Hudson Yards New Yorkissa

Hudson Yards New Yorkissa

Hudson Yards New Yorkissa sijaitsee Midtown Manhattanin länsipuolella, 30th Streetin ja 43rd Streetin välissä. Hudson Yards koostuu pääasiassa pilvenpiirtäjistä, jotka ovat osittain asuinkäytössä ja osittain toimistotiloja. Rakennusten väliin on luotu useita puistoalueita, kuten kuuluisa High Line. Tämän lisäksi alueelle on rakennettu myös monia nähtävyyksiä, jotka ovat käynnin arvoisia Hudson Yardsissa!

Contents

Mitä tehdä Hudson Yardsissa

Hudson Yardsissa on paljon tekemistä ja nähtävää. Siellä sijaitsee yksi New Yorkin näköalatasanteista, ja kuuluisa High Line Park löytyy sieltä. Vessel ja muut näyttävät rakennelmat antavat alueelle myös erityisen ilmeen.

Edge Observation Deck

Edge Observation Deck on vaikuttava näköalatasanne, joka sijaitsee 30 Hudson Yards -pilvenpiirtäjän 100. kerroksessa. Edge Observation Deck on ulkoilmassa oleva tasanne, joka työntyy ulos rakennuksesta 335 metrin korkeudessa, jossa kävijöille avautuu on aivan uudenlainen näköala Manhattanista. Näkymät kaltevista lasiseinistä ja lattian lasipaneeleista tulevat hämmästyttämään sinut.

Hudson Yards New Yorkissa - Vessel Hudson Yards New Yorkissa - Edge Observation Deck

City Climb at Edge

Kaikista uskaliaimmat voivat kokeilla kiipeilykokemusta nimeltä City Climb at Edge New Yorkissa. Pääset kiipeämään 30 Hudson Yards -rakennuksen huipulle, joka sijaitsee Edgen yläpuolella. City Climb -kokemus mahdollistaa turvavaljaissa kävelyn rakennuksen kyljessä olevia portaita pitkin 365 metrin korkeuteen. Huipulla voit nojata reunan yli ja nauttia näkymistä New Yorkin ja ympäröivien osavaltioiden yli. Miltä tuntuu olla yhdellä kaupungin korkeimmista paikoista?

Varaa City Climb at Edge liput tästä

Hudson Yards Vessel

Vessel on todellinen katseenvangitsija, sillä se koostuu 154 portaasta ja 80 näköalatasanteesta ja muistuttaa mehiläispesää. Se sijaitsee Hudson Yardsin sydämessä. Pohjakerrokseen pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Virallisten avajaisten jälkeen Vesselistä on tullut suosittu käyntikohde, joka tekee vaikutuksen tuhansiin kävijöihin joka päivä. Rakennusta ympäröi julkinen tila Public Square and Gardens. Etsi puistosta penkki ja istahda alas katselemaan Hudson Yardsin menoa.

High Line Park

Vanhalle korotetulle junaradalle rakennettu High Line Park sijaitsee osittain Hudson Yardsissa. Voit lopettaa tai aloittaa pitkulaisen puiston kävelyn Hudson Yardsista. Ota rennosti ja kävele High Line 10th Avenuen suuntaisesti ja nauti näkymistä New Yorkin kaduille.

Ericin vinkki: “Voit tutustua tähän alueeseen kävelemällä “High Line Park – Hudson Yards” -reitin, joka on saatavilla Eric’s New York -sovelluksessa. Löydät kävelykierroksen avaamalla sovelluksen ja valitsemalla kohdan “kävelyreitit”. Hudson Yardsin lisäksi tutustut muun muassa Chelsean ja Meatpacking Districtin naapurustoihin.”

The Shops & Restaurants at Hudson Yards

Erilaisten nähtävyyksien lisäksi Hudson Yards on myös erinomainen paikka ruokailuun ja ostoksille. The Shops & Restaurants at Hudson Yards -ostoskeskuksessa himoshoppailijat voivat hemmotella itseään ostosterapialla! Ostoskeskus sijaitsee 10 Hudson Yardsin, 30 Hudson Yardsin ja Vesselin välisellä alueella ja siinä on 7 kerrosta kauppoineen ja ruokapaikkoineen. The Shops & Restaurants at Hudson Yards on olemukseltaan ylellinen, mutta saatavilla on myös H&M:n, UNIQLO:n ja Banana Republicin kaltaisia suosittuja vaatemerkkejä. Tai hae jotain Shake Shackista tai käy syömässä jossakin paikan monista ravintoloista.

Hudson Yards New Yorkissa - The Shops & Restaurants Hudson Yards New Yorkissa - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

Mercado Little Spain löytyy The Shops & Restaurants – ostoskeskuksen alakerrasta. Tällä katetulla espanjalaisella ruokatorilla on monenlaisia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat herkullista syötävää kuten tortilloja, empanadoja ja espanjalaisia kinkkuja ja juustoja.

Bagelit Russ & Daughtersissa

Russ & Daughters on mainio kohde, jos haluat maistaa ikonisen newyorkilaisen bagelin. Yrityksellä on muutama toimipiste New Yorkissa, ja yksi niistä sijaitsee Hudson Yardsissa. Testaa lohibagel!

Syö ja juo upeissa maisemissa

Hudson Yardsissa on useita vaihtoehtoja nauttia ruokaa ja juomaa upeissa maisemissa. Voit suunnata Hudson Yardsin kattoterassibaariin Electric Lemoniin. Ulkoterassin baarista avautuu ainutlaatuinen näkymä Vessel-rakennelmaan päin. Tai nouse hissillä Peak-ravintolaan ja nauti ateria, jonka kruunaa näkymät koko kaupungista.

Hotellit Hudson Yardsilla

Hudson Yards on suhteellisen pieni kaupunginosa, jossa on paljon toimistorakennuksia. Hudson Yardsilla on kuitenkin hotelleja, jossa voi uppoutua täysin luksukseen. Vietä yö esimerkiksi Equinox Hotel New Yorkissa. Hotelliyötä ei varmasti saa alle 700 euron, mutta tämä tarkoittaa myös täydellistä mukavuutta, muun muassa suodatettua huoneilmaa ja patjoja luonnonmateriaalista. Ylellinen kokemus löytyy myös varaamalla huone Pendry Manhattan West -hotellista.

Hudson Yardsin rakentaminen New Yorkissa

Hudson Yards on yksi Manhattanin uudempia kaupunginosia. Kompleksin rakentaminen alkoi vuoden 2012 lopulla, ja ensimmäinen osa avattiin vuoden 2019 alussa. Hudson Yards tarjoaa kaikenlaista nähtävää ja tehtävää, jotka kaikki sijaitsevat lähellä toisiaan. Sinne on helppo kulkea metrolinjalla 7. Monipuolisen tarjonnan ansiosta alueelta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hudson Yards on tutustumisen arvoinen paikka, vaikka vain vessakäyntiä  varten.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja