Katutaidekierros New Yorkissa

Osta liput nyt
Katutaidekierros New Yorkissa

Katutaidekierros New Yorkissa on täydellinen tapa nähdä graffititaidetta New Yorkin kaduilla. Tutustu esimerkiksi Banksyn ja Eduardo Kobran kaltaisten graffititaiteilijoiden töihin. Erityisesti Bushwick Brooklynissa ja Lower East Side Manhattanilla ovat tunnettuja seinämaalauksistaan eli muraaleista. Kun varaat opastetun graffitikierrokselle New Yorkissa, näet ja opit kaupungin katutaiteesta paljon enemmän kuin itsenäisesti pystyisit.

Varaa Brooklynin katutaidekierros tästä

Varaa Manhattanin katutaidekierros tästä

Contents

Katutaidekierros Brooklynissa

Brooklyn on New Yorkin katutaiteen sykkivä sydän. 1970-luvulla graffiteja spreijattiin Brooklynin ratapihalla seisoviin metroihin. Kiskoilla kulkevat taideteokset kehittyivät satunnaisista spray-maalikirjoituksista maalauksiksi, joissa oli ainutlaatuinen tyyli. Siitä huolimatta New York City Transit Authority ei halunnut vaunujaan käytettäväksi kanvaksena ja alkoi usuttaa taiteilijoita pois. Tämän seurauksena Brooklynin teollisuuden julkisivuista tuli heidän uusia maalauskohteitaan.

Erityisesti Bushwickin alue on tunnettu monista muraaleistaan. Bushwick Collective on projekti, johon sekä tunnetut että vähemmän tunnetut taiteilijat osallistuvat joka vuosi. He saavat osan seinää maalattavakseen ja niille ilmestyy mitä ihmeellisimpiä taideteoksia. Williamsburg ja Greenpoint ovat myös luovia kaupunginosia ja tämä näkyy niiden kaduilla. Hauska tapa tutustua Brooklynin katutaiteeseen on lähteä opastetulle kierrokselle.

Varaa Brooklyn Street Art -kävelykierros tästä

Katutaidekierros New Yorkissa - Brooklyn Williamsburg Katutaidekierros New Yorkissa - Williamsburg

Katutaidekierros Manhattanilla

Voit myös ihailla katutaidetta Manhattanin julkisivuilla. Niihin maalataan usein suuria muraaleja, joissa on jokin sanoma. Kuuluisa paikka on Houston Bowery Wall. Keith Haring maalasi tämän Lower East Sidessa sijaitsevan seinän vuonna 1982. Vuosien mittaan monet muut taiteilijat ovat seuranneet perässä, muun muassa Banksy ja Shepard Fairey. Muutaman kuukauden välein seinän maalaa eri taiteilija, joten on mahdollista, että seinämaalaus, jonka halusit nähdä, onkin kadonnut.

West 79th Streetin ja Broadwayn kulmasta löytyy Banksyn teos “Hammer Boy”, joka on yksinkertainen siluetti vasaraa pitelevästä lapsesta pelaamassa peliä. Se kannattaa käydä katsomassa, jos olet tutustumassa Upper West Sideen. Jos haluat nähdä lisää katutaidetta Manhattanilla, voit varata opastetun kierroksen.

Varaa Street Art Tour Lower East Sidessa tästä

Katutaidekierros New Yorkissa - Manhattan NYC Katutaidekierros New Yorkissa - Manhattan

Ericin vinkki: “Oletko suuri katutaiteen ystävä? Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti majoittua citizenM Boweryyn Lower East Siden lähellä. Hotellista löytyy Museum of Street Art, joka on kunnianosoitus legendaariselle 5 Pointzille, entiselle katutaiteen maamerkille. Museo sijaitsee hotellin rappukäytävässä yli 20 kerroksessa esitellen monien graffititaiteilijoiden töitä. Kannattaa mennä hissillä ylimpään kerrokseen ja kävellä sitten portaita pitkin alas.”

Katutaiteen tyypit

Katutaidetta on kolmea eri tyyppiä: graffiti, muraali ja street art. Graffiteja tehdään usein yöllä ja se koostuu sanoista ja kirjoituksista. Kuvaan tai valokuvaan perustuvaa teosta taas kutsutaan katutaiteeksi (street art). Katutaidetta ja muraaleja maalataan päivällä. Muraali on koko julkisivun tai seinän kokoinen seinämaalaus. Street art taas peittää vain pienen osan seinästä.

Katutaiteen ovat taiteilijoiden lisäksi löytäneet myös yritykset, mikä näkyy kaupunkikuvassa. Yhä useammat tuotemerkit mainostavat suurin seinämaalauksin tai katutaiteen kautta kaikkialla kaupungissa. Usein erittäin luovat mainokset ovat täydellisiä valokuvattavaksi.

Kuinka paljon maksaa opastettu street art -kierros New Yorkissa?

Katutaiteen opastetut kierrokset ovat alkaen 28€.

Mikä on paras tapa nähdä katutaidetta New Yorkissa?

Paras tapa nähdä katutaidetta New Yorkissa on lähteä opastetulle kierrokselle. Lue lisää ja varaa tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja