Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa

Osta liput nyt
Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa

Intrepid Sea, Air and Space -museossa New Yorkissa vierailijat pääsevät ihailemaan käytöstä poistettua lentotukialusta, ensimmäistä avaruussukkulaa, maailman nopeinta lentokonetta ja sukellusvenettä kylmän sodan ajalta. Suositussa museossa vierailee vuosittain yli miljoona kävijää. Intrepid-museo sijaitsee itse asiassa käytöstä poistetussa lentotukialuksessa USS Intrepidissä. Alus oli toiminnassa toisen maailman sodan aikana Tyynellä valtamerellä taistelussa japanilaisia vastaan, ja sillä oli tärkeä rooli lentotukikohtana Vietnamin sodan aikana.

Osta liput Intrepid-museoon tästä

Mitä Intrepid Sea, Air and Space museosta löytyy?

Vuosien uskollisen toiminnan jälkeen USS Intrepidistä tuli museo vuona 1982. Museo esittelee hienosti viime vuosien kehityksen meri-, ilma- ja avaruuskeksinnöissä. Sieltä löytyy myös Space Shuttle -paviljonki, jossa vierailijoiden pääsevät tutustumaan maailman ensimmäiseen avaruussukkulaan, the Enterpriseen.

Lentokoneet ja sukellusveneet

Museossa on esillä 27 lentokonetta mukaan lukien armeijan nopein lentokone sekä vakoilukone. Intrepidissä on myös esillä maailman nopein matkustajakone British Airwaysin Concorde. Pääset myös katsomaan sukellusvene USS Growleria. Huomioithan, että paikan päällä joutuu usein jonottamaan. Voit kiertää museon nauhoitetun opasteen avulla, mutta paikan päältä löytyy myös oppaita, jotka ovat valmiita kertomaan USS Intrepidin historiasta. Pääset vierailemaan komentosillalla ja näet miten miehistö ja laitteet toimivat sodassa. The Intrepid Sea, Air and Space Museum sopii erittäin hyvin lapsille. Museon kartasta näkee helposti lapsille ja perheille sopivat kohteet ja aktiviteetit.

Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa - Kansi Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa - Lentokone

Intrepid simulaattorit

Lentokoneiden lisäksi Intrepid-museossa on kolme simulaattoria. Kaikki kolme niistä tarjoaa erilaisia kokemuksia. Museossa voit katsoa myös 4D-elokuvan ‘Stories of Intrepid’, jonka ainutlaatuiset historialliset kuvat yhdistettynä moderniin tietokonegrafiikkaan tuovat sinulle kokemuksen lentäjien tarinoista. Liikkuvassa “G-Force Encounter” -simulaattorissa nouset kaksipaikkaiseen ohjaamoon ja pääset ohjaamaan lentokonetta itse. ‘Transporter FX’ -simulaattorissa astut sisään sukkulaan, jossa voit kokea lennon erikoisefektien avulla. Sukkula liikkuu kuten tavallinen lentokone ja tunnet tuulen hiuksissasi.

Ericin vinkki: Intrepid-museo on todella hauska kokemus lapsille ja lentokonefaneille. Lentotukialus on tietenkin mielenkiintoinen sisältä päin, mutta sen ulkopuoli on myös vaikuttava. Voit esimerkiksi kävellä 42nd Streetin Pierille ihailemaan alusta ja ottamaan valokuvia. Minulta kului 1,5 tuntia museon kiertämiseen.

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • 1.4. – 31.10. ma-pe klo 10.00–17.00, la-su klo 10.00–18.00
    • 1.11. – 31.3. päivittäin klo 10.00–17.00
  • Sijainti: Pier 86, 46th Street

Osta liput Intrepid-museoon tästä

Huomio: Ilmainen sisäänpääsy Intrepid-museoon New York Passilla ja New York Sightseeing Flex Passilla. Sisäänpääsy vaikuttavaan Space Shuttle Pavilioniin sisältyy myös molempiin passeihin. Intrepid-museon lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa - Museon sisällä Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa - Hävittäjäkoneita

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja