Radio City Music Hall New Yorkissa

Osta liput nyt
Radio City Music Hall New Yorkissa

Radio City Music Hall New Yorkissa on Rockefeller Center -kompleksiin kuuluva teatteri- ja konserttipaikka. Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden ja vuosittainen suuri kohokohta on Radio City Christmas Spectacular. Radio City Music Hall tunnetaan myös nimellä “kansakunnan estradi” (Showplace of the Nation), mikä sanoo kaiken – kaikki suuret tähdet ovat esiintyneet Radio Cityn näyttämöllä.

Varaa Radio City Music Hallin konsertti- ja muut tapahtumaliput tästä

Radio City Music Hallin viehätys New Yorkissa

Radio City Music Hall avattiin vuonna 1932 ja se on ollut alusta lähtien osa Rockefeller Center -kompleksia. Korttelin pituisen rakennuksen suunnitteli arkkitehti Edward Durell Stone. Sisustussuunnittelija Donald Deskey toteutti 30 eri sisätilaa art deco -tyyliin, Grand Foyer -aulasta lukuisiin oleskelutiloihin ja tupakkahuoneisiin. Hän täytti tilat erilaisilla taideteoksilla tehden rakennuksesta hyvin ainutlaatuisen kompleksin. Vuonna 1978 Radio City Music Hall julistettiin maamerkiksi, sillä se on yksi kaupungin tärkeimmistä rakennuksista.

Radio City Music Hall on maailman suurin teatteri. Suurin sali, Great Stage, on peräti 48 metriä pitkä ja 25 metriä korkea. Istumapaikkoja on yli 5900. Näyttämöä kehystää valtava kaari, minkä takia monen mielestä se kuulostaa yhdeltä maailman parhaista esiintymispaikoista. Tämän lisäksi kultainen esirippu on maailman suurin.

Radio City Music Hall New Yorkissa - Sisältä Radio City Music Hall New Yorkissa - Art deco

Radio Park

Radio City Music Hallin katolta löytyy Radio Park, vehreä puisto, josta näkee Rockefeller Centerille. Puistokannelle pääsee 50 Rockefeller Plazan tai Radio Cityn kautta.

Radio City Music Hallissa esiintyneitä kuuluisuuksia

Jokainen suuri artisti on esiintynyt Radio City Music Hallin legendaarisella lavalla. Frank Sinatra esitti siellä kappaleen “New York, New York” ensimmäistä kertaa. Prince, Pink Floyd, David Bowie ja Madonna ovat myös esiintyneet Radio Cityssä. Esitysten ja komediashow’n lisäksi konserttisalissa järjestetään myös palkintogaaloja. Esimerkiksi Tony- ja Grammy-palkinnot on jaettu siellä.

Radio City Christmas Spectacular ja The Rockettes

Radio City Christmas Spectacular on New Yorkinjohtava joulushow, jota esitetään joka vuosi marraskuun puolivälistä tammikuun alkuun. Esitys tunnetaan parhaiten The Rockettes -tanssijoista, jotka esiintyvät näyttämöllä usein rivissä tanssien täydellisesti samaan tahtiin. Christmas Spectacular on pakko nähdä, jos olet New Yorkissa loppuvuodesta! Parhaat paikat saat ostamalla Radio City Christmas Spectacular -liput hyvissä ajoin etukäteen.

Radio City Music Hall New Yorkissa - Radio City Christmas Spectacular Radio City Music Hall New Yorkissa - Opastettu kierros

Stage Door Tour

Haluatko ihailla Radio Cityn ainutlaatuisia sisätiloja omin silmin? Lähde Stage Door Tour -kierrokselle! Opastetulla kierroksella pääset rakennuksen kulissien taakse ja voit tutustua kauniisti sisustettuihin huoneisiin, jotka ovat yleensä suljettu yleisöltä. Ja jos käy tuuri, saatat jopa törmätä oikeaan Rockette-tanssijaan!

Osta Stage Door Tour -liput tästä

Ericin vinkki: Jos haluat vierailla Radio City Music Hallissa, etkä halua käydä konsertissa, suosittelen lähtemään opastetulle Stage Door Tour -kierrokselle. Tällä tapaa pääset näkemään paljon, mutta ilman, että se vie liikaa aikaa. Oletko kaupungissa joulun aikaan? Silloin kannattaa ehdottomasti nähdä Christmas Spectacular. Ei ole tämän parempaa tapaa päästä joulutunnelmiin.

Radio City Music Hall sijainti

Radio City Music Hall sijaitsee Sixth Avenuella, eikä sitä voi olla huomaamatta rakennuksen ulkopuolella sijaitsevien suurten kylttien takia. Aula on osa osa Rockefeller Centeriä ja lähellä Top of the Rockia. Jos olet menossa konserttisaliin metrolla, voit jäädä pois usealla eri asemalla. Lähistöllä sijaitsee 47-50 Rockefeller Center, 49 Street ja 5 Avenue/53 Street -metroasemat, joista on vain muutaman minuutin kävelymatka Radio Cityyn.

Konsertit Radio City Music Hallissa

Radio City Music Hallissa järjestetään lähes päivittäin konsertteja ja muita tapahtumia, joihin voit ostaa liput. Lähde legendaariseen konserttiin, mahtavaan stand-up-esitykseen tai johonkin muuhun ikoniseen esitykseen nauttimaan rakennuksen kauneudesta ja tunnelmasta. Ota huomioon, että Radio Cityyn ei voi tuoda isoja laukkuja.

Varaa Radio City Music Hallin konsertti- ja muut tapahtumaliput tästä

Radio City Music Hall New Yorkissa - Ulkopuolelta

Missä Radio City Music Hall sijaitsee New Yorkissa?

Radio City Music Hall New Yorkissa sijaitsee Rockefeller Centerin lähellä osoitteessa 1260 Sixth Avenue. Lue lisää tästä.

Pääseekö New Yorkin Radio City Music Halllin ilman konserttilippua?

Radio City Music Halliin voi tutustua ilman konserttilippua. Lue tästä lisää kuinka.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja