Joulu New Yorkissa 2024

Joulu New Yorkissa

Joulu New Yorkissa, mikäpä ei kuulostaisi idyllisemmältä. New Yorkissa ei voi olla joulukuussa ilman, että joulumieli tarttuu mukaan. Upeasti koristellut kaupat, näyteikkunat ja kadut pitävät tästä huolen. Kaupungin valaistus on aina kaunis, mutta joulunaikaan se on entistä loisteliaampi – kuin suoraan sadusta.

Toisin kuin Suomessa, amerikkalaiset juhlivat joulua vasta joulupäivän aamuna. Jouluaatto on itse asiassa vuoden kiireisin päivä liikkeille, kun mattimyöhäiset rynnivät ostamaan joululahjoja viime tingassa. Joulupäivän aamuna lapset heräävät aikaisin katsomaan, onko Santa Claus jättänyt yön aikana lahjoja kuusen juurelle. Myöhemmin päivällä nautitaan suuri lounas tai illallinen, johon kuuluu muun muassa paistettu kalkkuna. Toista joulupäivää (Tapaninpäivää) ei juhlita.

Contents

Mitä odottaa joulunvietolta New Yorkissa?

Jouluna yleensä perheet kokoontuvat viettämään aikaa yhdessä. Joulunviettoon kuuluu lahjojen antaminen sekä perinteiset jouluruoat ja juomat. Lahjojen avaaminen on yksi amerikkalaisen joulun kohokohta, eikä ainoastaan lapsille. Kannattaa huomioida, että useimmat liikkeet (jopa isot tavaratalot) ovat kiinni joulupäivänä. Sen sijaan löytyy paljon muita hauskoja juttuja mitä tehdä jouluna New Yorkissa.

Jouluateria New Yorkissa

Jos haluat syödä ulkona, suosittelen varauksen tekemistä hyvissä ajoin etukäteen, sillä kaikki ravintolat varataan täyteen viikkoja (ellei jopa kuukausia) etukäteen.

Ravintoloista hyviä vaihtoehtoja ovat Boucherie, Peter Luger Steakhouse, Marseille ja Bryant Park Grilliä. Jos olet New Yorkissa isommalla porukalla, italialainen ravintola Carmine’s on mukava paikka nauttia illallista.

Jouluaatto New Yorkissa

Ravintolat ovat usein täyteen varattuja joulupäivänä. Newyorkilaiset lähtevät mielellään ulos syömään. Jos olet jouluna New Yorkissa, tee varaus jouluaatolle. Pöydän varaaminen aatolle onnistuu luultavasti helpommin kuin itse joulupäivälle. Voit tutustua joulun eri illallisvaihtoehtoihin yllä.

Haluatko tietää enemmän New Yorkin joulusta? Tilaa tästä uutiskirjeeni ja pysy ajan tasalla!

Ericin vinkki: “Varmistaaksesi onnistuneen illalliselämyksen voit lähteä myös jouluaaton illallisristeilylle. Risteilyllä voit nauttia sekä hurmaavista skyline-näkymistä että herkullisesta illallisesta. Toinen mainio vaihtoehto jouluaaton tai joulupäivän viettoon on luistelu Rockefeller Centerillä.”

joulukoristeita new yorkissa New York Joulu - koristeita

Joulupäivä New Yorkissa

Joulupäivänä on kiva lähteä kävelylle ja kuljeskella pitkin New Yorkin katuja. Voit tehdä sen kaupungilla tai suunnata Central Parkiin. Miksi et piipahtaisi myös kävelysi varrella luistelemaan? Näissä maisemissa se on hieno elämys!

Haluaisitko lähteä katsomaan musikaalia tai urheilua? Siinä tapauksessa valitse todellinen joulumusikaali Radio City Christmas Spectacular – tätä loisteliampaa ja jouluisempaa show’ta saa hakea. Siinä nähdään loistavia tanssijoita (Rockettes) ja toinen toistaan upeampia kohtauksia. Usein jouluna pelataan myös koripallo-ottelu, joten New York Knicks saattaa pelata jouluna New Yorkissa.

Jos haluat lähteä joulun alla risteilylle ja samalla ihailla kauniita näkymiä Manhattanista, suosittelen lähtemään jouluiselle kaupunkiristelylle. Lisäksi voit valita myös jouluisen brunssiristeilyn.

Huom: Vapaudenpatsas ja monet museot ovat kiinni joulupäivänä. Katso tästä, mikä on auki joulupäivänä New Yorkissa.

Lue tästä lisää joulukaudesta New Yorkissa

radio city christmas spectacular show new yorkissa

Sataako New Yorkissa lunta jouluna?

Pääsääntöisesti New Yorkissa ei ole kovin kylmä joulukuussa. Siksi on epätodennäköistä, että joulun aikaan sataisi lunta. Mutta joulun taikaa New Yorkissa on yllin kyllin!

Voinko syödä jouluna ravintolassa New Yorkissa?

Illallinen jossakin New Yorkin ravintoloista on mukava tapa viettää joulua. Jouluna New Yorkissa on useita erinomaisia ravintoloita. Pöytä tulee kuitenkin varata hyvissä ajoin etukäteen. Jouluaattona illallisristeily on paras vaihtoehto jouluaterialle.

Ovatko kaupat auki jouluna New Yorkissa?

Moni kauppa, jopa suurempi tavaratalo, on kiinni joulupäivänä. Tämä pätee myös moniin nähtävyyksiin. Joulun mukaviin aktiviteetteihin kuuluu luistelua tai (illallis)risteily.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja