Whitney Museum New Yorkissa

Osta liput nyt
Whitney Museum New Yorkissa

Whitney Museum of American Art New Yorkissa – lyhennettynä Whitney – on Manhattanilla sijaitseva modernin amerikkalaisen taiteen museo. Kokoelma koostuu 1900- ja 2000-lukujen taiteesta ja se on ehdottomasti suositeltava käyntikohde kaikille modernista taiteesta kiinnostuneille. Museo on saanut nimensä perustajansa Gertrude Vanderbilt Whitneyn mukaan. Hän on tunnetun Vanderbiltin suvun jäsen ja perusti museon vuonna 1931 nuorille amerikkalaisille taiteilijoille, joilla oli uudenlaisia ideoita ja vaikeuksia tuoda esiin epätavanomaisia töitään.

Varaa tästä Whitney Museum -liput

Contents

Amerikkalaista taidetta New Yorkissa

Whitney-museossa on jättimäinen pysyvä kokoelma, joka koostuu yli 3600 taiteilijan 25 000 teoksesta. Kokoelma antaa hyvän kuvan vuodesta 1900 lähtien amerikkalaiseen taiteeseen vaikuttaneista asioista. Kokoelmaan kuuluu maalauksia, veistoksia, piirroksia, julisteita, filmejä, valokuvia, installaatio- ja mediataidetta. Perusnäyttelyjen ohella museossa on esillä myös mielenkiintoisia väliaikaisia näyttelyjä. Yksi museon inspiroivimmista näyttelyistä koostui Jeff Koonsin töistä. Osa Koonsin töistä on nyt Whitneyn pysyvässä kokoelmassa.

Whitney Museum New Yorkissa Whitney Museum New Yorkissa

Vierailu Whitney-museossa

Vuodesta 1966 vuoteen 2014 museo sijaitsi Madison Avenuella Upper East Sidella. Vuonna 2015 Whitney siirrettiin uuteen paikkaan neljännen kerran. Nyt museo on High Linen ja Hudsonjoen välissä. Molemmat paikat voi myös nähdä museolta. Rakennus itsessään on kaunis ja sen on suunnitellut Renzo Piano. Sisäänkäynnin portaikko johtaa ulkoaukiolle. Whitney-museossa on aulagalleria ensimmäisessä kerroksessa (ilmainen sisäänpääsy). Toisessa ja kolmannessa kerroksessa voi ihailla pysyviä näyttelyitä. Ylimmästä kerroksesta löytyy erityinen näyttelyalue väliaikaisille näyttelyille. Sisällä sijaitsevien näyttelytilojen lisäksi Gansevoort Streetillä sijaitsevassa museossa on useita ulkoalueita ja terasseja. Osasta on upeat näkymät High Line -puistoon.

Whitney Museum New Yorkissa - nayttely Whitney Museum New Yorkissa - portaat

Yksi museon kiinnostavimmista piirteistä on sen avara näyttelytila. Whitney-museossa on New Yorkin suurin pylväätön galleria. Tämä jättimäinen näyttelytila on kooltaan lähes 1700 neliömetriä ja se on ehdottomasti nähtävä, jos rakastat museoita. Suuntaa ensimmäiseen kerrokseen, jos haluat ostaa tuliaisia tai käydä ravintolassa. Iskikö nälkä ihailleissasi kolmannen kerroksen taideteoksia? Ei hätää, myös ylimmästä kerroksesta löytyy kahvila.

Ericin vinkki: “Museo sijaitsee Meatpacking Districtillä. Käy museon ohella myös kävelemässä High Line Parkissa tai Hudsonjoella sijaitsevassa Little Island -nimisessä puistossa, joka on rakennettu paaluille. Nälän yllättäessä tykkään itse mennä lähistöllä sijaitsevalle Chelsea Marketille, suureen katettuun kauppahalliin, josta löytyy laaja valikoima ruokapaikkoja. Viikonloppuisin museon ollessa auki myöhään on hiljaisempaa, ja voit myös käydä drinkillä kattoterassilla.”

Whitney Museum New Yorkissa - terassi Whitney Museum New Yorkissa - Meatpacking District

Käytännön tietoa

Tehtyäsi tilauksen saat sähköpostiisi kupongin, jonka voit tulostaa ja vaihtaa lippuun museolla. Voit myös näyttää sen mobiililaitteestasi noutaaksesi lippusi.

  • Sijainti: 99 Gansevoort Street
  • Aukioloajat:
    • Museo on auki keskiviikosta maanantaihin
    • Suljettu tiistaisin ja juhlapyhinä

Varaa tästä Whitney Museum -liput

Vinkki: Osta ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttava New York Pass

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja