Joulunalusaika New Yorkissa 2024

Joulunalusaika New Yorkissa

Joulunalusaikaa New Yorkissa ei voi sanoin kuvailla, se on koettava itse. Kaupunki koristellaan lukemattomilla valoilla ja kauniilla koristeilla. Yhdysvalloissa, aivan kuten Suomessakin, joulu on tärkeä juhla. Amerikkalaiset koristelevat etenkin kotinsa sekä sisältä että ulkoa erittäin innokkaasti. Rockefeller Centerillä sytytetään joka vuosi valtava joulukuusi ja kaikki Fifth Avenuen kaupat koristellaan tyylikkäästi. Jos matkustat New Yorkiin joulun aikaan, pääset kokemaan amerikkalaiselle kulttuurille tyypillisen joulutunnelman. Tapahtumista ja tekemisestä ei tule puute.

Contents

Dyker Heights Christmas Lights -kierros

Amerikkalaistalojen koristelu jouluvaloin on henkeäsalpaavaa. Olet varmasti nähnyt niiden vilahtavan televisiossa ja elokuvissa. Jos haluat nähdä ne livenä paikan päällä, kannattaa suunnata Manhattanin ulkopuolelle Brooklynin Dyker Heightsiin. Alue on jopa valittu monesti parhaiten koristelluksi naapurustoksi. Osallistu 3,5 tunnin opastetulle Brooklyn Christmas Lights -kierrokselle ja koe aito häikäisevä amerikkalainen joulumaailma, jossa valoja ja koristeita riittää yltäkyllin.

Kierros lähtee Midtownista, josta bussi oppaineen suuntaa kohti Brooklynia. Dyker Heightsissa odottaa uskomaton näky. Osa näistä runsaista koristeista maksaa yli 10 000$! Joulumielen takaamiseksi bussissa näytetään jouluaiheisia videoita ja taustalla soivat joululaulut.

Varaa Dyker Heights -kierros tästä

Ericin vinkki: “Tämä opastettu kierros on ehdoton, jos satut olemaan New Yorkissa joulunaikaan. Sen aikana näkee koristellut talot, jotka ovat niin tuttuja amerikkalaisista televisiosarjoista. Kierroksen aikana voi ottaa kuvia ja koristeet todella ovat upean näköisiä. Joulumieli on taattu. Kierros on erittäin suosittu, joten varaa liput ajoissa.”

Joulunalusaika New Yorkissa - Dyker Heights koristelut Joulunalusaika New Yorkissa - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (The Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular, jonka päätähtinä esiintyvät Rockettes-tanssijat, on yksi New Yorkin ikonisimmista jouluesityksistä. Siinä nähdään joulupukki, Pähkinänsärkijä ja jouluseimi. Show’ssa voi käydä marraskuun alusta lähtien ja valittavana on useita esityksiä päivässä. Vaikka olisit nähnyt esityksen jo kerran, se on joka vuosi erilainen, joten mikään ei estä katsomasta sitä uudestaan. Radio City Christmas Spectacular esitetään Radio City Music Hallissa, ja se on yksi parhaista tavoista päästä joulutunnelmaan.

Varaa Radio City Christmas Spectacular -liput tästä

Joulunalusaika New Yorkissa - Rockettes Joulunalusaika New Yorkissa - Christmas Spectacular

Juhlava jouluristeily

Virittäydy todelliseen joulutunnelmaan juhlavan jouluristeilyn aikana New Yorkissa. Tämän 1920-luvun, vintagetyylisen jahdin kyydissä pääset nauttimaan kaakaosta, kekseistä ja livebändin esittämistä joululauluista samalla kun seilaatte pitkin Manhattanin rannikkoa.

Varaa jouluristeily New Yorkissa tästä

Rockefeller Centerin joulukuusi

Rockefeller Centerin joulukuusi itsessään on jo nähtävyys. Joulukuusen pitää olla vähintään 20 metriä korkea ja 7,5 metriä leveä, mutta yleensä kuusi on paljon isompi (23-27 metriä). Rockefeller Centerin joulukuusi pystytetään marraskuun puolivälissä. Sen koristeluun käytetään yli 8 kilometrin verran jouluvaloja, jotka laitetaan päälle julkisessa seremoniassa aina kiitospäivän jälkeisenä keskiviikkona. Vuonna 2024 kuusen valojen sytytysseremonia järjestetään 4. joulukuuta. Lue kaikki Rockefeller Christmas Tree Lighting -seremoniasta tästä.

Rockefellerin joulukuusen valot sammutetaan 13. tammikuuta. Valot ovat päällä joka päivä kello 5.00 lähtien aina kello 0.00 asti, ja joulukuun 15.-24. päivä joulukuusi valaistaa kello 5.00-01.00. Joulupäivänä ne valaisevat ympäri vuorokauden. Uudenvuodenaattona valot sammuvat kello 21.00.

Joulunalusaika New Yorkissa - Rockefeller Centerin joulukuusi

Rockefeller Centerillä luistelu

Rockefeller Center ei ole tunnettu ainoastaan kauniista joulukuusestaan vaan myös luisteluradastaan. Mikä kokemus luistella New Yorkissa Rockefeller Centerin kuuluisalla luisteluradalla! Valmistaudu siihen, että luisteluradalle saattaa joutua jonottamaan jonkun aikaa. Haluatko päästä luistelemaan joulun alla? Luistelupaketti on loistava vaihtoehto.

Haluatko tietää, milloin luistelukausi New Yorkissa alkaa? Tilaa uutiskirjeeni tästä ja saat tiedon ensimmäisten joukossa!

New York Holiday Lights -kierros

Haluatko nähdä ja kokea newyorkilaisen joulun kohokohdat, muttet halua tehdä sitä omin päin? Lähde siinä tapauksessa opastetulle kävelykierrokselle. Sen aikana näette oppaan johdolla muun muassa Rockefeller Centerin joulukuusen ja Fifth Avenuen koristellut liikkeet. Kierroksella pysähdytään pienryhmässä useamman kerran. Rockefellerin joulukuusi paljastetaan ja sen valot sytytetään marraskuun lopussa tai joulukuun ensimmäisellä viikolla. Suosittelenkin osallistumaan tälle kierrokselle vasta sen jälkeen. Muuten se voi olla pettymys.

Varaa Holiday Lights Tour -liput tästä

Joulunalusaika New Yorkissa - 6th Avenue Joulunalusaika New Yorkissa - Luistelua Bryant Parkissa

Jouluinen hevosajelu

Joulu New Yorkissa on maaginen, mutta se voi muuttua entistä taianomaisemmaksi hevosajelun kyydissä. Tämän kierroksen aikana voit rentoutua ja nauttia Central Parkista, Rockefellerin joulukuusesta, Saks Fifth Avenuen jouluvaloahow’sta ja monesta muusta. Näe valojen välkettä ja virittäydy New Yorkin joulutunnelmaan.

Varaa jouluinen hevosajelu tästä

George Balanchinen Pähkinänsärkijä

New York City Ballet esittää Pähkinänsärkijä-baletin joka vuosi joulunalusaikaan. Esitykset alkavat marraskuun lopulla ja jatkuvat tammikuun alkuun asti. Tchaikovskyn musiikki ja Balanchinen koreografia tekevät tästä klassisesta esityksestä monien lempibaletin. Jos olet New Yorkissa joulun alla, lähde nauttimaan joulutunnelmasta, johon kuuluu leikkisotilaita ja muita David H. Koch -teatterin tarjoamia erikoisefekteja.

Varaa Pähkinänsärkijä (Nutcracker) -liput tästä

Joulumarkkinat

New Yorkista löytyy paljon joulumarkkinoita, joista kaksi parasta ovat Bryant Parkissa ja Union Squarella. Bryant Parkin joulumarkkinoilla (lokakuun lopusta tammikuun alkuun) voi ostaa joululahjoja ja joulukuusen koristeita sekä luistella ja istahtaa alas kahville. Union Square Holiday Market (marraskuun lopusta 24. joulukuuta asti, suljettu kiitospäivänä) on hieman pienempi, ja sieltä löytyy runsaasti ruokaa ja pieniä lahjoja. Joulutorit eivät ole halpoja, mutta kokemus on hauska. Olen itse ostanut joulumarkkinoilta New Yorkin taksi ja hotdogkoju-aiheiset joulukoristeet. Lue kaikki New Yorkin joulumarkkinoista tästä.

Joulunalusaika New Yorkissa - Joulumarkkinat Joulunalusaika New Yorkissa - Bryant Park

Koristellut näyteikkunat

Kauniisti koristellut näyteikkunat ja kadut tuovat varmasti joulumielen joulun aikaan New Yorkissa. Tavaratalot käyttävät ikkunoiden suunnitteluun joskus koko vuoden. Jokainen jouluikkuna kertoo eri tarinan. Loisteliaasti koristelluilla jouluikkunoilla ei tavoitella niinkään myyntiä, vaan halutaan toivottaa asiakkaille hyvää joulua ja tarjota heille mielenkiintoista katseltavaa.

Ikkunat ovat joulun aikaan New Yorkissa todella suosittuja kohteita, joita sekä newyorkilaiset että turistit käyvät ihailemassa, varsinkin Fifth Avenuella. Parhaimmat jouluikkunat löytyvät seuraavista tavarataloista: Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue ja Tiffany’s. Muista totta kai myös Macy’s.

Milloin joulukoristeet laitetaan esille?

Yleensä kaupat koristellaan joulusesonkiin marraskuun lopussa tai joulukuun alussa. Tyypillistä on, että se tapahtuu vasta kiitospäivän jälkeen. Sama koskee Rockefeller Centerin joulukuusta. Useimmat liikkeet poistavat joulukoristeet uuden vuoden jälkeen.

Macy’s-tavaratalo joulunalusaikaan

Macy’s-tavaratalo on omistanut kokonaisen kerroksen taianomaisellei joulukylälle nimeltä Macy’s Santaland. Kaikki on koristeltu kauniisti sekä Herald Squaren myymälän sisällä että sen ulkopuolella. Kuukauden kestävien juhlallisuuksien aikana paikalla on tietysti myös joulupukki eli Santa Claus, jonka kanssa voi ottaa (lapsista) valokuvan maksua vastaan. Pukki on tähän aikaan vuodesta hyvin kiireinen, joten tapaaminen pukin kanssa on varattava ennakkoon.

Joulunalusaika New Yorkissa - Saks Joulunalusaika New Yorkissa - Cartier

Milloin joulukausi alkaa New Yorkissa?

New Yorkin joulukausi alkaa heti kiitospäivän ja Black Friday -viikonlopun jälkeen. Joulukoristelut ovat esillä tammikuun alkuun asti, yleensä noin 5.-6.1. saakka.

Onko joulu hyvää aikaa käydä New Yorkissa?

Ehdottomasti! Tunnelma on New Yorkissa joulukuussa erinomainen. Koko kaupunki on runsaasti koristeltu, eikä vielä ole kovin kylmä. Juhlapyhät ovat siksi erittäin hyvä aika vierailla New Yorkissa.

Mitä New Yorkissa voi tehdä joulun aikaan?

New Yorkissa on monia jouluisia aktiviteetteja juhlapyhien aikaan. Kaupunki on täynnä kauppojen kauniita jouluikkunoita ja joulukuusia. Käy kivoilla joulumarkkinoilla, ihaile koristeltuja taloja Dyker Heights -kierroksella ja näe tanssiryhmä Rockettesin esittämä Radio City Christmas Spectacular.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja