Chelsea New Yorkissa

Chelsea New Yorkissa

Chelsea New Yorkissa on eläväinen kaupunginosa, joka sijaitsee Manhattanilla. Naapurusto tunnetaan monista taidegallerioista, museoista, High Line Parkista ja sateenkaariyhteisön merkittävästä hyväksynnästä New Yorkissa. Monien ravintoloiden ja baarien ansiosta Chelsean yöelämä on hyvin vilkasta. Alue ulottuu Hudsonjoelta 6th Avenuelle ja etelässä 14th Streetiltä pohjoiseen Hudson Yardsille asti.

Historia: Chelsea New York

Chelsea on yksi New Yorkin vanhimmista kaupunginosista, joka on onnistunut säilyttämään alkuperäisen nimensä. Englantilainen Thomas Clarke osti 1700-luvulla kymmenen korttelia. Naapurusto sai taiteellisen vivahteensa sinne rakennetusta teatterialueesta. High Line Parkina nykyään tunnetun rautatien myötä sinne rakennettiin paljon varastorakennuksia, kivitaloja ja teollisuutta. Tämä näkyy yhä edelleen Manhattanin länsipuolen arkkitehtuurissa.

Tunnelma Chelseassa

Chelseassa asuu paljon paikallisia, mikä tekee alueeseen tutustumisesta entistäkin mukavampaa. Monien baarien, ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi sieltä löytyy paljon taidegallerioita. Useimmissa voi käydä myös ilmaiseksi. Chelsea tunnetaan sateenkaariyhteisön merkittävästä hyväksynnästä New Yorkissa. Vuonna 1969 kaupungissa järjestettiin monia mielenosoituksia homoseksuaalisuuden hyväksymiseksi, erityisesti Greenwich Villagessa. Hyväksynnän lisääntyessä moni HTBLQI-yhteisön jäsen halusi asua Greenwich Villagessa, mutta asuminen siellä oli kallista. Chelsea oli edullisempi vaihtoehto, jonne kaikki olivat tervetulleita. Tämän näkee yhä tänä päivänä: alueelta löytyy paljon homobaareja ja kaduilla näkee sateenkaarilippuja.

Ericin vinkki: Chelsea on kiva kaupunginosa kävelyyn. Voit tutustua naapurustoon “High Line Park – Hudson Yards” –kävelyreitillä. Tämä reitti löytyy sovelluksestani Eric’s New York App, kohdasta “kävelyreitit”.

Chelsea New Yorkissa - Rakennuksia Chelsea New Yorkissa - Chelsea Market

Ruokapaikat Chelseassa

Monet ravintolat ovat vakiinnuttaneet asemansa Chelseassa, joten tarjolla on laaja valikoima ruokapaikkoja. Ne ovat usein pienten ketjuravintoloiden omistuksessa, joten niitä ei välttämättä löydy muualta kaupungista. New Yorkin -matkan aikana voit käydä 9th Avenuella sijaitsevassa Chelsea Marketissa, joka on sisätoriksi muutettu entinen teollisuusrakennus. Shoppailun lisäksi voit myös nauttia herkullista ruokaa eri ravintoloissa. Chelsea Marketin kaupat myyyvät muun muassa keittiövälineitä, vaatteita ja kirjoja.

Ericin vinkki: Suosittelen käymään Chelsea Marketilla arkipäivänä, sillä viikonloppuisin sisätori on hyvin vilkas. Paikka soveltuu täydellisesti lounaaseen. Valinnanvaraa riittää, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin!

Jos olet nähnyt Men in Black – Miehet mustissa -elokuvan, tämä elokuvasta tuttu legendaarinen ravintola on myös tuttu. 10th Avenuella sijaitseva Empire Diner on hienostuneempi retro-tyylinen diner, joka tarjoilee amerikkalaista ruokaa. Ruokailu paikassa on todellinen kokemus.

Nähtävyydet Chelseassa

Vierailu Chelsean kaupunginosassa kuuluu olennaisena osana jokaiseen New Yorkin matkaan. Alueelta löytyy useita nähtävyyksiä ja se on täydellinen paikka päivän viettoon.

High Line Park

High Line Park on yksi Chelsean tunnetuimmista paikoista. Puisto on rakennettu kohotetulle junaradalle ja kulkee pitkän matkaa läpi Manhattanin. Se on mukava kävelypaikka, josta avautuvat upeat kaupunkinäkymät. High Line kulkee Meatpacking Districtiltä Chelsean kautta Hudson Yardsille.

Chelsea New Yorkissa - High Line Park Chelsea New Yorkissa - High Line

Hudson Yards

Hudson Yards New Yorkissa on kaupungin uusimpia naapurustoja ja sijaitsee Chelsean pohjoispuolella. Sieltä löytyy muun muassa Vessel ja Edge Observation Deck. Edge-näköalatasanteella voit ihailla kaupunkia 335 metrin korkeudesta. Pysytteletkö mieluummin lähempänä maankamaraa? Siinä tapauksessa kannattaa lähteä The Shops & Restaurants at Hudson Yards -ostoskeskukseen, josta löytyy seitsemän kerrosta täynnä kauppoja ja ravintoloita.

Little Island

Little Island sijaitsee Chelsean rajalla. Tämä vedestä nouseva puisto on hyvin ainutlaatuinen. Pier 55 -laituri Hudsonjoella on muutettu pilareilla seisovaksi vihreäksi keitaaksi. Puistoon pääsee kahta kulkuväylää pitkin, jotka sijaitsevat Hudson River Greenway’llä. Lähde Little Islandille piknikille ja nauttimaan auringosta sen viheralueilla.

Chelsea Flea Market

Viikonloppuisin voit kierrellä Chelsea Flea Marketilla. Kirpputori keskittyy ainutlaatuiseen ja laadukkaaseen vintage-tavaraan, joita on saatavilla hyvään hintaan. Tori järjestetään parkkipaikalla Manhattanin pilvenpiirtäjien keskellä. Ruokakojuissa on myynnissä myös syötävää ja juotavaa.

Chelsea New Yorkissa - Little Island Chelsea New Yorkissa - Chelsea Flea Market

Rubin Museum of Art

New Yorkin -matkan aikana voit sukeltaa Himalajan kulttuurin saloihin. Rubin Museum of Artissa on näytillä laaja kokoelma taidetta vuoristoalueelta. Kuusikerroksisessa museossa on myös kahvila, jossa voit kirjaimellisesti tutustua Himalajan makuihin.

Hotellit Chelsea New York

Chelseasta löytyy erilaisia hotelleja ja se mukava paikka majoittua. Koska alueella ei ole niin paljon hotelleja, et näe siellä myöskään paljon turisteja. Siajintinsa takia sieltä on helppo lähteä tutustumaan kaupunkiin. High Linen juurelta löytyy The High Line Hotel, joten voit aloittaa aina päiväsi pienellä kävelykierroksella puistoon. Muita hyviä hotelleja ovat Leo House ja Maritime Hotel.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja