New Yorkin komediaklubit

Osta liput nyt
Stand Up komediaa komediaklubilla New Yorkissa

Stand up -komedian katsominen New Yorkissa on hauska tapa viettää iltaa, erityisesti jos sinulla ei ole mahdollisuutta tähän toistamiseen. Newyorkilaisilla on tunnetusti erinomainen huumorintaju ja paras keino kokea tämä on lähteä johonkin Manhattanin monista komediaklubeista. Vaihtoehtoja on valtavasti, joten olen listannut omat henkilökohtaiset suosikkini alle. Jos haluat tutustua tarjontaan, Greenwich Village on tähän paras paikka.

Katso tästä New Yorkin komediaklubit

New Yorkin stand up -klubit

New Yorkin komediaklubeissa on illan aikana useampi esitys, joka sisältää noin 5-8 koomikkoa, joista kukin tekee 10-15 minuutin setin. Suuri määrä koomikkoja on hyvä juttu, sillä jotkut ovat hauskempia kuin toiset. Suurin osa klubeista perii sisäänpääsymaksun ja usein sinun tulee ostaa tietty vähimmäismäärä juomia. Jokainen show kestää pari tuntia. Muista tarkistaa tarvitsetko lipun vai onko sisäänpääsy vain ovimyynnillä.

Useat kuuluisat koomikot aloittivat uransa pieniltä komediaklubeilta ja tulivat myöhemmin tunnetuiksi komedian saralla. Ja nyt he esiintyvät isoilla teatterilavoilla kuten The Theater at Madison Square Garden tai Carnegie Hall. Jos haluat käydä heidän keikallaan New Yorkissa, kannattaa ostaa liput etukäteen netistä.

Comedy Cellar

Comedy Cellar on kuuluisin komediaklubi Manhattanin Greenwich Villagessa. Ennen show’n alkamista voit käydä syömässä tai juomassa jotain klubin yläkerrassa. Kulman takaa löytyy myös toinen tila nimeltään Comedy Cellar at the Village Underground. Jonot Comedy Cellariin ovat aina pitkät, joten ole paikalla ajoissa jotta saat hyvät paikat – vaikka olisitkin ostanut liput jo hyvissä ajoin etukäteen. Tällä klubilla on joka ilta uutta ohjelmaa, joten voit halutessasi käydä siellä useamman kerran!

Ericin vinkki: Huomioithan, että useimmille komediaklubeille on vain pieni pääsymaksu, mutta sinun tulee ostaa tietty määrä juomia. Kaksi juomaa per henkilö on yleinen vähimmäismäärä, ja juomat voivat olla kalliita.

Stand Up | NY

Stand Up | NY -klubi sijaitsee 236 West 78th Streetillä Upper West Sidella ja on yksi New Yorkin vanhimmista komediaklubeista. Klubi aukaisi ovensa vuonna 1986 ja sen lavalla on nähty paljon lahjakkuuksia: Jerry Seinfeld, Chris Rock ja Daily Show’n entinen isäntä Jon Stewart. Kuuluisien koomikkojen lisäksi Stand Up | NY -klubissa esiintyy aloittelevia koomikkoja, jotka voivat harjoitella taitojaan. Klubilla istuukin usein tuottajia etsimässä uusia kykyjä.

Komediaklubi on avoinna lähes joka päivä ja illan aikana on yleensä kaksi show’ta. Jos olet paikalla ajoissa, saattaa illan emäntä tarjota teille paremmat istumapaikat. Show kestää tavallisesti noin kaksi tuntia ja sen aikana esiintyy 4–5 eri koomikkoa. Vaihtelu on hyvästä, sillä toiset koomikot ovat hauskempia kuin toiset. Rima on New Yorkissa korkealla, joten on erittäin hyvä mahdollisuus, että sinulla tulee olemaan todella hauskaa. Tämän lisäksi show rakennetaan niin, että eri esitykset tukevat toisiaan. Yksi koomikko vitsailee elämästään 40-vuotiaana poikamiehenä ja toinen taas käsittelee poliittiikkaa. Valmistaudu sarkastisiin kommentteihin, tarkkanäköisiin havaintoihin (myös yleisöltä) ja halventaviin vitseihin. Stand Up | NY -klubilta ei takuulla löydy varovaisia tai sievisteleviä amerikkalaisia!

Ota klubille takki tai neule mukaan, sillä ilmastointi on aina päällä kesät talvet. Stand Up | NY –klubille pääsee helposti metrolla. Metrolinjalla 1 jos jäät pois 79th Streetin asemalla, näet klubin vasemmalla noin 30 metrin päässä.

Ericin vinkki: Huomioithan, että sinun pitää tilata vähintään kaksi juomaa per henki (tai 15$:n edestä juotavaa). Tarjoilijat ovat aina valmiina palvelemaan. Kokemuksesta tiedän, että juomat ovat erittäin alkoholipitoisia, mikä tietenkin tekee illasta vain hauskemman.

Broadway Comedy Club

Midtown Manhattanilla sijaitsevalla Broadway Comedy Clubilla pääset näkemään nousevia tähtiä komedian kentällä. Tällä klubilla esiintyneet lahjakkaat koomikot nähdään myöhemmin esimerkiksi Comedy Centralilla, mainitakseni vain muutamia. Et tule katumaan Broadway Comedy Clubille lähtöä, sillä jokainen show sisältää neljä pääesiintyjää. Klubilla on kahden juoman minimivaatimus.

Varaa lippusi Broadway Comedy Clubille tästä

Broadway-komediat

Kun ajattelet Broadway-musikaaleja, komediat eivät tule välttämättä ensimmäisenä mieleen. Mutta moni Broadway-show on itse asiassa hyvin hauska! Komedian kuningas Broadwaylla on ehdottomasti Book of Mormon. Tätä hulvatonta show’ta on esitetty New Yorkissa jo vuosia ja se on voittanut useita palkintoja.

Varaa Book of Mormon -liput tästä

Liput Saturday Night Liveen

Jos toiveissasi on hankkia SNL-liput New Yorkiin, tarvitset paljon onnea. Virallisella sivustolla voit voittaa show-liput osallistumalla arvontaan, mutta voitosta ei ole mitään takeita. Saat tietää lippujen voitosta vasta itse esityspäivänä, joten et voi tehdä suunnitelmia. En yleensä suosittele tätä vaihtoehtoa, koska sillä on liian iso vaikutus päivääsi. Sinun tulee pystyä tarkistamaan puhelimesi säännöllisesti, etkä voi suunnitella sen tilalle mitään muuta ohjelmaa, kuten Broadway-show’ta, kattoterassibaaria tai urheiluottelua. Tämän sivuston kautta voit hankkia liput etukäteen seuraaviin tv-ohjelmiin:

  • Jimmy Fallon
  • The Daily Show
  • Stephen Colbert
  • Seth Meyers

The Comedy Cellar New York

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja