The Rockettes

Osta liput nyt
The Rockettes

Rockettes on maailmankuulu tanssiryhmä, joka tunnetaan huikeista, samatahtisista potkuistaan ja upeista lavaesityksistään. New Yorkissa toimiva Rockettes on ollut Radio City Music Hallin jouluperinne 1930-luvulta lähtien. He esittävät ikonisen Radio City Christmas Spectacular -esityksensä joka vuosi.

Osta Radio City Christmas Spectacular -liput tästä

Contents

NYC Rockettes

New York Rockettes sai alkunsa St. Louisissa, Missourissa, kun paikallista tanssinopettajaa Russell Markertia pyydettiin perustamaan chorus line -tanssiryhmä St. Louis Municipal Operaan. Markert rekrytoi joukon pitkiä, lahjakkaita tanssijoita, ja niin syntyi Missouri Rockettes. Vuonna 1925, kun ryhmä kutsuttiin esiintymään New Yorkin maailmannäyttelyyn, Markert antoi heille uuden nimen “Rockettes” kuvastamaan heidän uutta kotikaupunkiaan.

Eri puolilta maata tulevista lahjakkaista tanssijoista koostuva Radio City Rockettes tunnetaan omaleimaisesta tyylistään ja vaativasta harjoittelustaan. Jokaisen Rockette-tanssijan on pystyttävä potkaisemaan jalkaansa korkealle 135 asteen kulmaan täydellisessä synkronisaatiossa muiden kanssa. Tämä vaikuttava suoritus on vain yksi monista syistä, miksi Rockettesia pidetään tämänlaisen tanssin kulmakivenä ja mittapuuna.

Heidän tavaramerkkinsä “eye-high kick” käsittää jalan potkaisemisen silmien korkeudelle täysin samanaikasesti muiden tanssijoiden kanssa. Tämä liike vaatii vuosien harjoittelun ja omistautumisen, ja siitä on tullut yksi The Rockettes -tanssiryhmään liitetyistä käsitteistä.

Rockettes-tanssijoiden harjoittelu

Rockette-tanssijaksi pääseminen ei ole helppoa. Joka vuosi tanssiseurue järjestää tiukat koe-esiintymiset uusien jäsenten valitsemiseksi, ja vain pieni määrä tanssijoita valitaan seuran jäseniksi. Valittujen tanssijoiden on käytävä läpi intensiivinen harjoittelu, jotta he oppivat Rockette-tanssijalta vaadittavan tarkan koreografian ja ajoituksen. Kaiken tämän kovan työn tuloksena on syntynyt joukko erittäin taitavia tanssijoita, jotka pystyvät esittämään vaikuttavia ja henkeäsalpaavia esityksiä.

The Rockettes - Radio City Music Hall The Rockettes - Tarkkuuden tanssijat

The Rockettes Christmas Spectacular

Tarkkojen tanssitaitojensa lisäksi Radio City Rockettes tunnetaan myös taidokkaasta puvustuksesta ja lavastuksesta. Vuosittainen Rockettes-joulushow, Christmas Spectacular, sisältää erilaisia kohtauksia niin New Yorkin vilkkailta kaduilta kuin upeasta talven ihmemaasta. Kirsikkana kakun päällä lavalla nähdään myös joulupukki. The Rockettes itse ovat pukeutuneet erilaisiin esiintymisasuihin, jotka vaihtelevat kimaltelevista mekoista ja höyhenpäähineistä marssiorkesterin univormuihin ja lelusotilaan asuihin.

Vuosien varrella Rockettes on esiintynyt lukuisissa hyväntekeväisyystapahtumissa, ja se on myös tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Pelastusarmeijan ja Yhdysvaltain Punaisen Ristin kanssa.

The Rockettes on kuitenkin muutakin kuin pelkkä tanssiryhmä – se on myös kulttuurinen instituutio. Rockettesin esiintyminen Radio City Music Hallissa on monille perheille rakas, sukupolvelta toiselle periytynyt joulutraditio. Christmas Spectacular on elämys, joka todella vangitsee joulun tunnelman, ja se on edelleen New Yorkin joulukauden kohokohta.

Jos aiot vierailla New Yorkissa joulunaikaan, muista käydä katsomassa The Rockettes tässä jouluspektaakkelissa!

Osta Radio City Christmas Spectacular -liput tästä

Rockettes-liput

 

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja