Hudson River Park New Yorkissa

Hudson River Park in New York

Hudson River Park New Yorkissa on vehreä puisto, joka sijaitsee Manhattanin länsipuolella. 7 kilometrin pituinen puisto sijoittuu Hudsonjoen varrelle ja ulottuu etelässä Battery Parkista kohti pohjoista aina 59th Streetille asti.

Puistoalueen varrella on useita laitureita, joista jokaisella on omat ominaispiirteensä. Laitureilta löytyy leikkikenttiä, urheilukenttiä ja jopa ranta-alueita. Jokaiselta laiturilta avautuu upeat näkymät Hudsonjoesta ja Manhattanin siluetista. Hudson River Park on mahtava ulkoilupaikka, jonne voit lähteä esimerkiksi kävelylle, pyöräretkelle tai vain istuskelemaan ja rentoutumaan.

Contents

Hudson River Park New Yorkissa

Hudson River Parkissa sijaitsee yli 25 laituria, ja puisto tarjoaa monenlaista hauskaa tekemistä. Tässä ovat minun suosikkini:

Pier 25

Pier 25 -laituri sijaitsee TriBeCan edustalla, ja se on Hudson River Parkin pisin laituri. Laiturilta löytyy lasten leikkipuisto sekä yleisövessat. Siellä on myös minigolfrata ja hiekkakenttä lentopalloa varten. Nälän sattuessa voit poiketa kioskilla hakemassa välipalaa tai syödä laiturissa olevalla Grand Banks -nimisellä historiallisella aluksella, jossa toimii osteribaari. Laiturilta näet kaukaisuudessa Vapaudenpatsaan sekä Lower Manhattanin näkymät.

Hudson River Park New Yorkissa Pier 25 Hudson River Park New Yorkin Grand Banksissa

Pier 45

Pier 45 -laiturin toinen nimi on Christopher Street Pier, ja se on kiva rentoutumispaikka. Laiturilla on runsaasti viheralueita ja nurmikoita, jonne newyorkilaiset saapuvat usein hellepäivinä. Kesäkuukausina järjestetään myös ilmaisia konsertteja. Pier 45 sijaitsee West Villagen edustalla.

Pier 57

Vanha merenkulun rahti- ja varastoterminaali on kunnostettu nykyiseksi Pier 57 -laituriksi. Rakennuksen katolla sijaitsevasta puistosta avautuvat hienot näkymät Little Islandille, Downtown Manhattanille ja Chelsea Piersille. Rakennuksen sisällä sijaitsevalla ruokatorilla voit herkutella erilaisilla ruoka-annoksilla. Market 57 tarjoaa aivan kaikkea japanilaisesta italialaiseen ja kiinalaisesta ruuasta Cajun-keittiöön.

Hudson River Park New Yorkissa - Pier 57  Hudson River Park New Yorkissa - Pier 57 näkymät

Pier 66

Pier 66 -laituri on ehdottomasti paikka, jossa kannattaa käydä syömässä. Laiturille kiinnitetty iso punainen paatti on nimeltään Frying Pan, ja se on hauska ruokapaikka, josta saa meren antimia. Laiturilla on paljon viihtyisiä istumapaikkoja ja se on erityisen maaginen paikka iltaisin. Talvikuukausina ravintola on suljettu. Jos käyt syömässä laiturilla, käväise samalla läheisellä Hudson Yardsilla.

Hudson River Park New Yorkissa - Frying Pan Hudson River Park New Yorkissa - Pier 66

Little Island

Little Island on ainutlaatuinen laituri, jonka puisto seisoo vedessä 280 betonipaalun varassa. Tämä hyvin futuristisen näköinen vihreä puisto on maisemoitu kauniisti. Voit tutustua muun muassa laiturin “salaiseen puutarhaan”, kävellä sen polkuja pitkin ja nauttia aurinkoisesta päivästä. Läheiseltä Chelsea Marketilta voi käydä hakemassa jotain syötävää ja lähteä sitten piknikille Little Islandin nurmikolle!

Hudson River Park New Yorkissa - Little Island näkymä Hudson River Park New Yorkissa - Little Island

Gansevoort Peninsula

Manhattanin ensimmäinen ranta sijaitsee Gansevoort Peninsulalla. Pier 53 -laituri on rakennettu täysin uudestaan ja siitä on luotu oikea vihreä keidas, josta löytyy myös harrastemahdollisuuksia ja koirapuisto. Gansevoort Peninsula on Whitney-museon lähellä, joten on hyvä idea yhdistää nämä kaksi kohdetta samalle päivälle.

Pier 84

Pier 84 -laituri sijaitsee Circle Line -risteilyjen laiturin ja Intrepid Museum -laiturin välissä. Tältä laiturilta löytyy muun muassa suihkulähde, jossa hellepäivinä voivat vilvoitella niin lapset kuin aikuisetkin. Toinen virkistäytymiskeino on lähteä melomaan kajakilla tai SUP-laudalla ja ihailla New Yorkia vedestä käsin.

Hudson River Park New Yorkissa - Pier 84

Chelsea Piers

Pier 59, 60 ja 61 -laiturit muodostavat yhdessä laiturialueen nimeltä Chelsea Piers, jossa on kaikenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Paikasta löytyy esimerkiksi golfkerho ja keilarata, ja siellä voi luistella. Lisäksi kompleksissa järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia, ja myös Silver Screen Studios sijaitsee täällä. Elokuvastudiossa on kuvattu muun muassa Kova laki -sarjan (Law & Order) kohtauksia.

Mistä Hudson River Park alkaa?

Hudson River Park New Yorkissa alkaa Battery Parkista ja ulottuu Hudsonjoen varrella aina 59th Streetille asti. Lue tästä, mitä kaikkea puistossa voi tehdä.

Kannattaako Hudson River Parkissa käydä?

Hudson River Parkissa kannattaa ehdottomasti käydä. Puistosta löytyy useita laitureita, joissa on jokaiselle jotakin. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja