Williamsburg Brooklynissa

Williamsburg Brooklynissa

Williamsburg Brooklynissa on trendikäs ja taiteellinen naapurusto New Yorkissa. Eri kansallisuuksien historiallisen maahanmuuton ansiosta Williamsburg on monimuotoinen naapurusto, jossa näkyy eri kulttuurien vaikutus. Tänä päivänä Williamsburg pitää paikkansa vaikutusvaltaisena ja suosittuna alueena, jossa asuu useita julkkiksia. Teollisuusalueen näköinen naapurusto tunnetaan sen itsenäisistä kahviloista, putiikeista sekä kuuluisasta Brooklyn Brewerysta. Yksi päivä on riittävästi aikaa tutustua tähän New Yorkin alueeseen. Useimmat kaupat aukaisevat ovensa keskipäivän aikaan, joten suuntaa sinne iltapäivällä ja jää illalliselle sekä drinkille yhteen alueen monista trendikkäistä baareista.

Contents

Williamsburgin tunnelma

Williamsburgin ilmapiirille on ominaista sekoitus vanhaa ja uutta. Alue on näöltään teollinen monien vanhojen, “karujen” rakennusten takia. Katutaidetta löytyy myös paljon sekä taideteoksina että mainoksina, jotka vaihtuvat säännöllisesti. Jos graffitit kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti käydä Williamsburgissa; etenkin kaupunginosan pohjoispuoli on mukava vierailukohde. Muualla on lähinnä asuinaluetta.

Aiemmin Starbucksin ja Applen kaltaisia brändejä ei näkynyt Williamsburgin katukuvassa lainkaan, mutta sittemmin alueelle on avautunut joitakin suuria ketjuliikkeitä. Ne saavat tosin avata myymälänsä ainoastaan siinä tapauksessa, että ne sopivat näöltään muuhun naapurustoon, joten kaikissa myymälöissä on tyypillinen Williamsburgin tyyli. Esimerkiksi Glossierin, Kithin ja Niken hienot kaupat löytyvät täältä. Siitä huolimatta pienet, uniikit putiikit luovat alueen tunnelman. Bedford Avenuelta löydät kaikenlaisia mukavia kauppoja. Varsinkin viikonloppuisin sinne on hauska mennä, sillä siellä on kaikenlaisia kojuja ja ruokarekkoja.

Williamsburg Brooklynissa - Bedford Avenue Williamsburg Brooklynissa - Katutaidetta

Domino Park

Brooklynissa sijaitsevan Williamsburgin rannalta löytyy modernien rakennusten lisäksi myös Domino Park. Tämä maisemoitu puisto sijaitsee Dominon sokeritehtaan entisellä paikalla ja se on nykyään monien brooklynilaisten rentoutumispaikka. Varsinkin lämpiminä kesäkuukausina East Riverin rannalla on kiva viettää aikaa. Näkymä Williamsburg Bridgelle ja Manhattanille on hieno myös muinakin vuodenaikoina.

Syöminen ja juominen Williamsburgissa

New Yorkin monikulttuurisuus on helposti nähtävissä myös tarjolla olevien ruokavaihtoehtojen moninaisuudessa ja Williamsburg on täydellinen esimerkki tästä. Kaupunginosa on täynnä mukavia ruoka- ja ostospaikkoja. Hyvä ravintolatarjonta löytyy Berry Streetiltä. Kannattaa tutustua katuun, jos etsit illallispaikkaa Williamsburgissa, sillä siellä on varmasti jokaiselle jotakin. Jos olet erikoisoluiden ystävä, alueelta löytyy myös New Yorkin tunnetuin panimo Brooklyn Brewery. Williamsburgissa on myös useita vähemmän tunnettuja panimoita, joten oluen ystävät voivat hemmotella itseään täällä.

Kupin kahvia ja palan aitoa amerikkalaista piirakkaa saa Martha’s Country Bakerysta. Jos etsit rennompaa paikkaa, jossa haukata purtavaa ja/tai juoda jotain, käväise Gran Torinossa. Se on kotoisa, bistro-tyylinen kahvila, ravintola ja baari. Ja kun olet Williamsburgissa, Smorgasburg on ehdoton käyntikohde. Ruokatorilta löytyy yli 100 ruokakojua, joista voi ostaa ruokaa ja juomaa kaikkialta maailmasta.

Williamsburg Brooklynissa - Illallinen + maisemat Williamsburg Brooklynissa - Trendikästä ruokailua

Williamsburgin yöelämä

Williamsburgin lähes jokaisesta kadunkulmasta löytyy kelvollinen baari. Kiva paikka deitti-iltaan? Lähde syömään ja leffaan Nitehawk Cinemaan, jossa voi tilata ruokaa ennen elokuvaa ja jopa sen aikana. Tai suuntaa vaihtoehtoisesti The Music Hall of Williamsburgiin nauttimaan live-viihteestä. Tai syö illallista samalla kun kuuntelet bändiä Brooklyn Bowlissa. Siellä voi myös halutessasi keilata. Käy drinkeillä Westlightissa, William Vale -hotellin kattoterassibaarissa, katsellen kauniita maisemia.

Ericin vinkki: “Jos haluat tutustua Williamsburgiin paremmin, lähde “Williamsburg – Greenpoint” -kävelykierrokselle. Reitti löytyy sovelluksestani Eric’s New York App. Reitin varrelle olen koonnut joitakin suosikkipaikkojani tästä kaupunginosasta, jotta pääset kokemaan aidon Williamsburgin.”

Williamsburg Brooklynissa - Katuelämää Williamsburg Brooklynissa - Ilta kattoterassilla

Hotellit Williamsburgissa

Williamsburgissa on useita hotelleja, jotka takaavat mukavan yöpymisen New Yorkissa. Omat suosikkini ovat The Hoxton Williamsburg, The Williamsburg Hotel ja The William Vale. Näissä hotelleissa on kivat huoneet ja trendikäs kattoterassibaari. Täydellinen paikka katsoa auringonlaskua Manhattanin yllä siemaillen drinkkiä!

Kuinka kulkea Williamsburgiin?

Paras tapa päästä Manhattanilta Williamsburgiin on metrolla. Mene L-junalla Bedford Avenuelle ja lähde kävelemään kaupunginosan läpi. Voit myös kulkea NYC Ferryn kyydissä Manhattanilta Williamsburgin pohjois- ja eteläosaan.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja