Intrepid Museum New Yorkissa

Osta liput nyt
Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa

Intrepid Museum New Yorkissa sijaitsee entisessä lentotukialus USS Intrepidissä. Alus on muutettu Amerikan sotilas- ja merenkulun historian museoksi, jossa vierailijat pääsevät ihailemaan muun muassa käytöstä poistettua lentotukialusta, ensimmäistä avaruussukkulaa, maailman nopeinta lentokonetta ja sukellusvenettä kylmän sodan ajalta. Hudsonjoen Pier 86 -laiturilla Manhattanin länsipuolella sijaitseva Intrepid-museo tarjoaa jännittäviä näyttelyitä aivan kaikenikäisille.

Osta liput Intrepid-museoon tästä

Contents

Intrepid-museo New Yorkissa

Alus, jossa museo sijaitsee, oli toiminnassa toisen maailman sodan aikana Tyynellä valtamerellä taistelussa japanilaisia vastaan. Intrepidillä oli myös tärkeä rooli lentotukikohtana Vietnamin sodan aikana. Vuosien uskollisen toiminnan jälkeen USS Intrepidistä tuli museo vuonna 1982.

Mitä nähdä Intrepid museossa?

Intrepid-museo esittelee hienosti viime vuosien kehityksen meri-, ilma- ja avaruuskeksinnöissä.  Museovierailla on mahdollisuus todella tutustua näihin innovaatioihin.

Voit kiertää museon nauhoitetun opasteen avulla, mutta paikan päältä löytyy myös oppaita, jotka kertovat mielellään USS Intrepidin historiasta. Pääset vierailemaan esimerkiksi komentosillalla ja näet miten miehistö ja laitteet toimivat sodassa. Intrepid Museum sopii erittäin hyvin lapsille. Museon kartasta näkee helposti lapsille ja perheille sopivat kohteet ja aktiviteetit.

Lentokansi

USS Intrepid -lentotukialuksen kannelta löytyy useita lentokoneita. Näet esimerkiksi Avenger-torpedopommikoneen, jolla oli tärkeä rooli toisessa maailmansodassa, ja kylmän sodan vakoilukone A-12 Blackbirdin. Lisäksi esillä on useita kansainvälisiä lentokoneita.

Intrepid Museum New Yorkissa - Kansi Intrepid Museum New Yorkissa - Lentokone

Avaruussukkula Enterprise

Museossa on myös Space Shuttle -paviljonki, jossa vierailijoiden pääsevät tutustumaan maailman ensimmäiseen avaruussukkulaan, the Enterpriseen. Näyttelyssä kerrotaan avaruussukkulan suunnittelusta ja ihmisistä avaruusohjelman taustalla. Voit kävellä avaruussukkulan alapuolella tai nähdä mestariteoksen korotetulta tasanteelta.

Concorde

Intrepidissä on esillä maailman nopein matkustajakone British Airwaysin Concorde. Se pystyy ylittämään Atlantin valtameren 2 tunnissa, 52 minuutissa ja 59 sekunnissa nopeutena 2 150 km/h. Tämän ainutlaatuisen suihkukoneen sisälle pääsee myös tutustumaan. Näitä lippuja voi ostaa museon lippukassalta.

USS Growler Submarine

Pääset myös katsomaan sukellusvene USS Growleria. Tämä on ainoa yleisölle avoin amerikkalainen sukellusvene. Sulkellusveneen sisällä voit kokea, millaista elämä sukellusveneessä on, ja vierailla komentokeskuksessa.

Ericin vinkki: “Jos museoon saapuessasi USS Growlerin luona ei ole jonoa, suuntaa ensimmäisenä sukellusveneeseen. Se sijaitsee heti museon sisäänkäynnin vieressä. Kohde on erittäin suosittu, ja koska sisälle pääsee vain rajoitettu määrä ihmisiä samaan aikaan, sukellusveneen luona on yleensä jono, joten tämä on hyvä pitää mielessä.”

Intrepid Sea Air and Space Museum New Yorkissa - USS Growler sukellusveneen sisällä Intrepid Sea Air and Space Museum New Yorkissa - USS Growler sukellusvene

Intrepid simulaattorit

Intrepid-museossa on myös simulaattoreita. Jokainen niistä tarjoaa erilaisia kokemuksia. Museossa voit katsoa myös 4D-elokuvan ‘Stories of Intrepid’, jonka ainutlaatuiset historialliset kuvat yhdistettynä moderniin tietokonegrafiikkaan tuovat sinulle kokemuksen lentäjien tarinoista. Liikkuvassa “G-Force Encounter” -simulaattorissa nouset kaksipaikkaiseen ohjaamoon ja pääset ohjaamaan lentokonetta itse. ‘Transporter FX’ -simulaattorissa astut sisään sukkulaan, jossa voit kokea lennon erikoisefektien avulla. Sukkula liikkuu kuten tavallinen lentokone ja tunnet tuulen hiuksissasi.

Ericin vinkki: “Intrepid-museo on todella hauska kokemus lapsille ja lentokonefaneille. Lentotukialus on tietenkin mielenkiintoinen sisältä päin, mutta sen ulkopuoli on myös vaikuttava. Voit esimerkiksi kävellä 42nd Streetin Pierille ihailemaan alusta ja ottamaan valokuvia.”

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • 1.4. – 30.9. ma-pe klo 10.00–17.00, la-su klo 10.00–18.00
    • 1.10. – 31.3. päivittäin klo 10.00–17.00
    • Viimeinen sisäänpääsy tunti ennen sulkemisaikaa
  • Sijainti: Pier 86, 46th Street

Osta liput Intrepid-museoon tästä

Huomio: Ilmainen sisäänpääsy Intrepid-museoon New York Passilla ja New York Sightseeing Flex Passilla. Sisäänpääsy vaikuttavaan Space Shuttle Pavilioniin sisältyy myös molempiin passeihin. USS Intrepid-museon lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa - Museon sisällä Intrepid Sea, Air and Space Museum New Yorkissa - Hävittäjäkoneita

Kuinka paljon Intrepid Museum -liput maksavat?

Intrepid Museum -liput ovat alkaen 34€.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja