South Street Seaport New Yorkissa

South Street Seaport New Yorkissa

South Street Seaport New Yorkissa on historiallinen naapurusto Lower Manhattanilla. South Street Seaport ja viereinen Pier 17 -laituri sijaitsevat East Riverin varrella. Maalla aluetta ympäröi Financial District. Kaupunginosasta löytyy myös alkuperäisiä 1700- ja 1800-luvun rakennuksia, kunnostettuja purjeveneitä ja entinen kalatori Fulton Fish Market. Mutta kaupunginosassa voi myös käydä viihtyisissä baareissa, suurissa tapahtumissa ja luistella. Monet South Street Seaportin tapahtumista järjestetään Pier 17 -laiturilla.

Contents

Historiallinen kaupunginosa

South Street Seaport on nimetty virallisesti historialliseksi alueeksi, mikä tarkoittaa, että se on säilyttänyt tarpeeksi alkuperäisen tilansa, jotta se on historiallisesti merkittävä. Alueelta löytyy joitakin Downtown Manhattanin vanhimpia rakennuksia ja siellä kävellessä tuntuu kuin olisi matkustanut ajassa taaksepäin. Käy Seaport Districtin lisäksi myös läheisellä Stone Streetillä Financial Districtillä, jotta pääset uppoutumaan kunnolla menneiden aikojen New Yorkiin. Titanicin muistomerkki sijaitsee myös South Street Seaportissa. Titanic Memorial on 18-metrinen, valkoinen majakka Fulton Streetin ja Pearl Streetin kulmassa. Muistomerkki rakennettiin laivaturmassa kuolleiden matkustajien ja miehistön muistolle.

South Street Seaport New Yorkissa - Museo South Street Seaport New Yorkissa - Yöllä

South Street Seaport Museum

Titanic Memorial sijaitsee South Street Seaport -museon sisäänkäynnillä. Museossa pääsee tutustumaan tämän erityisen alueen historiaan. South Street Seaport Museum koostuu muutamasta laivasta, jotka sijaitsevat Pier 16 -laiturilla, sekä toimivasta 1800-luvun painotalosta, museokaupasta ja useista eri näyttelyistä. Kaikki on omistettu täysin New Yorkin kaupungin historialle ja kehitykselle. Erityistä huomiota on kiinnitetty New Yorkin asemaan kansainvälisenä satamana. South Street Seaport Museum -sisäänpääsy sisältyy New York Sightseeing Flex Passiin.

Pier 17

South Street Seaportin Pier 17 oli vuosia kiinni Hurrikaani Sandyn jälkeisen tuhon takia. Hiljattain laituri uusittiin kokonaan ja avattiin uudelleen. Nykyään erityisesti laiturin kattoterassi on todellinen hotspot. Talvella sieltä löytyy Winterland Rink -niminen luistinrata ja kesällä siellä järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Pohjakerroksessa sijaitsee monia ruokapaikkoja, joissa on mukava rentoutua juotavan ja purtavan kera.

Ericin vinkki: Heräsitkö aamuvarhain jetlagin takia? Suuntaa siinä tapauksessa puisille penkeille veden äärelle katsomaan kuinka upeasti aurinko nousee Brooklynin ja East Riverin yllä.

South Street Seaport New Yorkissa - Brooklyn Bridge South Street Seaport New Yorkissa - Auringonnousu

Mitä tehdä South Street Seaportissa

Jokainen South Street Seaportissa kävijä nauttii varmasti vanhoilla kaduilla käyskentelystä. Kaupunginosasta löytyy myös paljon kauppoja, joissa kannattaa käydä, kuten tunnelmallinen kirjakauppa McNally Jackson. Paikallisten maataloustuotteiden ystävien kannattaa käydä myös Fulton Stall Marketissa. Oletko New Yorkissa lasten kanssa? Vie heidät leikkimään kauniille leikkikentälle nimeltä Imagination Playground.

South Street Seaport hotellit

Jos et saa historiallisesta tunnelmasta tarpeeksi, South Street Seaportissa on useita hyviä hotelleja. 33 Seaportin kauniit huoneet, loistava palvelu ja tietenkin cocktailbaari tekevät siitä eittämättä yhden New Yorkin parhaista hotelleista. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa AC Hotel by Marriott ja Hampton Inn Seaport.

Ericin vinkki: 33 Seaport -hotelli oli mielestäni loistava. Muistan hotelliyöstä parhaiten upean sängyn, joka on luultavasti paras sänky, jossa olen koskaan nukkunut. Ja koska fanitan kovasti hotellin logossa olevaa pikkumiestä, hotellihuoneeni kylpyhuoneen matto saattaa löytyä omasta kylpyhuoneestani…

South Street Seaport New Yorkissa - Mr C Seaport South Street Seaport New Yorkissa - Cocktailbaari

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja