ja New Jerseyn.

Top of the Rock

Toinen kaunis ja ainutlaatuinen näköalapaikka New Yorkissa on Top of the Rockin 70. kerros. Rakennus sijaitsee aivan keskellä Manhattania ja voit tehdä 360 asteen kierroksen näköalatasanteella. Näkymät ovat huikeat jokaisesta kulmasta. Top of the Rockista käsin sinulla on parhaat näköalat Central Parkiin, jopa paremmat kuin Empire State Buildingista. Näet Brooklyn Bridgen, Empire State Buildingin, Chrysler Buildingin ja monta muuta tunnettua nähtävyyttä! Manhattanin lisäksi näet myös Brooklynin, New Jerseyn ja Queensin.

Edge Observation Deck

Hudson Yardsin naapurustossa länsi-Manhattanilla on myös oma näköalatasanteensa: Edge Observation Deck. Edge on eteläisen pallonpuoliskon korkein ulkoilmatasanne, joka tarjoaa aivan uudenlaisen näkymän Midtown Manhattanista. Terassin kaltevat lasiseinät ja lattian lasipaneelit osassa tasannetta varmistavat, että voit nauttia näkymistä – ja korkeudesta – hyvin erityisellä tavalla.

Parhaat nakoalapaikat New Yorkissa - Empire State Building Parhaat nakoalapaikat New Yorkissa - One World Observatory

Summit One Vanderbilt

Grand Central Terminalin vierestä löytyy pilvenpiirtäjä One Vanderbilt ja sen näköalatasanne Summit New York. Tämä näköalapaikka 305 metrin korkeudessa sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Manhattanin itäpuolella. Sijaintinsa ansiosta rakennuksesta avautuu hyvin erityinen näkymä läheiseen Chrysler Buildingiin. Et ole nähnyt Empire State Buildingia myöskään samalla tavalla. Vaikka New Yorkissa on jo melkoisesti näköalatasanteita, Summit tuo valikoimaan mukanaan jotain erityistä. Suosittelen kaikille käyntiä Summitissa!

Ericin vinkki: “Matkasta New Yorkiin jää jotain puuttumaan ilman maisemien ihailua korkealta. Mikäli saavut New Yorkiin ensimmäistä kertaa, älä jätä väliin Empire State Buildingiä. Se on New Yorkin ikoni, ja näet sen jokaisessa elokuvassa ja TV-sarjassa, joita katsot. Kuitenkin Top of the Rockista on kivemmat näköalat Central Parkiin päiväsaikaan ja sieltä käsin voit nähdä Empire State Buildingin. Hanki yksi New Yorkin alennuspasseista vieraillaksesi näissä kohteissa edullisemmin. Sisäänpääsy sisältyy passiin, joten jos sinulla on mahdollisuus käydä molemmissa, niin mene Top of the Rockiin päivällä ja Empire State Buildingiin illalla.”

Kattoterassibaarit

Kukapa ei nauttisi huikeista näköaloista kattoterassibaarista drinkkiä siemaillen ja tyylikkäistä juhlista nauttien? Valitse yksi monista cocktail-baareista nauttiaksesi New Yorkin näköaloista ja lempijuomastasi. Suosikkejani kattoterassibaareista ovat Gansevoort Hotel ja 230 Fifth. Voit syödä illallista ja juhlia molemmissa baareissa. Päästyäsi huipulle tulet hämmästymään huimista näkymistä Manhattanille lintuperspektiivistä. Voit myös valita yhden monista kattoterassibaareista Times Squarella tai esimerkiksi SoHossa. Onko sinulla vaikeuksia valita? Siinä tapauksessa kattoterassibaarikierros on täydellinen sinulle! Huomio: ikäraja on 21. Oletko alle 21-vuotias? Saatat päästä lounge clubiin iltapäivällä.

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas sijaitsee Liberty Islandilla, jonne pääset laivalla Battery Parkista (Lower Manhattan). Liberty Island on kansallispuisto, jossa voit valita kahden näköalapaikan, jalustan ja kruunun välillä. Kannattaa pitää mielessä, että lippuja kruunuun on myynnissä vain rajoitettu määrä, ne ovat usein loppuunmyytyjä kuukausia etukäteen. Päästäksesi kruunuun sinun täytyy myös kiivetä ylös todella kapeaa portaikkoa pitkin. Nähdäksesi upeat New Yorkin näköalat sinun ei kuitenkaan tarvitse mennä sisään Vapaudenpatsaaseen, sillä näet suuren osan New Yorkia pelkästään Liberty Islandilta käsin.

Näkymät vesiltä käsin

Toinen kiva vaihtoehto on ihailla kaupunkimaisemia vesiltä käsin. Voit suunnata yhdelle East Riverin ylittävistä silloista, hypätä lauttaan tai varata yhden kaupunkiristeilyistä New Yorkissa. Laivan kannella tai sillalla seisominen, tai puistossa rentoutuminen veden äärellä tuo uuden ulottuvuuden maisemaan.

NYC Ferry

NYC Ferry on lauttareittien verkosto Manhattanin itäpuolella. Vain 4.00$ hintaan voit ottaa lauttakyydin ja nauttia kauniista kaupunkimaisemista. Valittavanasi on useita eri reittejä. Parhaat maisemat mielestäni saat East River -reitillä tai South Brooklyn -reitillä. Kaikista lautoista löytyy kahvila, josta voit ostaa kahvia, pikkupurtavaa sekä olutta ja viiniä.

Staten Island Ferry

Haluaisitko ihailla kaupunkimaisemia ilman, että sinun täytyy maksaa siitä? Hyppää Staten Island Ferryn kyytiin! Ilmainen lautta yhdistää Staten Islandin Manhattaniin. Se liikennöi vuoden jokaisena päivänä kellon ympäru  ja siksi voit näin nauttia Manhattanin siluetista mihin tahansa aikaan tahansa. Lisäksi lautta kulkee Vapaudenpatsaan ohitse. Muista myös katsoa toiseen suuntaan, sillä näet Brooklynin sillan sekä Manhattan Bridgen.

Parhaat nakoalapaikat New Yorkissa - Staten Island Ferry Parhaat nakoalapaikat New Yorkissa - Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

Tarkemmin ajateltuna New Yorkissa ilmaisia näköalapaikkoja on itse asiassa useampia. Brooklynin silta on todellinen nähtävyys, joten olen varma, että kävely sillan yli on sinun 
”to do” -listallasi. Muistathan käydä samalla Brooklyn Bridge Parkissa. Kävele pitkin Washington Streetiä ja näet heti kättelyssäpuiston, josta on upeat näkymät Manhattanille! Tämä on paras paikka rentoutua hetkeksi ja katsella Manhattania välimatkan päästä. Ja kaikki tämä ilmaiseksi!

Ericin vinkki: “Mikäli vierailet Brooklynin sillalla ja Brooklyn Bridge Parkissa, mene ensin metrolla Brooklyniin. Jos ylität historiallisen sillan Manhattanilta Brooklyniin, olet selin Manhattanin siluettiin nähden. Se olisi harmi! Siksi suosittelen menemään ensin Brooklyn Bridge Parkiin ja rentoutumaan siellä hetken. Lähde sen ylittämään siltaa ja näet samalla, miten upean Manhattanin siluetin tulee lähemmäs. Parhaat näköalapaikat löydät Eric’s New York -sovelluksen “DUMBO – Brooklyn Bridge” -kävelyreitin varrelta. Olen suunnitellut kaikki kävelyreitit siten, että pääset nauttimaan upeista näköaloista!”

Manhattan Bridge

Manhattan Bridge yhdistää Canal Streetin Chinatownissa Downtown Brooklyniin. Manhattan Bridgeltä sinulla on hyvät näköalat Chinatowniin, mutta ehdottomasti myös Manhattanille. On helpompaa ottaa kaupunkimaisemakuva tältä sillalta kuin Brooklyn Bridgeltä, sillä tällä tavoin sinun kuviisi ei tule rautavaijereita mukaan. Kävelytie kulkee sillan sivua pitkin, joten näkymät ovat loistavat.

Weehawken

Weehawken sijaitsee Hudson Riverin toisella puolella New Jerseyssä. Koska Weehawkenin bulevardin on Manhattania vastapäätä, voit kuvitella miten hienot näkymät sieltä avautuvat. Voit ottaa yhden Hudsonjoki-lautoista Manhattanilta. Matka Weehawkeniin vie 20 minuuttia Manhattan World Financial Center -terminaalista, Manhattan Pier 11 / Wall Street -terminaalista tai Manhattan Midtown / West 39th Street -terminaalista. Yhdensuuntainen lippu maksaa 9$ ja 6–11-vuotiailta lapsilta 6$ West 39th Street -terminaalista. Voit nauttia hienoista maisemista samalla kun ylität Hudsonjoen! Saapuessasi Weehawkeniin ylitä ratikkakiskot ja kävele rappuset ylös. Katsot itse asiassa alas Hudsonjoelle. Kävele bulevardia pitkin ja istu hetkeksi alas. Tämä näkymä on huikea, erityisesti auringonlaskun aikaan!

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja