Brooklyn Bridge Park New Yorkissa

Brooklyn Bridge Park New Yorkissa

Brooklyn Bridge Park New Yorkissa sijaitsee veden rajassa Brooklynin sillan alla, kuten nimi antaa ymmärtää. 34 hektaarin kokoinen puisto on tunnettu puutarhoista, kävelyreiteistä joen varrella ja kukkuloista, jotka blokkaavat liikenteen metelin. Brooklyn Bridge Parkin ainutlaatuisin yksityiskohta on kuitenkin näkymä Manhattanille.

Contents

Pier 4 -laiturin ranta

Puisto on jaettu eri osiin, jotka kaikki ovat omalla tavallaan charmikkaita ja sopivat tietylle kohderyhmälle: Pier 1, Pier 2, Pier 3, Pier 3 Greenway Terrace, Pier 4 Beach, Pier 5, Pier 6, John Street, Main Street, Empire Fulton Ferry, Fulton Ferry Landing, Greenway ja Gardens. Monet päätyvät istumaan Brooklyn Bridge Parkin rappusille, mutta nurmikko Pier 4:n rannassa on myös hyvä paikka.

Ericin vinkki: Voit tutustua Brooklyn Bridge Parkiin “DUMBO – Brooklyn Bridge” –kävelyreitin avulla. Se löytyy Eric’s New York -sovelluksestani. Löydät kävelykierroksen avaamalla sovelluksen ja valitsemalla kohdan “kävelyreitit”. Puiston lisäksi voit tutustua Brooklyn Heightsiin ja DUMBO:on ja ylittää Brooklynin sillan.

Urheilua Brooklyn Bridge Parkissa

Jos haluat jotain tekemistä rentoutumisen sijaan, Brooklyn Bridge Park tarjoaa loputtomasti urheiluvaihtoehtoja. Puistossa on paljon urheilukenttiä sekä juoksu- ja pyöräteitä. Pier 2 ja Pier 5 ovat hyviä paikkoja sporttisille. Vaikka sataisi, on osa Pier 2:sta katettu, joten sade ei estä urheilua. Haluatko tehdä pienen kävelykierroksen? Suuntaa Squibb Park Bridgelle, jolta näkyy Brooklyn ja Manhattanin siluetti upeasti. Toinen hyvä tapa tutustua puistoon on pyörän vuokraus. Greenway-niminen pyöräilyreitti kulkee Pier 1:ltä Pier 6:lle. Pyöräily on sallittu ainostaan pyöräteillä. Jos olet vuokrannut soutuveneen (ilman moottoria) voit kiinnittää sen laituriin rannassa lähellä Pier 4:ä. Kalastaminen on sallittua läntisellä promenadilla Pier 5:n lähellä. Kävikö kalaonni? Kalat voi perata ja puhdistaa paikan päällä, löydät sieltä kaikki tarvittavat välineet. Picnic Peninsulan grillipaikat ovat aivan vieressä.

Brooklyn Bridge Park New Yorkissa - Brooklyn Bridge Brooklyn Bridge Park New Yorkissa - Jane's Carousel

Ruokaa ja juomaa Brooklyn Bridge -puistossa

Luke’s Lobster -ravintolan kuuluisat lobster rollsit löytyvät Brooklyn Bridge Parkista, mutta mikään ei estä sinua ottamasta mukaan omia voileipiä. Puistosta löytyy piknikalueita. Puistoon ei saa tuoda omia alkoholipitoisia juomia, mutta alkoholia voi tietenkin nauttia puiston monissa kahviloissa ja baareissa. Pier 1:llä sijatsee 1 Hotel Brooklyn Bridge. Heidän kattoterassiltaan on yksi parhaista näkymistä Brooklyniin, Brooklyn Bridge Parkiin ja Manhattanille. Myös Pier 6:lla sijaitseva Fornino (Pier 6) tarjoilee maukkaita pizzoja ja nimikkococktaileja kattoterassibaarista, josta on näkymä Vapaudenpatsaalle.

Brooklyn Bridge Park New Yorkissa - rentoutumassa

Empire Stores, DUMBO

Veden ääreltä Brooklynin sillan ja Manhattan Bridgen välistä löytyy vanha varastorakennus, jossa majaansa pitää tänä päivänä useita kauppoja, ravintoloita sekä toimistoja. Se on kiva rakennus ja vierailun arvoinen, jos olet lähistöllä. Näkymä katolta puistoon, Brooklynin sillalle ja kaupungin horisonttiin on upea! Rakennuksesta löydät mm. huonekalukauppoja, useita ravintoloita ja Brooklyn Historical Societyn. Empire Storesissa sijaitsee myös mukava ruokatori, josta saa monien paikallisten ruokapaikkojen tekemiä annoksia. Ruokapaikat on valinnut Time Out -sivuston toimitus.

Brooklyn Bridge Park New Yorkissa - Empire Stores Brooklyn Bridge Park New Yorkissa - Empire Stores katto

Viihdettä lapsille

Puistosta löytyy monta leikkipaikkaa lapsille, erityisesti Pier 6:n läheisyydestä. Siellä on myös kaunis, antiikkinen karuselli: Jane’s Carousel. Se sijaitsee puistossa lähellä lasipaviljongissa Empire Fulton Ferryn läheisyydessä. New Yorkissa on myös paljon muita aktiviteetteja lapsille.

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat: Brooklyn Bridge Park on aina auki paitsi klo 01.00-06.00 välisenä aikana
  • Miten kulkea puistoon: Metrolinjat A/C, 2/3, 4/5, F ja R tai bussit B25 ja B63. Vesitaksi kulkee huippusesongin aikana. Tai voit myös ottaa NYC Ferryn.

Haluatko nähdä lisää puistoja? Löydät tästä yhteenvedon New Yorkin puistoista

Brooklyn Bridge Park New Yorkissa - ilmasta

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja