New Yorkin komediaklubit

Osta liput nyt
Stand Up komediaa komediaklubilla New Yorkissa

New Yorkin komediaklubit ovat täynnä monia lahjakkaita koomikoita. Komediakenttä on vilkas ja monipuolinen. Stand up -komedian katsominen New Yorkissa on hauska tapa viettää iltaa. Unohtumaton ja nauruntäyteinen ilta on taattu kaupungissa, jota jotkut sanovat jopa stand-upin mekaksi.

Newyorkilaisilla on tunnetusti erinomainen huumorintaju ja paras keino kokea tämä on lähteä johonkin Manhattanin monista komediaklubeista. Vaihtoehtoja on valtavasti, joten olen listannut omat henkilökohtaiset suosikkini alle. Jos haluat tutustua tarjontaan, Greenwich Village on tähän paras paikka.

Katso tästä New Yorkin komediaklubit

Contents

New Yorkin stand up -klubit

New Yorkin komediaklubeissa on illan aikana useampi esitys, joka sisältää noin 5-8 koomikkoa, joista kukin tekee 10-15 minuutin setin. Suuri määrä koomikkoja on hyvä juttu, sillä jotkut ovat hauskempia kuin toiset. Suurin osa klubeista perii sisäänpääsymaksun ja usein setissä on drinkkiminimi eli kuinka monta juomaa tai rahasumma, jonka edestä on tilattava. Jokainen show kestää pari tuntia. Muista tarkistaa tarvitsetko lipun vai onko sisäänpääsy vain ovimyynnillä.

Useat kuuluisat koomikot aloittivat uransa pieniltä komediaklubeilta ja tulivat myöhemmin tunnetuiksi komedian saralla. Ja nyt he esiintyvät isoilla teatterilavoilla kuten The Theater at Madison Square Garden tai Carnegie Hall. Jos haluat käydä heidän keikallaan New Yorkissa, kannattaa ostaa liput etukäteen netistä.

LOL Comedy Lounge

LOL Comedy Lounge on suosittu paikka kätevän sijaintinsa vuoksi. Se sijaitsee Times Squarella, joten siellä on kiva käydä samalla, kun vierailet  tässä “maailman risteyskohdassa”. Komediaklubi on myös käytännöllinen valinta, kun matkustat teini-ikäisten kanssa, sillä suurin osa heidän seteistään on ikärajaltaa 13 vuotta. Viihdettä on tarjolla koko perheelle!

Varaa liput Times Squaren LOL Comedy Loungeen tästä

Comedy Cellar

Comedy Cellar on kuuluisin komediaklubi Manhattanin Greenwich Villagessa. Ennen show’n alkamista voit käydä syömässä tai juomassa jotain tämän MacDougal Streetillä sijaitsevan klubin yläkerrassa. Comedy Cellarin kulman takaa löytyy myös paikan kaksi muuta showtilaa nimeltään Comedy Cellar at the Village Underground ja Fat Black Pussycat (FBPC).

Jonot Comedy Cellariin ovat aina pitkät, joten ole paikalla ajoissa jotta saat hyvät paikat – vaikka olisitkin ostanut liput jo hyvissä ajoin etukäteen. Tällä klubilla on joka ilta uutta ohjelmaa, joten voit halutessasi käydä siellä useamman kerran!

Ericin vinkki: “Huomioithan, että useimmille komediaklubeille on vain pieni pääsymaksu, mutta sisällä sinun tulee tilata listalta tietyllä summalla. Yleinen vähimmäismäärä on kaksi juomaa (myös alkoholittomia vaihtoehtoja) per henkilö tai 15-20$ arvosta juomia (joskus voit tilata myös ruokaa). Tarjoilijat ovat aina valmiina ottamaan tilauksen.”

Stand Up NY

Stand Up NY -klubi sijaitsee 236 West 78th Streetillä Upper West Sidella ja on yksi New Yorkin vanhimmista komediaklubeista. Klubi aukaisi ovensa vuonna 1986 ja sen lavalla on nähty paljon lahjakkuuksia: Jerry Seinfeld, Chris Rock ja Daily Show’n entinen isäntä Jon Stewart. Kuuluisien koomikkojen lisäksi Stand Up NY -klubissa esiintyy aloittelevia koomikkoja, jotka voivat harjoitella taitojaan. Klubilla istuukin usein tuottajia etsimässä uusia kykyjä.

Komediaklubi on avoinna lähes joka päivä ja illan aikana on yleensä kaksi show’ta. Jos olet paikalla ajoissa, saattaa illan emäntä tarjota teille paremmat istumapaikat. Show kestää tavallisesti noin kaksi tuntia ja sen aikana esiintyy 4–5 eri koomikkoa. Vaihtelu on hyvästä, sillä toiset koomikot ovat hauskempia kuin toiset. Rima on New Yorkissa korkealla, joten on erittäin hyvä mahdollisuus, että sinulla tulee olemaan todella hauskaa. Tämän lisäksi show rakennetaan niin, että eri esitykset tukevat toisiaan. Yksi koomikko vitsailee elämästään 40-vuotiaana poikamiehenä ja toinen taas käsittelee poliittiikkaa. Valmistaudu sarkastisiin kommentteihin, tarkkanäköisiin havaintoihin (myös yleisöltä) ja halventaviin vitseihin. Stand Up NY -klubilta ei takuulla löydy varovaisia tai sievisteleviä amerikkalaisia!

Ota klubille takki tai neule mukaan, sillä ilmastointi on aina päällä kesät talvet. Stand Up NY –klubille pääsee helposti metrolla. Metrolinjalla 1 jos jäät pois 79th Streetin asemalla, näet klubin vasemmalla noin 30 metrin päässä.

Broadway Comedy Club

Midtown Manhattanilla sijaitsevalla Broadway Comedy Clubilla pääset näkemään nousevia tähtiä komedian kentällä. Tällä klubilla esiintyneet lahjakkaat koomikot nähdään myöhemmin esimerkiksi Comedy Centralilla, mainitakseni vain muutamia. Et tule katumaan Broadway Comedy Clubille lähtöä, sillä jokainen show sisältää neljä pääesiintyjää. Klubilla on kahden juoman minimivaatimus.

Varaa liput Broadway Comedy Clubille tästä

Broadway-komediat

Kun ajattelet Broadway-musikaaleja, komediat eivät tule välttämättä ensimmäisenä mieleen. Mutta moni Broadway-show on itse asiassa hyvin hauska! Komedian kuningas Broadwaylla on ehdottomasti Book of Mormon. Tätä hulvatonta show’ta on esitetty New Yorkissa jo vuosia ja se on voittanut useita palkintoja.

Varaa Book of Mormon -liput tästä

Off-Broadwaylla villi ja viihdyttävä Drunk Shakespeare tarjoaa hulvattoman twistin näytelmäkirjailijan klassikkonäytelmiin. Esityksessä nähdään viisi näyttelijää, joista yksi on juuri nauttinut viisi alkoholipitoista juomaa…

Liput tv-show’hun New Yorkissa

Jos haluaisit päästä katsomaan Saturday Night Livea tai muita myöhäisillan ohjelmia, lue lisää lipuista tv-show’hun New Yorkissa.

The Comedy Cellar New York

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja