Vessel-liput New Yorkissa

Vessel-liput New York

Vessel New Yorkissa on rakennelma Hudson Yardsilla, High Line Parkin vieressä. Se tunnetaan myös nimellä “New Yorkin rappuset” (New York’s Staircase). The Vessel on ovaalin muotoinen ja koostuu täysin tasanteisiin yhdistyvistä rappusista. On vaikea kuvailla mikä Vessel itse asiassa on. Sen voisi ehkä parhaiten kuvailla osuvan rakennuksen, taideteoksen ja monumentin välimaastoon. Kuitenkin se on todellinen Hudson Yardsin katseenvangitsija, joka sijaitsee High Line Parkin päädyssä. Vessel on brittiläisen suunnittelija Thomas Heatherwickin keksintö.

Vessel on väliaikaisesti suljettu ja valmistautuu avautumaan uudelleen myöhemmin vuonna 2024

Contents

Käynti Vesselissä

Voit vierailla Vesselissä maksutta! Pohjakerroksesta saat hyvän kuvan näyttävästä rakennuksesta. Käynti Vesselissä ei vaadi varausta etukäteen. Aiemmin 154 eri portaikon kapuaminen oli mahdollista, mutta kulku ylös suljettiin sittemmin useiden itsemurhien vuoksi. Ennen turvallisuuskysymysten ratkeamista ylös ei voi mennä, joten toistaiseksi voit vierailla vain pohjakerroksessa.

Vessel-liput New York - Sisältä

Mikä Vessel on?

Vessel on rakennelma, joka kiinnittää ehdottomasti huomiota 154 portaineen, joissa on 2 500 rappusta! Se on 15 kerrosta korkea! Rakenteen toistuvat muodot muistuttavat hollantilaisen kuvataiteilija Escherin teoksia. Tosin jokainen katsoja tuntuu näkevän jotain erilaista sen epätavallisessa muodossa, esimerkiksi hunajakennon, kiipeilytelineen tai jopa korin.

Vesselin sijainti

Vessel sijaitsee Manhattanin uusimmassa kaupunginosassa/naapurustossa: Hudson Yardsissa. Tarkalleen ottaen se on nimeltään “Public Square and Gardens at Hudson Yards”, yhteisöllinen puisto, joka on täynnä kasveja ja puita. Voit nähdä sen jos kävelet High Line Parkiin. Tämä rönsyilevä puisto sijaitsee keskellä Hudson Yardsin itä-osaa, joka koostuu kahdeksasta rakennuksesta useine toimistoineen, asuntoineen ja ostosalueineen, ja siellä sijaitsee myös kulttuuri-instituutti The Shed. Lisäksi siellä on myös 30 Hudson Yards -rakennus, josta löytyy Edge Hudson Yards Observation Deck -näköalatasanne. Tämä osa Hudson Yardsia löytyy 30th ja 34th Streetien sekä 10th ja 11th Avenueiden välistä.

Ericin vinkki: “Vessel on mielestäni hieno ja todellakin käynnin arvoinen. Vierailu näköalatasanteella ei vie kovinkaan paljon aikaa, ehkä noin 15 minuuttia riittää useimmille. Se sijaitsee lähellä High Line Parkia ja sopii yhdistettäväksi vierailuun muissa Hudson Yardsin kohteissa. Liikuntaesteisetkin voivat vierailla Vesselissä.”

Vessel-liput New York - Vessel-rakennelma Vessel-liput New York - Vessel näköala

Opastettu Vessel-kierros

Jos haluat tutustua The Vesseliin oppaan kanssa, varaa tämä opastettu Vessel, Hudson Yards ja High Line Park -kierros. Nousette ylös High Linelle ja kävelette pitkin vanhaa junarataa, joka on muutettu puistoksi. High Linen toisesta päästä löytyy Hudson Yardsin alue, Vessel mukaan lukien. Kierroksen aikana saat tietää kaiken naapurustosta ja sen rakentamisprosessista.

Varaa opastettu Vessel, Hudson Yards ja High Line -kierros tästä

Käytännön tietoa

  • Sijainti: Vessel sijaitsee Hudson Yardsin Public Square and Gardens -alueella.
  • Aukioloajat: auki päivittäin kello 10.00-20.00, sunnuntaisin auki klo 19.00 asti

Mikä on Hudson Yardsilla sijaitseva Vessel?

New Yorkissa sijaitseva Hudson Yards Vessel tunnetaan myös nimellä New Yorkin rappuset. Rakennelma sijaitsee Hudson Yardsilla lähellä High Line Parkia. Tämä on vierailun arvoinen kohde! Lue miksi.

Tarvitseeko Hudson Yardsin Vesseliin lipun?

Ei, Vesseliin ei tarvita lippua. Pääset pohjakerrokseen ilmaiseksi sisään.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja