Leikkipuistot New Yorkissa

New York Bleeckerstreet-leikkipuisto

Leikkipuistot New Yorkissa eivät ole ainoastaan lapsia varten, vaan ovat myös suosittu kohtaamispaikka vanhemmille ja lastenvahdeille. New Yorkista löytyy kaikenlaisia leikkipuistoja: isoja, pieniä, trendikkäitä, rentoja sekä erityisesti pienille lapsille tai hieman vanhemmille suunniteltuja leikkikenttiä. Tälle sivulle on koottu New Yorkin hauskimmat leikkipuistot, joihin on vapaa pääsy ja jotka sopivat 0–12-vuotiaille lapsille.

Contents

Tutustu paikallisiin

Aamu- tai iltapäivä New Yorkin leikkipuistossa on hauskaa ajanvietettä koko perheelle. Central Parkin leikkikenttä esimerkiksi on kaunis ja ainutlaatuinen taustanaan korkeat pilvenpiirtäjät. Ihmisiä on hauska katsella samalla kun lapset tutustuvat paikallisiin, Park Avenuella asuviin lapsiin. Lähde tutustumaan newyorkilaiseen leikkipuistoon!

Maineikkaat leikkipuistot

Koska Manhattan on täynnä kaikenlaisia leikkikenttiä, tulet törmäämään niihin New Yorkissa lasten kanssa. Osalla leikkipuistoista on jopa omat nettisivut kuten Bleecker Streetin leikkipuistolla ja paikalliset asukkaat lahjoittavat huomattavia summia leikkikentän toimintaan. Leikkipuistot sijaitsevat hyvällä alueella ja niissä leikkivät lapset ovat ”cooleja”. Vakivarusteisiin kuuluvat kalliit merkkirattaat, tyylikkäät designer-lastenvaatteet ja Starbucks Babyccino (”cappuccino” joka on pelkkää maitovaahtoa). Leikkipuistosta löytyy paljon leluja, joilla lapset saavat leikkiä kunhan palauttavat ne paikoilleen leikin jälkeen.

Muutama vinkki:

 • Muiden lasten valokuvaaminen on ehdottomasti kiellettyä, joten älä tee sitä.
 • Tupakointi ja alkoholin käyttö on tiukasti kielletty kaikissa leikkipuistoissa ja puistoissa.
 • Paras aika leikkipuistossa vierailuun on lounasaika. Nauti voileipä auringon paisteessa samalla kun lapset viihdyttävät itseään leikkipuistossa.
 • Suunnittele päivä huolella, leikkiminen on väsyttävää puuhaa. Jos päiväohjelmaan kuuluu muutakin, älä viivy puistossa liian pitkään.
 • Monista (muttei kaikista) leikkipuistoista löytyy (siistit) vessat, joissa on myös vaipanvaihtotilat.

Leikkipuisto Central Parkissa New Yorkissa

Bleecker Streetin leikkipuisto

Kiipeilytelineet, keinulaudat ja iso hiekkalaatikko tekevät tästä leikkipuistosta erittäin viihtyisän, mutta ennen kaikkea tänne tullaan näkemään ja näyttäytymään. Tämän lisäksi puisto sijaitsee erinomaisesti vastapäätä alkuperäistä Magnolia Bakerya. Varaudu siihen, että puisto on kesäisin usein täynnä.

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii parhaiten 0–8-vuotiaille lapsille
 • Tässä leikkipuistossa on vessat

Bleecker Streetin leikkipuisto New Yorkissa Bleeckerstreetin leikkipuisto New Yorkissa

Central Parkin Heckscher-leikkipuisto

Central Parkissa on paljon leikkipuistoja, mutta Heckscher-leikkipuistosta löytyy hiekkalaatikko, paljon liukumäkiä, kiipeilytelineitä ja paljon muuta, mikä tekee leikkikentästä yhden Central Parkin parhaista. Sen lisäksi sijainti lähellä Fifth Avenuen ja Columbus Circlen pilvenpiirtäjiä on yksinkertaisesti vaikuttava.

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii parhaiten 0–12-vuotiaille lapsille
 • Tässä leikkipuistossa on vessat

Central Park -leikkipuisto New Yorkissa Central Park -leikkipuisto New York

Main Street Playground

Löydät tämän kivan leikkipuiston Jane’s Carouselin läheltä Brooklyn Bridge Parkista. Puistossa on hauska merihenkinen teema ja kaikki kiipeilytelineet sekä hiekkalaatikot ovat veneen muotoisia. Keskellä oleva elementti on veneen muotoinen kiipeilyteline, jossa on liukumäkiä, siltoja ja valtava masto! Main Streetin leikkikenttää ympäröivät puut ja se sijaitsee melkein Manhattan Bridgen alla.

 • Avoinna auringonnoususta auringonlaskuun
 • Sopii 0–10-vuotiaille lapsille

Leikkipuistot New Yorkissa - Pier 1 leikkikenttä

Pier 1 -leikkipuisto

Tämä brooklynilainen leikkipuisto sijaitsee veden ääressä Brooklyn Bridge Parkissa. Vaikka puisto on pieni, sieltä on upeat näköalat. Kannattaa huomioida, että itse leikkikenttä on tarkoitettu pienemmille lapsille, mutta puistosta löytyy vanhemmille lapsille paljon tekemistä.

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii parhaiten 0–4-vuotiaille lapsille

Vanhemmat lapset saattavat myös jaksaa kävellä Brooklynin sillan yli.

Leikkipuistot New Yorkissa - Pier 1 -leikkipuisto

Madison Square Parkin leikkipuisto

Piilotettuna Madison Square Parkin isojen puiden takana sijaitsee pieni leikkipuisto. Kiipeilyteline, keinut ja 5 metriä korkea suihkulähde (kesäisin) tekevät puistosta oivan leikki- ja lounaspaikan. Hae lounas mukaan vaikka läheisestä Eatalysta (ennen puoltapäivää niin vältät ruuhkat).

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii parhaiten 0–6-vuotiaille lapsille

Madison Square Park -leikkipuisto New Yorkissa Madison Square Parkin leikkipuisto New Yorkissa

Union Squaren leikkipuisto

Tämä on yksi Manhattanin pääleikkipuistoista. Puistossa on keinuja, tunneleita, liukumäkiä, suihkulähde ja paljon muuta. Maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin siellä järjestetään Union Square Greenmarket, josta voi ostaa herkullisia mehuja ja voileipiä, kun lapset haluavat pitää taukoa leikkimisestä.

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii parhaiten 0–12-vuotiaille lapsille
 • Leikkipuistossa on vessat

Leikkipuisto Union Square New York Union Square -leikkipuisto New Yorkissa

Tom Otterness -leikkipuisto

Tässä leikkipuistossa on liukumäki ja kiviä, joilla voi kiipeillä. Leikkikentän erikoisin yksityiskohta on kuitenkin Tom Otterness -liukumäki (katso kuva alla), joka kuuluisan newyorkilaistaiteilija Tom Otternessin suunnittelema. Hän on luonut myös patsaat 14th Streetin metroasemalla. Leikkipuistossa leikkivät enimmäkseen lapset, jotka asuvat viereisessä 53-kerroksisessa Silver Towers -kerrostalossa.

 • Aina auki
 • Sopii parhaiten 2–6-vuotiaille lapsille

Silver Towers -leikkipuisto New Yorkissa

Washington Square Parkin leikkipuistot

Tässä puistossa on useita leikkipuistoja ja koska Washington Square Park ei ole iso, on ne helppo löytää. Lapset voivat leikkiä isossa suihkulähteessä, tekonurmella päällystetyllä leikkikentällä, liukumäessä ja kiipeilytelineissä. Kaikki on uudistettu hiljattain. Suosittelen ehdottomasti käymään täällä.

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii parhaiten 0–12-vuotiaille
 • Tässä leikkipuistossa on vessat

Washington Square leikkipuisto New Yorkissa

South Street Seaport -leikkipuisto

Tässä leikkipuistossa lapset voivat leikkiä hiekalla, vedellä ja vaahtomuovista tehdyillä isoilla palikoilla. Se rohkaisee heitä käyttämään mielikuvitustaan. South Street Seaport on yksi Manhattanin hauskimmista leikkipuistoista!

 • Avoinna kello 9.00–17.00
 • Sopii parhaiten 6–12-vuotiaille lapsille, mutta myös pienemmät lapset viihtyvät täällä

South Street Seaport -leikkipuisto New York South Street Seaport -leikkipuisto New Yorkissa

Pier 25 -leikkialue

Leikkipuisto sijaitsee Pier 25:lla lähellä Hudsonjokea. Leikkikentän taustalla näkyy satama veneineen sekä New Jersey ja One World Trade Center. Pier 25:lla on neljä erilaista leikkipuistoa. Vauvoille on oma leikkialue, mutta myös 3–7-vuotiaille löytyy kiipeilytelineet ja oikea kiipeilyseinä. Kesäisin paikan päällä voi leikkiä myös vesileikkejä. Pier 25:n erikoisin yksityiskohta on, että siellä on myös 18-reiän minigolfkenttä, jossa pelaaminen maksaa vain 10$ (lapset 5$). Mailat ja pallot sisältyvät hintaan.

Tämä on TriBeCan kaunein leikkipuisto ja sijaintinsa takia myös vanhemmat viihtyvät täällä.

 • Avoinna kello 08.00 auringonlaskuun asti
 • Sopii kaikenikäisille lapsille
 • Leikkipuistosta löytyy julkiset vessat sekä juotavaa

Minigolf Pier 25 -leikkipuisto TriBeCassa New Yorkissa Pier 25 TriBeCassa New Yorkissa

Domino Parkin leikkikenttä

Domino Park Playground sijaitsee Domino Parkissa, josta näkyy hienosti Manhattanin siluetti. Leikkikentällä lapset voivat laskea liukumäkeä tai pelata lentopalloa. Paikka on myös hyvin dynaaminen; leikkipuiston elementit muuttuvat, joten siitä riittää hauskuutta useammalle kerralle. Lapset on helppo nähdä leikkimässä.

 • Avoinna aamusta iltaan
 • Sopii pääasiassa 0-8-vuotiaille lapsille
 • Leikkipuistosta löytyy julkiset vessat sekä ruokaa ja juotavaa

Leikkipuistot New Yorkissa - Domino Park

Battery Playscape

Battery Playscape sijaitsee Battery Parkissa. Poikkeaminen tähän leikkipuistoon kannattaa, koska paikka on valtava ja siellä on paljon leikittävää lapsille. Alueelta löytyy hiekkalaatikko, liukumäkiä, kiipeilyseinä ja amfiteatteri. Voit käydä täällä lasten kanssa ennen Vapaudenpatsaalla käyntiä tai sen jälkeen, sillä terminaali sijaitsee puiston vieressä. Staten Islandin terminaalista voi myös käydä hakemassa lounasta mukaan tai voit tuoda omat eväät leikkipaikkaan.

Leikkipuistot New Yorkissa - Battery Playscape

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja